Minden, ami a témához kapcsolódik
Válasz küldése
Avatar
RPeti
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: csüt. jan. 15, 2009 12:00 pm
Admin: Admin

MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: RPeti » szer. dec. 03, 2014 7:44 pm

Sziasztok,

Ezt a témát azért nyitottam mert szeretném ha lenne egy saját fóruma a mindannyiunk közös jövőjét befolyásoló felvetéseknek, ötleteknek, fejleményeknek.

Engedjétek meg, hogy én nyissam a sort és számoljak be a MaSzim életében bekövetkezett változásokról, annak okairól és szándékairól. Néhányan voltatok a találkozón, Nektek sok újdonságot nem fog okozni amit leírok de úgy gondolom, hogy a többieknek is tudnia kell, hogy mi történik és miért.

Minden szervezet életében eljön a pillanat amikor meg kell újulnia, fejlődnie kell és új célokat, irányokat jelölnie ki magának. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a bajnokságok elindulnak majd egy idő elteltével fogy a versenyzői létszám, gyakorlatilag érdektelenségbe fulladnak. Ennek alapvetően több oka lehet de úgy gondolom, hogy semmiképp nem a modok amelyeket Tommy készít, hiszen azok kifogástalanok, hibátlanok, világszínvonalúak. Az egyesület életéből jelenleg hiányzik az összefogás, a tervezés, az összehangoltság és az irányítás. Mint mindannyian tudjátok, a MaSzim vezetője nagyon sok időn keresztül metosz volt, gyakorlatilag már az indulás is hozzá köthető és neki köszönhetjük, hogy van hol játszanunk, fórumoznunk és sokan ennek az egésznek köszönhetjük, hogy egyáltalán ismerjük egymást. Itt az ideje, hogy tegyünk együtt mindannyiunk közös érdekévé, hogy legyen ez egy olyan közös "játszótér", ahol mindannyian tartalmas szórakozást kapunk és adunk egymásnak.

Abban egyetértettünk a találkozón, hogy kell egy lendület ami újra elindítja a csónakot amiben mindannyian evezünk és kell egy kormányos aki a megfelelő irányba kormányozza. Nem várható el tovább metosztól a kormányos szerepe, idő közben kétszeres apuka lett az ezzel járó minden kihívással és kötelezettséggel (és természetesen varázzsal) együtt, illetve talán egy kicsit bele is fáradt a néha reménytelennek tűnő fáradozásba, hogy ez az egész menjen tovább. Személy szerint én érzek ebben a társaságban annyi erőt ami továbbviszi amit Ő megkezdett és bízom benne, hogy lehetünk elegen és elég erősek abban a bizonyos csónakban, hogy fejlődjünk, bővüljünk, megújuljunk. Mivel az alapvető szándék és tenni akarás megvan bennem, ezért félig felajánlottam félig elfogadtam azt a mandátumot, hogy átvegyem a stafétát metosztól. Ami mindenképpen fontos, ez nem azt jelenti, hogy történt egy önkényes hatalomátvétel, ezzel a lépéssel metosz is egyetértett, támogatja, ezt remélem Ő is megerősíti majd.

Mivel itt szó nincs diktatúráról vagy bármely egyéb önkényuralmi rendszerről, ezért természetesen nem a rombolás vagy egyéb egyéni érdekérvényesítés a célom. Sokan furán fogadták amit a találkozón mondtam, de én abban hiszek, hogy egy nonprofit szerveződés működése alapjaiban megegyezik egy üzleti vállalkozás működésével. A lényegi különbség, hogy itt nem profitért dolgozunk, az értékes végtermék a szórakozás amit nyújtunk és ami a fizetségünk is egyben az elvégzett munka után.

Amire szükségünk van fentiek szellemében:
- meg kell határoznunk vagy egyet kell értenünk azzal, hogy kik vagyunk és mi tart össze minket
- stratégiát kell alkotnunk, hogy hogyan lehet fenntartható pályán tartani a MaSzim-ot
- fel térképeznünk, hogy mire van igény
- fel kell kérni azokat az embereket akik tudnak és hajlandóak szerepet vállalni a különböző feladatokban
- tartanunk kell magunkat az egyes bajnokságok kiírásában szereplő szabályrendszerhez, ezzel biztosítva a következetességet
- haladnunk kell a korral és amennyiben szükséges változtatni az irányokon
- megfelelő módon kezelnünk kell az esetleges nézeteltéréseket és reklamációkat

Az én személyes felelősségem az lehet, hogy fenti eszközök segítségével megfelelő irányba haladjunk és fejlődjünk tovább. A polihisztorok kora lejárt és nincs nálam a bölcsek köve sem, emiatt valamennyi témában mindenképpen számítok a segítségetekre. Azt szeretném ha tudnátok, nem elég már hátradőlni és várni, hogy valaki vagy valakik majd mindent előkészítenek/megcsinálnak/levezényelik/értékelik/véleményezik/ötletelnek rajta. Csapatként össze kell fognunk és nem szabad hagynunk, hogy végül ne legyen eredménye az újraszerveződésnek, változásnak. Ehhez az kell, hogy elsődlegesen egymást tiszteljük meg azzal, hogy amit elkezdtünk azt végigvisszük, amin szerintünk javítani kell vagy lehet azzal kapcsolatban legyen konstruktív javaslatunk. Többen hozzám hasonlóan átéltétek, hogy nem az éppen aktuális mod minősége befolyásolta a szórakozásunkat, hanem az, hogy együtt versenyezhettünk, tesztelhettünk, értékelhettük a versenyeket, barátok lehettünk. Szeretném ha ez lenne a vezérelv a jövőben és nem a kifogásokat keresve menekülnénk a kihívások elől.

És akkor a jövőről néhány gondolat.

Ahogy telik az idő, megöregedett az aktuális platform az rFactor, aminek a vonzerejét csak mindenféle trükkökkel lehetett ideig-óráig fenntartani. Ezek a trükkök koránt sem voltak végső és megfelelő megoldások, rengeteg probléma adódott belőlük, emiatt elengedhetetlenné vált, hogy elkezdjük az átállást egy másik platformra.
Többen már ismeritek és próbáltátok az Assetto Corsa-t, megegyeztünk abban, hogy ez lehet a jövő irányvonala. Tommytól kaptunk egy lehetőséget arra, hogy Magyarországon először szervezhessünk ezen a platformon egy olyan bajnokságot, ami megadhatja számunkra azt a bizonyos első lökést. Elkészítette a Seat Leon Eurocup modját amiről bátran állíthatom, hogy az AC-hoz eddig elkészült legprofesszionálisabb kiegészítő mod. Mind az autók fizikai viselkedése (többek közt tesztelte ifj. Ficza Ferenc és Tóth Norbi is és az adatok egy részét közvetlenül Wéber Gábortól gyűjtötte be), mind a megjelenése abszolút világszínvonalú és egyedi saját fejlesztés. Ezzel a moddal tervezünk egy komoly (akár nemzetközi) bajnokságot indítani, az alap koncepció szerint akár 3 szerveren összesen 60 versenyzővel. A mod gyakorlatilag elkészült, a közeli jövőben kiadásra kerül, a bajnokság részleteinek kialakítása folyamatban van. Ez lehet az első lépés abba az irányba, hogy újra a magyar szimulátoros közösség meghatározó, úttörő erejévé váljunk.

Természetesen gondolnunk kell azokra is, akiknek a számítógépe jelenleg alkalmatlan az AC élvezhető futtatására, számukra továbbra is tervben van rFactor alapú bajnokság vagy bajnokságok szervezése. Itt a fő motiváció továbbra is a közösség egyben tartása és minőségi szórakoztatása lehet. Első körben szóba került egy utólagos kiegészítőktől mentes replay F1 '76 bajnokság is, szerintem ez igazán szórakoztató és sikeres bajnokság lehet. A további modokkal és ötletekkel kapcsolatban abszolúte nyitottak vagyunk, a fő cél, hogy erősítsük meg ezt a közösséget, szervezzük újra és a szórakozást/szórakoztatást célul kitűzve ismerjük el egymás munkáját.

Szeretném ha mindannyian támogatnátok a megújulást és közösen, együtt teremthetnénk meg az önfeledt szórakozás/szórakoztatás feltételeit.

Amennyiben bármilyen észrevételetek vagy javaslatotok van, kérlek írjátok le és egyeztessünk róla. -kakcsi-
Peter Retkes

Avatar
Tommy78
Hozzászólások: 4325
Csatlakozott: vas. nov. 18, 2007 8:28 pm

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Tommy78 » szer. dec. 03, 2014 8:08 pm

-l-

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: BengA » szer. dec. 03, 2014 10:35 pm

-gg-
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: metosz » csüt. dec. 04, 2014 7:57 am

Nagyon köszönöm Petinek, hogy egy kicsit kirángatott minket a mocsárból és új lendületet adott már a találkozón a csapatnak, jó érzéssel távoztam a taliról.

-gg-
Kép

Avatar
GABOR
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 650
Csatlakozott: szer. márc. 23, 2011 5:09 pm

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: GABOR » csüt. dec. 04, 2014 12:12 pm

Napokban nekem is sikerült kipróbálnom egy működő beta Assetto Corsa-t ami elég meggyőző volt. Simán eltudnék képzelni vele egy F1 bajnokit is. Persze a magam részéről az rFactor2-t is jónak vélem, fizikailag szerintem komolyabb is lehet ha jól össze van rakva a dolog. Nagyon sokat változott a legelső verzióhoz képest...
Kép

Avatar
Gilberto
Top Pilóta
Top Pilóta
Hozzászólások: 763
Csatlakozott: csüt. feb. 12, 2009 9:29 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Gilberto » csüt. dec. 04, 2014 7:38 pm

-l- -gg- Let's Go! -g-
Manchester United

Gadfly
Hozzászólások: 4031
Csatlakozott: pén. feb. 06, 2009 12:25 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Gadfly » csüt. dec. 04, 2014 8:44 pm

Ma kora este pár tartalommal megújult a főoldal! -v- http://maszim.hu/
(ha nem jelenik meg, akkor a böngészőben az F5-öt érdemes nyomogatni h frissítsen)
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: BengA » szomb. dec. 06, 2014 11:53 am

Csak egy kis információ az Assetto Corsa váltással kapcsolatban...

A facebook-ra ugye kiraktam, és azt vettem észre, hogy elég nagy az érdeklődés és nem csak magyaroktól...
Bármilyen hasonló AC-val kapcsolatos dolgot, amiről úgy gondoljátok, hogy fontos, szóljatok, vagy küldjétek el nekem privátban facebook-on, email-ben, vagy itt a fórumon és kirakom az oldalra.
Úgy látom érdemes, mert eleve AC hisztéria van és a fabebook mondhatni az emberek többségének minden napos betevője -hh-
Kép

Avatar
gstyle
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 5:58 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: gstyle » vas. dec. 07, 2014 10:08 am

A nagy összetartásból lett a nagy széthúzás.
Pl. itt volt az IndyCar. Valahogy néha sikeresen keresztbe lett téve neki. Voltak megegyezések(sőt változtatás is lett másik sorozat indulása miatt), melyek az IndyCar részleg részéről be lett tartva, viszont másik oldal részéről nem.
Közben jött a folyamatos ellenérzés hangoztatása. Valahogy akkor a szekeret a társaság két felé húzta, így nem csoda hogy ez lett a vége.

Másrészt ha újítani kell, akkor újítani kell.
De talán nem kéne olyan kijelentéseket tenni, hogy "akinek nincs pénze erre, az ne legyen itt, menjen máshová" by Gilberto.
Ezután nem kell csodálkozni, hogy az a kevés emberke aki itt volt, az is elmegy.
Mivel azt érzi, hogy a régi tagok le vannak szarva!
Mindamellett elég nagy köcsögségnek tartom, ha valaki egy társaságban, amely évek óta együtt van ilyen kinyilatkoztatást tesz.
Elég szép utalás arra, ha nincs pénzed menj a picsába, mert neki van, és akinek nincs az már nem kell.
"Néha bukik az ember, de a törött csontok összeforrnak, és hajtunk tovább." by Gilles Villeneuve

http://www.indycar-hungary.hu

Avatar
Gilberto
Top Pilóta
Top Pilóta
Hozzászólások: 763
Csatlakozott: csüt. feb. 12, 2009 9:29 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Gilberto » vas. dec. 07, 2014 10:15 am

gstyle írta:A nagy összetartásból lett a nagy széthúzás.
Pl. itt volt az IndyCar. Valahogy néha sikeresen keresztbe lett téve neki. Voltak megegyezések(sőt változtatás is lett másik sorozat indulása miatt), melyek az IndyCar részleg részéről be lett tartva, viszont másik oldal részéről nem.
Közben jött a folyamatos ellenérzés hangoztatása. Valahogy akkor a szekeret a társaság két felé húzta, így nem csoda hogy ez lett a vége.

Másrészt ha újítani kell, akkor újítani kell.
De talán nem kéne olyan kijelentéseket tenni, hogy "akinek nincs pénze erre, az ne legyen itt, menjen máshová" by Gilberto.
Ezután nem kell csodálkozni, hogy az a kevés emberke aki itt volt, az is elmegy.
Mivel azt érzi, hogy a régi tagok le vannak szarva!
Mindamellett elég nagy köcsögségnek tartom, ha valaki egy társaságban, amely évek óta együtt van ilyen kinyilatkoztatást tesz.
Elég szép utalás arra, ha nincs pénzed menj a picsába, mert neki van, és akinek nincs az már nem kell.
nem tudom ezt honnan idézted de én ezt soha nem mondtam! :merges:
Manchester United

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: BengA » vas. dec. 07, 2014 10:48 am

Azt azért hozzá tenném, sokan azért hagyták abba (bizonyos sorozatokat), mert nem úgy sült el, ahogy szerették volna és így nem volt már kedve...kilökték mondjuk, aztán jött a sértődés...pedig ez benne van az autó versenyzésbe úgy gondolom. Ha nem fér bele, akkor ott a SIMS sorozat, abban szerintem nem lökik ki az embert.
Persze a többinek meg akkor ment el a kedve, amikor már csak 6-8 ember volt a pályán, mondjuk ez is érthető.
Viszont a pénzes dolog, ami itt most felmerült...mondjuk magam részéről megengedhetném, hogy beruházzak AC-ra, de én megvárom mi lesz belőle...ha beindul és tényleg lesznek emberek, főleg olyanok, akikkel régebben is versenyezhettem, akkor tuti megveszem, mert számomra az jelent örömet a versenyzésben, ha egy ilyen társasággal lehetek egy pályán mint Ti.
Az, hogy hol végzek, csak másodlagos számomra...persze nyerni jó dolog, de hát tudom mire vagyok képes ilyen téren _2_ -hh-
Na lényeg a lényeg...hajrá,hajrá!!!
Kép

Avatar
RPeti
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: csüt. jan. 15, 2009 12:00 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: RPeti » vas. dec. 07, 2014 11:36 am

Igyekszem szépen sorban válaszolni -kakcsi-

@Gabor

rFactor2-t már csak az üzleti modell miatt is vetettük el. Nagyon fura dolgok történtek és történnek mostanában is, illetve a fizikája nem hozza az AC szintjét. Ez jövőbe mutat, népszerű, nagy érdeklődés övezi tehát erre megyünk. Meglátjuk, hogy mi lesz belőle de én hiszek benne.

@Gstyle

Valóban voltak széthúzások a múltban és erre vezethető vissza ahol tartunk de most mindenkit arra kérek, hogy vegyen egy nagy levegőt és emelkedjen felül azon ami rég történt. Az, hogy a MaSzim működik vagy sem nagyrészt rajtunk múlik, így alapvetően döntés kérdése, hogy akarjuk-e ezt csinálni. Én személy szerint akarom, hogy működjön és arra kérlek benneteket, hogy csináljuk együtt.
Nem tudom, hogy honnan jött ez, hogy akinek nincsen pénze az menjen a picsába. A legmesszebb menőkig elhatárolódok ettől, éppen ezért is írtam, hogy szeretnénk továbbra is rFactor bajnokságokat. A fő hangsúly és jövő az AC, de mellette remek versenyeket és bajnokságokat futhatunk (ahogyan régen is), ha akarunk. Ehhez megint csak azt mondom, hogy alapvetően nekünk kell akarnunk.

@BengA

A FB valóban nagyon jó platform az infok terjesztésére, a beharangozásban és "nyálcsorgatásban" óriási szerepe van. Kérlek, a jövőben is használjuk ki aktívan -kakcsi-

Jellemző dolog amit leírtál, valóban ezek a legfőbb okai annak, hogy egyre kevesebben voltunk a bajnokságokban. Vannak eszközök amivel ezeket részben meg lehet előzni (szelektált mezőny, következetes szabályok és büntetések, egységesebb (összetartóbb) mag). Motiválni kell a versenyzőket, hogy jöjjenek, a teljes rendelkezésre álló eszköztárunk fel fogjuk használni az elnéptelenedés megakadályozására. A mostani folyamat egyik legnagyobb oka, hogy nem vettük észre időben a csökkenő tendenciákat és időről időre nem löktünk eleget a szekéren (1 embert könnyebb pótolni mint 10-et). Ha időben észrevettük volna, hogy valami elkezdődött, tenni is tudtunk volna ellene. Akár MTCC-ben is elindultam volna 1-2 futamon, hogy megfelelő létszám legyen. Mindenki ott szeret versenyezni ahol sokan vannak, dolgozzunk ezen a legtöbbet.

A bajnokságok továbbra is ingyenesek de tény, hogy van egy beruházás igénye az AC-nek, jelesül meg kell venni. Van akinek még nagyobb beruházásra van szüksége ahhoz, hogy újra velünk versenyezzen (mert már a kormányát is eladta), de eredményes tárgyalásban vagyok néhány régi taggal ez ügyben :) . Én is azt szeretem, hogy veletek versenyezhetek, bajnoki ambícióim már nincsenek (és tehetségem sem hozzá -hh- ). Akkor versenyezzünk, hozzuk vissza a régi létszámokat és vegyük komolyan azt a kapcsolatrendszert ami itt régen kialakult. Az emberi kapcsolatok is olyanok, hogy tenni kell érte, magától nem működik. Szerbezni kell közös programokat (versenyeket, TS összejöveteleket, személyes találkozókat, stb.), fel kell emelni a telefont. Ha ennyit nem érünk meg egymásnak, akkor nehezen fog ez menni.

Első lépésben aki nem tud (akar) beruházni az AC-ra, mehessen és menjen rFactor bajnokságban, de akkor INDULJON IS EL A VERSENYEKEN. Ez a kulcs. Ha készülés nélkül is indul valaki, akkor is talál játszótársat magának és részt vállal a közösségi életben -kakcsi-
Peter Retkes

Avatar
voodoo
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 653
Csatlakozott: csüt. dec. 27, 2007 12:07 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: voodoo » vas. dec. 07, 2014 11:44 am

Itt ülök 20 perce és sokminden kavarog bennem azt sem tudom hol kezdjem vagy hogy kezdjem e egyáltalán.
Gigi ! Látom még mindig fáj az indy-s dolog , szerintem ne bosszankodj ezen , nem a te hibád és szerintem nem is hibáztat érte senki egészen egyszerűen ebben ennyi volt kifulladt az évek alatt és sajnos nálad ért véget. Gyönyörűen tükrözte az itteni állapotokat ahogy "tönkre" ment a többi sorozat is.

Sajnálom hogy nem tudtam ott lenni a találkozón vagy inkább nem akartam ott lenni személyes okokból.Látom , olvastam hogy Peti átvette az irányítást , nagyszerű motivációs sorok tömkelege !
Amit még nem olvastam az alap probléma megoldása , honnan lesz pénz a müködésre? Esetleg megint valaki a zsebébe nyúl és kirángatja a szarból a várat ami azért elég mélyen benne van valjuk be őszintén !? Ennek a megoldásáról szívesebben olvastam volna.

Aztán jön a platform váltás téma : ha az anyagi oldalon túllendülnénk , a nulláról mert valljuk be őszintén a nullán állunk minden tekintetben váltunk assettora , majd Tommy hosszú hónapokon át készített módját bedobjuk , pontosabban bedobja (amiben egy barátomnak igazat adok , hogy kicsit pofátlan dolog és többre érdemes ,mint ide bedobni...) a hajótöröttnek hátha kibírja még a mentőcsapat odaér. Ezt szívesen megkérdeztem volna és meg is kérdezem , ez a terv?
TS-en egyik este felvázoltam pár hete , egy müködtethető variációt akkor még nem tudtam hogy nem fogok résztvenni a találkozón.Azt a verziót valaki megemlítette esetleg , ezt kérdem attól a 2-3 emberkétől akik ott voltak , vagy ez nem került szóba vagy el lett vetve? (ha nem szívesen megosztom a vezírekkel, bár lehet ennek már késő).

Persze van még pár oldalnyi észrevétel mejegyzés stb... ezt jó lett volna ott tisztázni, de mivel ez nem jöhetett létre jöhet ide is a válasz , gondolom ezek a kérdések nem csak engem érdekelnek.Mondjuk sem tag , sem vezetőségi tag nem vagyok csak egy játékos aki egy kis csoporthoz mondhatjuk kötődik de ennek fényében meg ami rám-ránk tartozik az érdekelne.köszi !
"Tommy KUPLUNG !!! " by Voodoo (Indy500 2012)

"Mise után okos a gyülekezet" by Ginger (Texas 2010)

"Majd visszafigyelem" by Dzsibi (Texas 2010)

Avatar
RPeti
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: csüt. jan. 15, 2009 12:00 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: RPeti » vas. dec. 07, 2014 12:01 pm

A jelenlegi üzleti modell (értsd. támogatási rendszer) működésképtelen ezt beláthatjuk mindannyian.

Nem lesz megmentő, senki nem fogja (még ha akarná sem engedjük) mecénásként a vállán vinni az anyagi terheket.

Ha nem tudjuk az eredeti koncepciónak megfelelően támogatásokból működtetni a MaSzim-ot, akkor nem működtetjük tovább. Az eddigi rendszerben nem láttunk fantáziát, ezért is maradtak el a támogatások. Kicsit olyan volt, hogy a semmibe öntjük a pénzt. Ha azoknak akik itt együtt versenyeznek van egy jövőképe és azt érzik, hogy fontos nekik ez a dolog, akkor lesznek támogatások. Ha ezt nem érjük el akkor meg szétszéledünk. Komolyabban fogjuk venni a támogatások fontosságának a kommunikációját úgy, hogy megtartjuk a versenyzés ingyenességét. Ha nem lesz önfenntartó a rendszer akkor "kívülről" nem fogjuk finanszírozni.

Személy szerint úgy gondolom, hogy ez működhet, ezért is próbálunk meg egy újabb lendületet venni.

Tommy szabadon eldöntheti, hogy a saját munkáját kinek mikor és miért adja oda. Nem gondolom, hogy a "pofátlan" kifejezés helytálló Tommy döntését illetően. Senkinek nem kellett győzködnie, hogy csinálja meg és engedje, hogy itt induljon el elsőként. Kopinak valóban sok mindenről van véleménye, én személy szerint a véleményeket mindig tiszteletben tartom de ez most egy kicsit erős.

Nem a modnak kell eljátszani a hajótörött mentő szerepet hanem nekünk, a mod egy eszköz. Aki szeretne itt lenni velünk és tesz a közösségért az maradjon, a többiek meg ne fúrjanak és áskálódjanak ellenünk. Tiszteletben kell tartani, hogy ez nekünk fontos, megpróbáljuk rendbe tenni és újra együtt versenyezni.

Nem tudom, hogy milyen jellegű javaslataid voltak mert nem voltam ott, de szívesen meghallgatom ha ez a közösség felélesztését vagy működőképességét segíti.
voodoo írta:Itt ülök 20 perce és sokminden kavarog bennem azt sem tudom hol kezdjem vagy hogy kezdjem e egyáltalán.
Gigi ! Látom még mindig fáj az indy-s dolog , szerintem ne bosszankodj ezen , nem a te hibád és szerintem nem is hibáztat érte senki egészen egyszerűen ebben ennyi volt kifulladt az évek alatt és sajnos nálad ért véget. Gyönyörűen tükrözte az itteni állapotokat ahogy "tönkre" ment a többi sorozat is.

Sajnálom hogy nem tudtam ott lenni a találkozón vagy inkább nem akartam ott lenni személyes okokból.Látom , olvastam hogy Peti átvette az irányítást , nagyszerű motivációs sorok tömkelege !
Amit még nem olvastam az alap probléma megoldása , honnan lesz pénz a müködésre? Esetleg megint valaki a zsebébe nyúl és kirángatja a szarból a várat ami azért elég mélyen benne van valjuk be őszintén !? Ennek a megoldásáról szívesebben olvastam volna.

Aztán jön a platform váltás téma : ha az anyagi oldalon túllendülnénk , a nulláról mert valljuk be őszintén a nullán állunk minden tekintetben váltunk assettora , majd Tommy hosszú hónapokon át készített módját bedobjuk , pontosabban bedobja (amiben egy barátomnak igazat adok , hogy kicsit pofátlan dolog és többre érdemes ,mint ide bedobni...) a hajótöröttnek hátha kibírja még a mentőcsapat odaér. Ezt szívesen megkérdeztem volna és meg is kérdezem , ez a terv?
TS-en egyik este felvázoltam pár hete , egy müködtethető variációt akkor még nem tudtam hogy nem fogok résztvenni a találkozón.Azt a verziót valaki megemlítette esetleg , ezt kérdem attól a 2-3 emberkétől akik ott voltak , vagy ez nem került szóba vagy el lett vetve? (ha nem szívesen megosztom a vezírekkel, bár lehet ennek már késő).

Persze van még pár oldalnyi észrevétel mejegyzés stb... ezt jó lett volna ott tisztázni, de mivel ez nem jöhetett létre jöhet ide is a válasz , gondolom ezek a kérdések nem csak engem érdekelnek.Mondjuk sem tag , sem vezetőségi tag nem vagyok csak egy játékos aki egy kis csoporthoz mondhatjuk kötődik de ennek fényében meg ami rám-ránk tartozik az érdekelne.köszi !
Peter Retkes

Avatar
KOPI
Hozzászólások: 1989
Csatlakozott: kedd nov. 11, 2008 7:44 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: KOPI » vas. dec. 07, 2014 12:11 pm

Honnan tudtad ,hogy Voodoo rám gondolt? -hh- . Valóban,igy gondolom,de azért mert ott a ha. Mi van ha mindenki leszarja a támogatást és 2 hónap alatt elfogy a pénz,és a maszim bezár. Tommy munkája megér kb 2 futamot és mehet a kukába ha nem lesz maszim? Peti,te meg sok mindent másképp látsz hogy miért ugatok állandóan.De egyszer szivesen leülök veled és sok mindent elmesélek, pl azt hogy miért nem kivánok itt versenyezni,hanem a VSR-nél. -vv-
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. dec. 07, 2014 7:10 pm

Megértem Gstyle-t, hiszen voltak a múltban olyan emberek, akik a partneri kapcsolatot tönkretették, - lyukat vágtak rá, „f***om se fog a VSR szerveren versenyezni” szlogennel, vagy neki menve a partner csapat vezetőjének, vitát szítottak, de végül TS-en nagyot hallgattak, mikor beszélni kellett volna. Hozzátenném, azóta a VSR-en versenyeznek. Van ilyen. Olyan is volt, - sok a történelemben -, akik dicsérő szavak mellett, éppen „barátja” koporsójába ütötték az egyik szöget.

Sokkal több is veszett mohácsnál, ez egy új korszak, és a csatabárdot mi régebben sem ástuk ki.

Remélem, ez most változik és még Gstyle is visszatér közénk a találkozókon is.

A legnagyobb szükség azokra az öreg motorosokra van, akiknek már zsigeri szinten megy a versenyzés, mozgás a pályán, akik készségszinten kezelik a küzdelmet és példát mutathatnak versenyzésből. Senki nem úgy kezdi, hogy már megy is és itt nem a győzelem a legnagyobb érdem, hanem a tiszta, az ellenfeleket partnerként kezelő versenyzői magatartással megnyert futam az érték.
Az igazi segítség a kritika, a feed back. Erre van szüksége RPetinek és tudom, hogy ezt Ő jó helyen is kezeli, ezért személyesen is bizalmat szavaztam a rendszernek. Társaságunk megérdemel egy új lehetőséget és a csere mind a vezetésben, mind a szoftverben megtörténik. Az átmenet ideje alatt pedig lesz még lehetőség az rF-et is nyúzni.
Figyeljétek a fórumot, legyetek jelen! -gg-
Kép

Avatar
voodoo
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 653
Csatlakozott: csüt. dec. 27, 2007 12:07 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: voodoo » vas. dec. 07, 2014 7:23 pm

"Megértem Gstyle-t, hiszen voltak a múltban olyan emberek, akik a partneri kapcsolatot tönkretették, - lyukat vágtak rá, „f***om se fog a VSR szerveren versenyezni” szlogennel, vagy neki menve a partner csapat vezetőjének, vitát szítottak, de végül TS-en nagyot hallgattak, mikor beszélni kellett volna. Hozzátenném, azóta a VSR-en versenyeznek. Van ilyen. Olyan is volt, - sok a történelemben -, akik dicsérő szavak mellett, éppen „barátja” koporsójába ütötték az egyik szöget."


Ezt nyugodtan kifejtheted bővebben. Hozok popcornt ! -l-
"Tommy KUPLUNG !!! " by Voodoo (Indy500 2012)

"Mise után okos a gyülekezet" by Ginger (Texas 2010)

"Majd visszafigyelem" by Dzsibi (Texas 2010)

Avatar
KOPI
Hozzászólások: 1989
Csatlakozott: kedd nov. 11, 2008 7:44 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: KOPI » vas. dec. 07, 2014 7:28 pm

voodoo írta:"Megértem Gstyle-t, hiszen voltak a múltban olyan emberek, akik a partneri kapcsolatot tönkretették, - lyukat vágtak rá, „f***om se fog a VSR szerveren versenyezni” szlogennel, vagy neki menve a partner csapat vezetőjének, vitát szítottak, de végül TS-en nagyot hallgattak, mikor beszélni kellett volna. Hozzátenném, azóta a VSR-en versenyeznek. Van ilyen. Olyan is volt, - sok a történelemben -, akik dicsérő szavak mellett, éppen „barátja” koporsójába ütötték az egyik szöget."


Ezt nyugodtan kifejtheted bővebben. Hozok popcornt ! -l-
Ezek mi vagyunk Voodoo :D . irtam pár sort de kitöröltem. Tudnám miért fáj ennyire ez a vsr dolog.Mi azzal a baj hogy most ott megyek(gyünk) és oda gyártok képet. Maszimon is van olyan ember aki a hátam mögött elmondott mindennek.
Kép

Avatar
voodoo
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 653
Csatlakozott: csüt. dec. 27, 2007 12:07 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: voodoo » vas. dec. 07, 2014 7:44 pm

KOPI írta:
voodoo írta:"Megértem Gstyle-t, hiszen voltak a múltban olyan emberek, akik a partneri kapcsolatot tönkretették, - lyukat vágtak rá, „f***om se fog a VSR szerveren versenyezni” szlogennel, vagy neki menve a partner csapat vezetőjének, vitát szítottak, de végül TS-en nagyot hallgattak, mikor beszélni kellett volna. Hozzátenném, azóta a VSR-en versenyeznek. Van ilyen. Olyan is volt, - sok a történelemben -, akik dicsérő szavak mellett, éppen „barátja” koporsójába ütötték az egyik szöget."


Ezt nyugodtan kifejtheted bővebben. Hozok popcornt ! -l-
Ezek mi vagyunk Voodoo :D . irtam pár sort de kitöröltem.
Én megadom neki az esélyt hogy a szemembe elmondja a gondjait is akár , hátha van benne annyi tisztesség hogy ezt meg meri tenni , ahogy ezt én is megteszem. Nem kell itt célozgatni , nyugodtan mindenki elött , bátran. tudom hogy ez rád nem jellemző ,de mégis hajrá ! Itt nem a vita volt a cél , Peti nyugodtan válaszolt a kérdésekre még ha a lényegi részére nem is , de azt betudom annak hogy készülőben van a terve vagy nincs közünk hozzá majd meglátjuk.Te meg megjelentél és elkezded a fröcsögést. Gratulálok ! Szóvaj jöhet az okfejtésed , szeretettel várjuk...(ne jó a vége kicsit erős).
"Tommy KUPLUNG !!! " by Voodoo (Indy500 2012)

"Mise után okos a gyülekezet" by Ginger (Texas 2010)

"Majd visszafigyelem" by Dzsibi (Texas 2010)

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: BengA » vas. dec. 07, 2014 8:03 pm

@RPeti

Nyitnál egy új topicot, ami arról szól, hogy mi van készülőben...ami most itt elkezdődött, nem szeretnék bele folyni, mert nincs közöm se hozzá és jelenleg időm se, hogy kimazsolázzam azt, ami érinthet engem is, vagy amire kíváncsi vagyok!

Ezt most kimondottam Petinek írtam semmilyen hátsó szándékkal, de tényleg nem akarok bele folyni a kibeszélő show-ba. Nekem itt nincs ellenségem tudtommal és nem is szeretnék szerezni egyet sem.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. dec. 07, 2014 8:05 pm

voodoo írta:[

Én megadom neki az esélyt hogy a szemembe elmondja a gondjait is akár , hátha van benne annyi tisztesség hogy ezt meg meri tenni , ahogy ezt én is megteszem. Nem kell itt célozgatni , nyugodtan mindenki elött , bátran. tudom hogy ez rád nem jellemző ,de mégis hajrá ! Itt nem a vita volt a cél , Peti nyugodtan válaszolt a kérdésekre még ha a lényegi részére nem is , de azt betudom annak hogy készülőben van a terve vagy nincs közünk hozzá majd meglátjuk.Te meg megjelentél és elkezded a fröcsögést. Gratulálok ! Szóvaj jöhet az okfejtésed , szeretettel várjuk...(ne jó a vége kicsit erős).
Az a baj Voodoo, hogy befolyásolható vagy, most is értelmetlenül sértettél meg, mert rólad szó sem esett, célzás szinten sem. Arról meg már csak ne én tehessek, ha valaki magára ismer, de hogy te minek veszed magadra?

Kikérem magamnak amit írtál, mindig korrekten megmondom a véleményem, sajnos van olyan akinek ha megteszem, azonnal támad, ahelyett, hogy elgondolkodna és önbírálatot tartana, változtatna, konstruktív lenne, és nem majd mikor a másik nincs ott, mondja el a véleményét.

Nagyot csalódtam benned Voodoo, - ennyire nem átlátni a dolgokat, és pont a másik irányból értelmezni teljesen kifordítva. :roll:

Hogy "show" ne legyen, ahogy BengA fogalmazott, ehhez már nem szólnék többet hozzá, megértéseteket köszönöm!
Kép

Avatar
CsaB
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: szer. ápr. 27, 2011 10:56 am
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: CsaB » vas. dec. 07, 2014 8:07 pm

BengA írta:@RPeti
Nekem itt nincs ellenségem tudtommal és nem is szeretnék szerezni egyet sem.
-monster- Mert utóbbi időben nem találkoztunk a pályán ! -monster-

:lol: :lol: :lol: :lol:
Az élet egy nagy verseny! Aki túléli az a győztes!
Best F1 BL
Kép

Avatar
KOPI
Hozzászólások: 1989
Csatlakozott: kedd nov. 11, 2008 7:44 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: KOPI » vas. dec. 07, 2014 8:16 pm

metosz írta: mindig korrekten megmondom a véleményem, sajnos van olyan akinek ha megteszem, azonnal támad, ahelyett, hogy elgondolkodna és önbírálatot tartana, változtatna, konstruktív lenne, és nem majd mikor a másik nincs ott, mondja el a véleményét.
Igen te korrekten elmondtad a véleményed .Másnak ,a hátam mögött,rólam. Ugyhogy erre te ne hivatkozzál hogy a másik mögött ki kit beszél ki.
Kép

Avatar
voodoo
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 653
Csatlakozott: csüt. dec. 27, 2007 12:07 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: voodoo » vas. dec. 07, 2014 8:37 pm

metosz írta:
voodoo írta:[

Én megadom neki az esélyt hogy a szemembe elmondja a gondjait is akár , hátha van benne annyi tisztesség hogy ezt meg meri tenni , ahogy ezt én is megteszem. Nem kell itt célozgatni , nyugodtan mindenki elött , bátran. tudom hogy ez rád nem jellemző ,de mégis hajrá ! Itt nem a vita volt a cél , Peti nyugodtan válaszolt a kérdésekre még ha a lényegi részére nem is , de azt betudom annak hogy készülőben van a terve vagy nincs közünk hozzá majd meglátjuk.Te meg megjelentél és elkezded a fröcsögést. Gratulálok ! Szóvaj jöhet az okfejtésed , szeretettel várjuk...(ne jó a vége kicsit erős).
Az a baj Voodoo, hogy befolyásolható vagy, most is értelmetlenül sértettél meg, mert rólad szó sem esett, célzás szinten sem. Arról meg már csak ne én tehessek, ha valaki magára ismer, de hogy te minek veszed magadra?

Kikérem magamnak amit írtál, mindig korrekten megmondom a véleményem, sajnos van olyan akinek ha megteszem, azonnal támad, ahelyett, hogy elgondolkodna és önbírálatot tartana, változtatna, konstruktív lenne, és nem majd mikor a másik nincs ott, mondja el a véleményét.

Nagyot csalódtam benned Voodoo, - ennyire nem átlátni a dolgokat, és pont a másik irányból értelmezni teljesen kifordítva. :roll:

Hogy "show" ne legyen, ahogy BengA fogalmazott, ehhez már nem szólnék többet hozzá, megértéseteket köszönöm!
Nem én vagyok a másik, vagy a többség aki a vsr-en indul Kopi melett ? Akkor kire gondoltál ? Ha jól látom a többesszámot használtál...Talán nyugodtan bedobhatod kik azok akik el merészeltek menni máshová ahol élet is van. Csalódtál bennem ? Ha ha ha. Véleményem tartom! na off.

Benga : én is csak ezt szerettem volna tudni. :dance:
"Tommy KUPLUNG !!! " by Voodoo (Indy500 2012)

"Mise után okos a gyülekezet" by Ginger (Texas 2010)

"Majd visszafigyelem" by Dzsibi (Texas 2010)

Avatar
RPeti
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: csüt. jan. 15, 2009 12:00 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: RPeti » vas. dec. 07, 2014 9:04 pm

Szeretnék mindenkit megkérni arra, hogy ezt a topikot tartsátok tiszteletben.

Ezt nem azért nyitottam, hogy szájkarate menjen, annak egyébként sem látom értelmét.

Lehet, hogy nektek fontos, hogy széles nyilvánosság előtt mutogassátok a "na most jól megmondom mert nekem van igazam" énetek, de személy szerint én nem vagyok rá kíváncsi és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Múltbéli konfliktusokról és személyes ellentétekről lehet értekezni ezer más csatornán, a közösségünket tiszteljétek meg azzal, hogy más hadszínteret választotok magatoknak.

Köszi,

-kakcsi-
Peter Retkes

Avatar
Tony
Hozzászólások: 1461
Csatlakozott: kedd jan. 31, 2006 7:02 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Tony » hétf. dec. 08, 2014 11:23 am

Csak hogy egy kicsit visszakanyarodjon a topic az eredeti feladatához, céljához, a talin egy kicsit furcsálltam, hogy ugyan mi a fenét lehet ennyit beszélni arról, hogy mi a probléma, és mit kell csinálni, és lehet, hogy ha valaki idegen benyitott volna a szobába, úgy érezte volna, hogy más nyelven beszélünk, sőt lehet hogy nevetve ment volna ki, mégis, ez egy nagyon konstuktív és tartalmas este/éjszaka volt.

Én személy szerint arra jöttem rá, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki a valósághűség miatt szimulátorozik. Persze ez a mondat túlzás, és rengeteg hasonló embert ismertem meg 2006 óta. Én a legjobban azt szerettem, amikor mentem pár kört, és rájöttem, hogy "kanyarbejáraton alulkormányzott", majd elgondolkodtam rajta, hogy is működik az adott futómű (értek én is hozzá picit, ezt nem nagyzásból mondom), állítottam amit kellett, és az autó úgy reagált, ahogy vártam. Ezt utoljára az eredeti enduracerses Endurance modnál éreztem (a legelején a PSRL ilyen volt, de ott hiányzott a TC, ami az eredeti modnál is ki volt emelve, hogy kell, úgy valósághű, és csak a megszállottak menjenek anélkül). Ahogy hallottam, Tommy Seatja pont ilyen. Ha lesz alkalmam, kipróbálom (csak kéne egy AC "kölcsönbe"), de már előre gratulálok a munkához!

Sajnos nem fogok már rendszeresen versenyezni, mert időm és tanulmányaim (a koliban nincs hely a kormánynak) nem engedik, de amit láttam és hallottam, az alapján csak a legjobbakat tudom kívánni az újjászületéshez. Örülök, hogy RPeti magára vállalta a szervező szerepét, mert konstruktívan és komolyan áll a szimulátorozáshoz, amit eddig is tudtam, és nagyon remélem, ha egyszer még lesz rFactorral fun futam, akkor akár még tesztelni, majd megszelidíteni is tudunk közösen valami nehezen viselkedő vadlovat.

Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy a szociális hálót nagyon ki kell használni. Legyen az Facebook, SG, akár valami külföldi, kell az új ember, olyan is, aki nemcsak a futamokon indul, hanem részt vesz a Maszim életében is (ahogy volt egy ilyen megújulás 2008 körül). Úgy vettem észre Matte nagyon ért a rajzoláshoz, szerintem néhány grafikát, egy-egy reklámképet simán összedob, hihetetlen térlátása van, a képek pedig rengeteget mondanak egy embernek. Amit megteszek, hogy a jövő évi tagdíjat befizetem.

Még három mondat: örülnék, ha nem állandóan a veszekedés menne mindenhol. Sehol nincs kolbászból a kerítés. Aki akarja, hogy a Maszim működjön, "csináljuk együtt".
Kép

Bercisan
OW és zárt kasztnis (road) Pilóta
OW és zárt kasztnis (road) Pilóta
Hozzászólások: 212
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2012 4:30 pm

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Bercisan » kedd dec. 09, 2014 9:16 am

RPeti írta:
A további modokkal és ötletekkel kapcsolatban abszolúte nyitottak vagyunk, a fő cél, hogy erősítsük meg ezt a közösséget, szervezzük újra és a szórakozást/szórakoztatást célul kitűzve ismerjük el egymás munkáját.



Amennyiben bármilyen észrevételetek vagy javaslatotok van, kérlek írjátok le és egyeztessünk róla. -kakcsi-
Sziasztok!
Én kipróbáltam azt a módot, amellyel ti mentetek 2010-ben(F1).
valami mmg mód:D 2007-es skinnel.
Ez valami eszméletlenül jó. A hangok, a strapabíró gumik. nem találtam benne hibát.
Csab is ment vele, ő is hasonló véleménnyel van róla, mint én.
Én javasolnám, hogy ezzel a móddal menjen az rFactor f1 bajnokság.
Semmi plugin.:D
Lehetne vele tesztfutam vagy valami.. :)

Avatar
gstyle
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 5:58 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: gstyle » kedd dec. 09, 2014 6:52 pm

Nos én magam részéről is az open-wheel-t preferálom:)) De ha lehet, ne azokkal az F1 modokkal melyekkel már volt bajnokság.
De inkább menjünk vissza az időben, és 70-es 80-as évek beli talicskákkal menjünk a sima rFactor-nál
Van pl. egy Formula Atlantic 1976-os mod, amelyben ülhetünk James Hunt, Gilles Villeneuve vagy Bobby Rahal autójában. Lehet hozzá tetszőlegesen pályákat összeállítani, vagy akár festeni az autókat, mert hát, szinte csak alapszíne van a gépeknek.
"Néha bukik az ember, de a törött csontok összeforrnak, és hajtunk tovább." by Gilles Villeneuve

http://www.indycar-hungary.hu

Avatar
CsaB
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: szer. ápr. 27, 2011 10:56 am
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: CsaB » kedd dec. 09, 2014 9:08 pm

Osztom Bercii véleményét, az egy olyan perfektül sikerült mod h még ma is órákat tudok eltölteni vele, semmi csicsa csak nyomni kell. GID plugin megy benne, akár a weather plugin gumis része is mehet benne simán. Valami ilyen nem egy nagyon régi old retro indul az simán mehetne nekem is, de a régebbiekkel nekem spec az a bajom, hogy funolni jók de nem érdekel annyira a lassú tempójuk és a lényegesen nehezebb vezethetőségük miatt hogy bajnokit fussak velük/nem mellesleg időm sem adja ki a komoly setupolást/ A 2010es mod viszont még ebben is ver mindent, nagyon egyszerű és az autó is úgy állítható ahogy azt tanultuk akár szakmai akár fizika órán.
Az élet egy nagy verseny! Aki túléli az a győztes!
Best F1 BL
Kép

Avatar
GABOR
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 650
Csatlakozott: szer. márc. 23, 2011 5:09 pm

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: GABOR » szer. dec. 10, 2014 10:17 am

Annyira én sem mennék vissza az időben. 98- napjainkig valamelyik mod ideális lenne.
Mondjuk én inkább Assetto Corsára váltanék ha lesz rá F1 mod. Ha nem, akkor még egy darabig erősíteném az rFactoros tábort. -mos-
Kép

Avatar
Matte
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 655
Csatlakozott: pén. márc. 23, 2012 3:25 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Matte » szer. dec. 10, 2014 6:18 pm

Én javasolnék egy-két fun futamként drift versenyeket, értek a lebonyolításhoz, van DR szakág vizsgám is. Az SP-modot javaslom ehhez, rengeteg fajta autó módosítási lehetőség van benne. Próbáljátok ki minél többen, aztán hátha kedvet kaptok hozzá.



Volt szerencsém kint dolgozni ősszel ezen az eseményen.


A másik mod amit én nagyon szerettem, az a CTDP 2006 volt. Pont akkoriban kezdtem el foglalkozni a szimulátorozással, és a mai napig az elsők között van nálam az a mod.
Kép

Avatar
Tony
Hozzászólások: 1461
Csatlakozott: kedd jan. 31, 2006 7:02 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Tony » szer. dec. 10, 2014 7:45 pm

Ha F1, akkor CTDP. A 2005 és a 2006 a legjobb fizikájú F1 modok, ügyelni kell motorra, fékre, boostra, az autót nem könnyű vezetni, de jó beállítással és pár tesztkörrel stabilan lehet menni. Ha még lenne F1 bajnokság, szerintem a kettő közül valamelyikkel legyen.
Kép

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: BengA » szer. dec. 10, 2014 8:18 pm

Tony írta:Ha F1, akkor CTDP. A 2005 és a 2006 a legjobb fizikájú F1 modok, ügyelni kell motorra, fékre, boostra, az autót nem könnyű vezetni, de jó beállítással és pár tesztkörrel stabilan lehet menni. Ha még lenne F1 bajnokság, szerintem a kettő közül valamelyikkel legyen.
Csak ha Te is indulsz! -kakcsi-
Kép

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: BengA » csüt. dec. 11, 2014 8:12 am

Na, csak hogy a mókából én se maradjak ki, legkésőbb hétfőn én is AC tulajdonos leszek... /=/

Azt hittétek, ott biztonságban vagytok mi?
Hogy a BengA majd ott nem lök ki Titeket...
Tévedtetek -monster-
Kép

Avatar
RPeti
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: csüt. jan. 15, 2009 12:00 pm
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: RPeti » csüt. dec. 11, 2014 8:27 am

BengA írta:Na, csak hogy a mókából én se maradjak ki, legkésőbb hétfőn én is AC tulajdonos leszek... /=/

Azt hittétek, ott biztonságban vagytok mi?
Hogy a BengA majd ott nem lök ki Titeket...
Tévedtetek -monster-
Inkább csak reménykedtünk...

Egyébként meg igazán szeretném ha újra aktívabb lennél -kakcsi-
Peter Retkes

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: BengA » csüt. dec. 11, 2014 11:10 am

RPeti írta:
BengA írta:Na, csak hogy a mókából én se maradjak ki, legkésőbb hétfőn én is AC tulajdonos leszek... /=/

Azt hittétek, ott biztonságban vagytok mi?
Hogy a BengA majd ott nem lök ki Titeket...
Tévedtetek -monster-
Inkább csak reménykedtünk...

Egyébként meg igazán szeretném ha újra aktívabb lennél -kakcsi-
Köszi Peti...de sajnos több oka is volt a kevés indulásnak...
Igyekszem majd -vv-
Kép

Avatar
GABOR
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 650
Csatlakozott: szer. márc. 23, 2011 5:09 pm

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: GABOR » pén. jan. 30, 2015 2:07 pm

Márciusban várható valamilyen Forma-1 bajnokság az eddigi évekhez hasonlóan?
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: metosz » szomb. jan. 31, 2015 9:01 pm

GABOR írta:Márciusban várható valamilyen Forma-1 bajnokság az eddigi évekhez hasonlóan?
,

Én is szeretném tudni erre a kérdésre a választ, érdemes a téma a csevejre.

Lesz-e F1?
Ha lesz mivel? rF?, rF2 vagy AC?

Gondolom az rF2 azért nem jön szóba, mert gépigényesebb mint az asseto, ami viszont iszonyatosan szép................ Lehet érdemes lenne ezért az AC-t erőltetni, egyre több pálya jön ki, és van benne már olyan személygépjármű, ami F1-es - legrosszabb esetben. Szabályokat meg a szoftver tudásához kell igazítani. Én mondjuk rF-el mennék szívem szerint, de te annak idején írtad, hogy azzal már nem. :roll:
Kép

Avatar
GABOR
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 650
Csatlakozott: szer. márc. 23, 2011 5:09 pm

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: GABOR » szomb. jan. 31, 2015 9:25 pm

Assetto Corsát én jelenleg alkalmatlannak látom.
Sok olyan idegesítő dolog van benne amit előbb jó lenne megoldani a fejlesztőknek.
Törésmodell, teljes visszajátszás a futamokról még ha az 2gb-t is nyomna.
Gépigénye baromi magas, még I7 procival is képes limitbe futni.
Zászlószabályok, normális gumikopás és üzemanyag fogyasztás kijelzés stb stb

Lehet csak én voltam béna, de singlebe nem tudtam beállítani azt sem hogy a pályákon ne csak 20-25 kör környékét menjek, hanem adott esetben az igazi f1 futamok teljes távját.

Magam részéről az rF2-t jobbnak érzem minden tekintetben, sokkal kiforrottabb már a rendszere.
Ha más nem lesz, azért egy CTDP06-t szívesen letolnék még rF1-el is... -mos-
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. feb. 01, 2015 10:14 am

GABOR írta:Assetto Corsát én jelenleg alkalmatlannak látom.
Sok olyan idegesítő dolog van benne amit előbb jó lenne megoldani a fejlesztőknek.
Törésmodell, teljes visszajátszás a futamokról még ha az 2gb-t is nyomna.
Gépigénye baromi magas, még I7 procival is képes limitbe futni.
Zászlószabályok, normális gumikopás és üzemanyag fogyasztás kijelzés stb stb

Lehet csak én voltam béna, de singlebe nem tudtam beállítani azt sem hogy a pályákon ne csak 20-25 kör környékét menjek, hanem adott esetben az igazi f1 futamok teljes távját.

Magam részéről az rF2-t jobbnak érzem minden tekintetben, sokkal kiforrottabb már a rendszere.
Ha más nem lesz, azért egy CTDP06-t szívesen letolnék még rF1-el is... -mos-
Nem az első pilóta vagy akitől a CTDP-t hallom, vajh mennyien jönnének? Tony-t is meg kellene kérdezni, illetve én akkor úgy gondolom a 2006-os szezon replay szerű újra játszását kellene megcsinálni tartva magunkat a tradíciókhoz, valamelyest követve az igazi F1-et.
Összesen 2006-ban 18 futam volt, a legtöbb helyszín egyezik, illetve a nyáron hosszabb szünetet beiktathatnánk, hiszen ebben az évben 20 futam lesz.
http://www.gp-hub.com/f1-2015/calendar/

Kicsit kaotikus, hogy jelen idő szerint ezt a dolgot kinek kell eldönteni, ezzel kapcsolatosan is folyamatosan halasztunk egy TS megbeszélést, de február első hetében szerintem a kérdések megválaszolásra kerülnek. Addig is jó lenne tudni, hogy érdekelne még másokat is rajtunk kívül egy F1? CTDP elég ütős, mondhatni hibátlan, elképzelhető, hogy a rF közösség még belelkesíthető rá.

Továbbá én nem látom annyira vészesnek az AC-t, erősen lebutítva rendesen működik, legalábbis én tudok vele közvetíteni és még nem láttam akadást.
Kép

Avatar
GABOR
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 650
Csatlakozott: szer. márc. 23, 2011 5:09 pm

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: GABOR » vas. feb. 01, 2015 2:01 pm

Érdemes lenne indítani egy "elő" jelentkezést a CTDP-re. Nem érdemes nagyon húzni az időt vele.
Ha lesz elég jelentkező akkor indítunk bajnokit, ha nem akkor nyilvánvaló hogy temetni kell végleg az rF1-et. Naptárat úgy kell megalkotni hogy nyáron egyáltalán ne legyenek futamok. Ilyenkor mindig nagy pangás szokott lenni. Talán még a Júniust be lehet vállalni...

AC-t én leginkább singlebe próbálgattam, max ellenfelekkel és csutkára tolt grafikával.
Ha már nem rF1, akkor nézzen is ki valahogy. rF2-vel nem volt soha teljesítmény problémám.
De én még adok neki időt a fejlődésre. 1 év múlva talán minden úgy fog működni ahogy azt elvárnám.
Kép

Avatar
CsaB
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: szer. ápr. 27, 2011 10:56 am
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: CsaB » pén. feb. 06, 2015 10:12 pm

@ metosz

A 2009-es CTDP-s maszim patchos modot kipróbáltam.
Baromi ütős, sőőt mondhatnám azt is, hogy szerintem a 2015 évi formula1 lehet ennek a reinkarnációja ! A motorhangok vékony, kemény cincogósak, mint manapság az 1.6-osok, az autók kinézete, szinte azonos, és az 2015ös autók tempója úgy néz ki visszanyeri régi fényét, idén már az első teszten 3 mp-el gyorsabb volt a mezőny mint tavaj. KerS mint ahogy már tavaj is nem lesz fizikailag, hanem csak motor program szinten, ami ugye a motor teljesítménnyel helyettesíthető, a DRS meg szerintem senkinek nem hiányzik ha éles verseny van folyamatosan. Akár egy 2015ös skin pakkal simán eladható lenne a mod egy folytatólagos friss módként :grin:
Még szinte a csapatok is megegyeznek :) gyártók szintjén :razz:
Osztom Gabor véleményét lehetne neki egy esélyt adni.
Az élet egy nagy verseny! Aki túléli az a győztes!
Best F1 BL
Kép

Avatar
barcalaci84
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: kedd júl. 01, 2014 1:03 pm

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: barcalaci84 » szomb. feb. 07, 2015 7:18 pm

GABOR írta:Assetto Corsát én jelenleg alkalmatlannak látom.
Sok olyan idegesítő dolog van benne amit előbb jó lenne megoldani a fejlesztőknek.
Törésmodell, teljes visszajátszás a futamokról még ha az 2gb-t is nyomna.
Gépigénye baromi magas, még I7 procival is képes limitbe futni.
Zászlószabályok, normális gumikopás és üzemanyag fogyasztás kijelzés stb stb

Lehet csak én voltam béna, de singlebe nem tudtam beállítani azt sem hogy a pályákon ne csak 20-25 kör környékét menjek, hanem adott esetben az igazi f1 futamok teljes távját.

Magam részéről az rF2-t jobbnak érzem minden tekintetben, sokkal kiforrottabb már a rendszere.
Ha más nem lesz, azért egy CTDP06-t szívesen letolnék még rF1-el is... -mos-

Elnézést h beleugatok, de írnék pár gondolatot AC és F1-et illetően...
gumikopás illetve üzemanagfogyasztás szerintem jól működik, ahogy ezek kijelzésével se volt még eddig problémám...
multiban teljes futamtávot is lehet állítani , illetve akár 1000 köröst is:)
az első negyedévben (február -vagy március :) ) jönni fog az 1.1-es verzió a játékból, ami sok olyan dologgal kecsegtet amit hiányosságnak rósz fel, másik fele meg már most meg van oldva:)

zázslószabályok jönnek az 1.1-ben...illetve elvileg 4X hosszabb replayt lehet majd kinyerni (ez azt jelenti h egy 20 fős mezőnynél kb 160 perces futam rögzítése lesz lehetőség...)

gépigény ügyileg is ígérnek optimalizációt multiban is...bár ezzel kicsit szkeptikus vagyok h mi lesz belőle, de azért a Seat Leon Cup-on is elég jól elversenyezgetünk, mégha mindenkinél elférne több fps is:) (egyébként egy két builddel ezelőttt egy közepes AMD-s gépen semmi problémám nem volt, igazából most se vészes, csak jó lenne tényleg helyreraknák a dolgokat:) )

az AC -ra készült F1 mod pedig eléggé a toppon van szerintem...
https://www.mediafire.com/?pc25ptgp9yzpavn

hybrid ERS, Drs ,rögzített 8 sebességes váltó stb


össze is gyűjtöttem múltkorában h kijönne egy teljes 2015-ös versenynaptár a gyári tartalmakból , plusz mod pályákból (a zöme szerintem elég fasza kis konvert:)...Mexikó az még nincs :) itt egy link a pályákhoz (lehet van újabb verzió is belőlük:) Mexikó helyett Hockenheimet raktam, de lenne amúgy India Korea stb amik idén már kimaradnak) a Codemasterses F1xx-eknek hála a pályák zöméért:)
http://osztott.com/KvAt/

azt mondjuk nem tudom h összejönne -e egy népes mezőny az AC-ban egy f1 bajnokságban... bár ki tudja , az f1-et azért sokan szeretik:) és szerintem az open wheeler rajongók talán felbukkanának a magyar AC-s életben is, mert eddig úgy vettem észre h az AC-sok inkább mentek eddig más gépekkel...
az is lehet h egy rf1-es f1 bajnokság több embert vonzana...

szóval csak annyit akartam mondani h szvsz F1 terén szerintem az AC-val is bőven lehetne mit kezdeni (sőt szerintem veri a konkurens játékokat, talán rf2 -ből az időjárás ami esetleg hiányozhat AC-ból pár embernek...)...

a kérdés ugyanaz, h van-e igény rá...

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: BengA » szomb. feb. 07, 2015 7:37 pm

Én már kipróbáltam...jónak tűnik...
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. feb. 08, 2015 8:26 am

Kicsit jó lenne, ha összekapnánk magunkat, leültünk avagy a Baljós árnyak.


@RPeti
Te annyit szidtad Genyót, hogy végül a szerintem szemére vetett hibákat a szervezésben te magad is elkövetted, nem igazán törődsz velünk és a gondjainkkal. Az AC futambíráskodás témát te magad is tudod, hogy nem én csesztem el, a pontlevonással járó problémákat többször is jeleztem, nem az én dolgom lett volna rendbe rakni illetve kértem, hogy értekezzünk. Abban az állapotban befejezni, ahogy volt, több pilóta elvesztésével járt volna.
viewtopic.php?f=52&t=2178&p=73234#p73234
Arra kérlek, amit leírtam most a fórumon, azon ne változtass, mivel az „új rendszerrel”kapcsolatosan nem informáltál, ellenben futamnap van.

Az első vita során, - amit Gadfly volt olyan kedves beindítani köztünk, - többek közt pl. „munka mögé bújásnak” nevezve a bírói tevékenységet, úgy érzem megsértődtél, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy azonnal bejelentetted a bajnoki utáni kilépésed, illetve stílus vitát indítottál, - én úgy érzem, gyakorlatilag már akkor kiléptél. Mindez régebben volt, de akkor, ezzel törődnöd kellett volna. Ma is benne van a „melósaidban” a tüske és pl. Tommy nekem a minap panaszkodva még mindig arra a vitára utalt vissza. Én úgy gondolom, ezek az apró odafigyelések azok, amit a maszim összetartásában, oly sokszor nálam többen megköszöntek, köztük Te is. Örültem, hogy te vállaltad ezt a feladatot a közgyűlésen és leváltottál a versenyszervezés vezetéséből, viszont csalódtam, hogy az első vita gyakorlatilag kedved szegte, magadra vetted.

@Gadfly
Ne azért romboljunk le valamit, hogy utána megmenthessük. A „maszim megmentését” amivel kapcsolatosan még meg is vádoltál, hogy nem veszek részt benne, Te úgy képzeled, hogy mikor telt házas futamokat rendezünk, máshova viszed a sorozatot. Amihez természetesen sok sikert kívánok és az AC SEAT sorozat utáni kilépési kérelmed elfogadtuk, eddigi munkádat megköszönve.

Számomra annak idején meglepő volt, hogy F1 szakosztályvezetőként nem tartottad jó ötlenek a pilóták toborzását a versenyekre. Ezért már október 25-én akkor, még mint főversenyszervező jeleztem, hogy ha nem szeretnél itt versenyt szervezni, vannak más békés lehetőségek. Kilépésedkor említetted, hogy függetleníteni fogsz, domaint, weblapot, szervert. Utóbbit már akkor felajánlottam, hogy korlátlanul megkapod a jövőben is. Te ennek ellenére maradtál és a „maszim megmentése” mellett döntöttél. Így remélem megérted, hogy mostani döntésed, amikor megy a bajnokság, úgymond „dübörög vagy mint a pannon puma száguld” , neheztelem. Illetve felmerül bennem a jogos költői kérdés, amire nem várok választ, hogy ha behúzod a vészféket, talán azért teszed, mert csak túlságosan jól megy a szekér, vagy már nyeregben érzed magad és akkor végre elszáguldhatsz a lóval is?
Mielőtt emlékeztetnél tudom, hogy Tommy is kilépett, emlékszem mondtad is neki TS-en, hogy „remélem beszélhetek a nevedben is Tommy”, én meg remélem, ha csak mint külsős azért még segít nekünk vagy meggondolja magát.

Ennek a fórumnak több mint hét és fél ezer hozzászólását jegyzem, ami valójában elképzelhetetlenül sok hozzászólás és karakter végig olvasását jelenti. Remélem, megkímélsz a háromszáz oldalas válaszoktól és ha szükségesnek érzed szóban keresel, alkalmas időben. 8) Azt is remélem, hogy nem találsz éppen a bíráskodás mögé elbújva. Szóval tisztelj meg azzal,hogy elfogadod azt a döntést-helyzetet, amit 2 éve jeleztem, lemondva a vezetésről, miszerint továbbiakban nem tudok ennyit itt lenni, - gyermekeim születtek.

@Genyó
Drukkolok, hogy az 1% elmaradásából fakadó hiány „betömésére tett” kísérletek jól sikerüljenek. Örülök, hogy biztató jelek vannak, mert csak szavakkal nem lehet betömni a lyukat. Mivel a szerver továbbra is az én feladatköröm, február hónap átlépésével, (ahogy előre jeleztem többször, többek közt a közgyűlésen is, és írásban a NEM PUBLIKUS témában), a bizalmam továbbra is élvezitek, - mostantól kockáztatom, hogy ha nem lesz pénz a számlán, akkor jómagam kell, hogy a szerver, akár csak kivételéért fizessek. Mint ex-vezető a 2014-es első befizetésem után, most 2015-ben is úgy gondoltam, jó példát kell mutatnom, így a tagságimat már januárban elsőként rendeztem, - azzal nem tudom fedezni.
Kép

Gadfly
Hozzászólások: 4031
Csatlakozott: pén. feb. 06, 2009 12:25 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Gadfly » vas. feb. 08, 2015 11:28 am

Nem érzem, hogy bármi féle lerombolás okozója lennék. Attól, hogy a jövőben nem kívánok részt venni a Maszim „szervezésében” nem gondolnám, hogy ez rombolással párosulna. 6 éve vagyok itt a Maszimon (4000 hozzászólással), csatlakozásom előtt is volt itt élet és bízom benne, hogy a távozásom után is így lesz. ;-)

Az F1 szakosztályvezetést Te is tudod, hogy miért hagytam abba, de vmiért úgy érzem, mégsem emlékszel teljesen. Nem motivált, nem éreztem kihívást sem szervezésben (10 alatti létszámnak) sem versenyzésben. Ezt jól prezentálja a bajnoki excel tábla is, hiszen 7 futamon tulajdonképp el sem indultam, ahol meg igen, ott meg 0 felkészüléssel a versenyre beesve egy ugyan azon set-et betöltve. Te is tudod, hogy elsősorban a platformmal voltak már gondjaim, éppen ezért kezdtem el foglalkozni májusban az AC-val. Továbbá azt is tudod, hogy amit elkezdtek, azt mindig befejeztem, legyen az bajnoki részvétel v. szervezés. Ez a mostani Seatra is vonatkozik, de már nem a Maszim miatt, hanem a bajnokiban versenyző emberek miatt.

Semmi féle vészfékről nincs itt szó, ill. lóval való száguldásról. Évek óta sulykoljuk, hogy miként lehetne rendbe tenni a Maszim anyagi körülményeit, de a vezetőség általában mást gondolt és nem1x válaszra sem méltatott az egyes felvetésekre (költségcsökkentésekre v. bevétel forrás javaslatokra). Véleményem szerint vészféket inkább a vezetőség húzkodta (kitartott a saját elképzelései mellett), melyeknek sajnos sokszor meg is lett a következménye.
Ahogy egy másik levelezésben is említettem Neked, a jövőben nem kívánok jótékonykodó szerepkört vállalni (sem munkával, sem anyagilag) egy olyan környezetben, ami erre specializálódott. Csináltuk ezt évekig, és igazából most telt be egy kicsit a pohár és ment el a kedve az embernek az e fajta rendszertől.

Továbbá a 6 év alatt nagyon sok barátot szerzett itt az ember és nagyon rossz azt látni, hogy egyéb viták következményeként ezek a személyek már nincsenek itt. Pedig vhol ezek az emberek alkották a Maszim magját, de mára már nagyon kevesen maradtak itt belőlük. Az okokat nyilván Ti tudjátok…érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért alakultak így a dolgok!
Szerintem innentől kezdve már az sem titok, hogy Tommyval nem új keletű az az ötletünk, hogy esetlegesen csinálunk vmi újat v. vmi mást. Évekre visszavezethető már ez a téma is, de mindig adtunk egy esélyt a Maszimnak, hogy hátha. Eddig vártunk! Jó ideje halogatjuk ezt a döntést, így nem hiszem, hogy bármivel összefüggésbe kéne hozni a jelenlegi helyzetet, hiszen megfelelő időpont erre nem létezik!

Én személy szerint örülök, hogy 6 éven keresztül ennek a közösségnek a tagja lehettem. Én tipikusan az az ember vagyok, akiben általában csak a szép emlékek maradnak meg és remélem, hogy x idő elteltével is így fogok visszatekinteni az egyesületre. ;-)

(wordbe beírva 3/4 oldal lett 11-es betűmérettel, remélem így (ennyi) megfelel)
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!

Avatar
Gilberto
Top Pilóta
Top Pilóta
Hozzászólások: 763
Csatlakozott: csüt. feb. 12, 2009 9:29 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Gilberto » kedd feb. 10, 2015 12:55 pm

Én úgy döntöttem srácok hogy felhagyok egy időre a szimulátorozással teljesen, a videokártyám már el is adtam, a kormányt ugyan megtartom hátha valamikor majd megjön újra a kedvem, de jelenleg sem időm, sem motivációm, a SEAT-os bíráskodást ugyan nagyon nem szívesen, de még végigcsinálom amennyiben azt a CPU-ban lévő Vga-val valamilyen szinten meg tudom oldani.

Maradok tisztelettel:
Gilbert
Manchester United

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: metosz » csüt. feb. 12, 2015 8:59 am

Gilberto írta:Én úgy döntöttem srácok hogy felhagyok egy időre a szimulátorozással teljesen, a videokártyám már el is adtam, a kormányt ugyan megtartom hátha valamikor majd megjön újra a kedvem, de jelenleg sem időm, sem motivációm, a SEAT-os bíráskodást ugyan nagyon nem szívesen, de még végigcsinálom amennyiben azt a CPU-ban lévő Vga-val valamilyen szinten meg tudom oldani.

Maradok tisztelettel:
Gilbert
Sajnálom, de megértem döntésedet, gondolom ez a bíráskodási tevékenységedet is érinti, illetve ezzel kapcsolatosan egyeztettél az AC vezetőséggel.

@RPeti
Jól esett volna, ha üzeneteimre facebookon, privát formában vagy itt a fórumon reagálsz a "mindent meg lehet beszélni" gondolat jegyében, segítesz a helyzet rendezésében.

Sajnos a bíráskodást a jövőben nem tudom vállalni, mert elég nekem a közvetítés.
Legutóbb magas lázzal voltam kénytelen lemenni Gáborhoz, hogy tudjon közvetíteni velünk, sajnos ez is csak 1 lábon áll !%!!

Ezúton is köszönöm a sok segítséget!
-ps- Remélem gyorsan találsz a helyemre valakit.

Üdv!
metosz

@Gadfly
Mellébeszélésből jeles! ;-)
Kép

Avatar
Gilberto
Top Pilóta
Top Pilóta
Hozzászólások: 763
Csatlakozott: csüt. feb. 12, 2009 9:29 am
Admin: Admin

Re: MASZIM kerekasztal

Hozzászólás Szerző: Gilberto » csüt. feb. 12, 2015 2:36 pm

A bíráskodást ebben a bajnokiban még végig viszem.
Manchester United

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

SZIMULÁTOROS KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. márc. 15, 2015 8:53 am

-v- Itt az idő az ébredésre a téli álomból! Elkezdődött az F1 évad.

Elnézést késésért, a hétre jeleztem infókat, de gyakorlatilag érdemben még szinte semmi nem dőlt el. Elég feszített menetrenddel dübörögtük végig az előző 10 évet, volt benne szinte minden. Kellett nekem is személyesen egy kis pihenés, átgondolni, hogyan mehet tovább az egyesület.


A jövőben a HRL RALLY-nak, egy RACE07 versenycsapatnak és továbbra is a HOLS-nak nyújtunk szervertámogatást.

Velük szeretnék végre együtt leülni és megbeszélni az elképzeléseket, esetleges naptárbeli ütközéseket egyeztetni, itt a virtuális térben, ebben a nem véletlenül kerekasztalnak nevezett témában. Az összeszervezés nem jött össze, és az utóbbi időben inkább éreztem magam az elnök úr titkárnőjének. Ezért a rendszert szeretném a fórumra nyilvánosan visszahelyezni, ahogy a maszim megalapításakor már megtörtént. Nincsenek súlyos gazdasági vagy államtitkok, ha valaki el akart valamit tulajdonítani , eddig is megtette, ráadásul, ha valaki egy jó ötletet így valósított meg (TV a szimulátor versenyekre, tehetségkutatás….stb), az abszolúte egyezik azzal, amit az egyesület is szeretne: minél több emberhez eljuttatni a szimulátor versenyzést!

Kérek szépen mindenkit: HOLS (Gyula), HRL (Bajsz Bálint), RACE07 (Furrier) ebben a témába írjatok magatokról és a tervekről, naptárról információkat - előre is köszönöm, a többiek nevében is. Azonos időbe szervezett versenyeken nem tudjuk vállalni a felelősséget a problémamentességért, vagyis ütközés nem lehet.

Jelenleg készül az a felhasználó profil a szerverhez, amivel elfogjátok tudni érni úgy is a szervert, hogy egyedül sok mindent be tudjatok állítani. Az FTP elérését a könyvtárához mindenki megkapta.
TS-el kapcsolatosan Tony a maszim részéről az adminisztrátor, vele kell egyeztetni, eléritek a fórumon keresztül, de ebben a témában is eljutnak hozzá az információk.
Üzemeltetéssel, pénzügyekkel Genyó foglalkozik, őt jobbára a reby@pannongsm.hu címen éritek el.
-vv-

-gg- A MASZIM
A maszim a nyitott kasznis versenyzés helye, azon belül is az F1 és az indycar volt és marad is a lényeg, - ezek jelenleg a kategória királyai.
F1 vasárnapokon 19.00-22.30 a maszimé a szervere.

AC-vel, amit erre van lehetőség indítunk Forma1 bajnokságot, de addig is egy rövid a CTDP által készített Formula GP Mastersszel tervezünk egy pár futamos rövid bajnokit.

Ezzel kapcsolatosan ezen a linken lehet hozzászólni:
viewtopic.php?f=50&t=2192
a dolog még nagyon képlékeny, jelenleg ott tartok, hogy nem tudtam indítani olyan AC- szervert, amire fel is tudtam volna lépni. Ezzel kapcsolatosan segítség szinten kaptam már ajánlatot, amit ezúton is köszönök, főleg ha már üzemelni fog a szerver.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. márc. 22, 2015 5:04 pm

Én személyesen is éppen azon vagyok, hogy két apró poronty és az újfent bevállalt tanulás mellett mikor szakítsak időt a dolgok rendbe tételére itt. Kapkodásnak amúgy sincs helye. Motiváció is gyenge, mert csak nagyon remélni tudom, hogy Genyónak sikerül rendezi az anyagi dolgokat, de egyelőre nem látom, hogy ez gyakorlatban is megvalósulna. (Nekem kellett megint beugranom, hogy ugródeszkák lehessünk, és tarthassuk a Genyó által Tommynak tett ígéretet, miszerint a szerver üzemel áprilisig. Megtettem, különben az AC bajnoki alatt kikapcsolták volna a szervert, ennyire még fontos volt nekem a maszim, jó versenyek voltak, kitűnő pilótákkal.) Gyakorlatilag mindenki a vendégem volt erre a bajnokira.
http://www.maszim.hu/dok/2015010120150307.pdf

Tony most befizetett, így megsegített minket, jómagam is húztam egy határt, amit még be tudok vállalni. Konkrétan május végéig üzemelünk, ha így megy tovább. Szóval fel kellene térdelni, aztán meglátjuk az állás összejön-e, ha most nem, akkor erőnket összeszedve később.

Személyesen nem javaslom az egyesületi formát a jövőben, hiszen iszonyatosan sokba kerül, azt
azonnal meg kellene szüntetni, de ez Genyó döntése, viszont ezt Tony és az én lovém bánja.

1% nem lesz. Sajnálom, hogy ki lett írva újra pár napja. Genyótól azt a rossz információt kaptam, hogy megint fent vagyunk a kedvezményezettek listáján, melóztam, gyorsan kiraktam, közben kicsit szétesett az oldal…..majd figyelmeztetést kaptam, utánanéztem és mégsem. Neheztelem, hogy az utánanézés volt a gond, nem pedig az, hogy nincs 1%.

Nem az én dolgom, de szerintem az egyesület érdeke azt kívánná, hogy akik tagok és hivatalosan nem léptek ki, ahogy én teszem, azok legalább értesítve legyenek a fizetési kötelezettségről, - hátha van még becsület. Továbbá megismerkedve az 1% történetével, számomra tiszta, hogy legalább a könyvelővel le kellene ülni tárgyalni Genyónak, mert nem érdemel 36.000 Ft-ot az évben, illetve nincs miből, az 1% hiányában. Későn adta be, majd nem támadta meg a határozatot. Az adatok beküldése mellett a határozatot meg kellett volna támadni, és lenne 1%, ezt a NAV-ban mondta egy (az emeletről lehívott) szaki! Akkor részemről időveszteség nélkül, azonnal értesítve lett Genyó, - ennyit tudok.
Ilyen körülmények között kiléptem, tagságim már sokszorosan befizettem erre az évre is, amúgy meg nem kellett eddig sem mondjuk a szakosztályvezetőnek egyesületi tagnak lenni, gyakorlatban tudom segíteni a munkát.

@Finiser, GABOR
Örülök, hogy itt vagytok még velünk! Versenyzésen felül tudnátok-e másban is segíteni Tonynak és nekem?
Részemről a szerverkezelésen felül csak a 21.00 után kezdődő események lennének jók, (ez fontos kérdés, különben nem tudok a szerveren is segíteni, ha nem versenyzem, nem tesztelek, ha nem tesztelek, nem tudok vizsgáztatni…)

Nektek jó a 21.00 kezdés?

Ha igen melyik nap? (Vannak-e kötöttségeink - elvileg egy közösség tagjai vagyunk, csak a „maszim megmentő” kapcsolattartónk, a kapcsolattal távozott……… - jelenleg nem tudom, de majd utánanézek, illetve ha van, infótok osszátok meg.)

Szóval a javaslatom, hogy elsőre ismerkedjünk meg az AC-vel, Formula GP Master 2009-cel indítottam is szervert. Képbe hoztam magam a szerverfrissítéssel, indítással kapcsolatosan….lassan tanulom a dolgot, BarcaLaci84 nagyon sokat segített, köszönöm ezúton is. Sajnos még sokat kell tanulnom, illetve egyre több az infó, de hamarosan lesz az oldalon hotlap is. Illetve április elején lenne egy picit talán több időm frissíteni az oldalt.
A hétvégén terveztem, de ez a beírás most fontosabb, tájékoztatni szeretnélek Titeket a helyzetről, illetve ezúton is egy előjelentkezést indítok a következő maszim AC bajnokira. Kéretik az érdeklődést jelezni! Megfelelő számú jelentkező esetén indítunk egy rövid bajnokságot, a legkorábban április második hetében.

Szerverkeresőbe AC-ben írjátok be, hogy Maszim.
A jelszó: hun
MOD Letöltés: http://www.maszim.hu/download/ifm_2009.7z
(tartalmazza azt a változtatott aero.ini fájlt, ami szükséges volt ahhoz, hogy a MOD működjön, az új update alatt)
Pálya: SPA (AC tartalmazza)

Szóval tanuljuk meg kezelni, és nyáron indítunk egy F1 bajnokit akkor, ha már biztos a jövő és a tudás, vannak tesztelt pályák és nem utolsó sorban összeállt egy új csapat, illetve Genyó remélem hamarosan itt a fórumon is nyilatkozik ebben a témában, szóban ezt ma-holnap, a hivatalos kilépésem átadásakor jelzem neki, ahogy kérte, de Titeket itt ér el! - (a titkárnői szerepkörről is lemondtam.)

@Genyó
A fórum követése elengedhetetlen a szervezet életében történő részvételhez. Ha ez nincs az oda vezet, hogy pl. távoznak a szervezők úgy, hogy gyakorlatban semmiben nem szenvedtek hiányt, elképzeléseiket kompromisszummentesen megvalósíthatták. Röviden, az történt, amit Ők akartak. Egy ember érdeke más volt és finoman szólva is etikátlanul viselkedve mellé beszélt, hibáit másra kente, miközben mások feladatkörébe beleszólt, rombolt. Nálad könnyen emberére lelt, mert nem érzem, hogy szíveden viselnéd az egyesület sorsát, ami nem gond, csak akkor ne tegyél ígéreteket. Remélem nem támadásnak érzed amit írok, hanem mint jóindulatú kritikát kezeled. Persze felnőtt embereknek tudni kellett volna elválasztani a korpát az árpától, avagy a gonosz sikeréhez elég a jóemberek tudatlansága, passzivitása. Sajnos nem csak a maszimon, hanem globálisan is ez tapasztalható manapság.





Komoly bajnokihoz kiforrt szoftver és hardware kell, stabil körülmények. Szerintem hozzuk ki ebből a Formula mastersből amit lehet, alapozva a tradíciónk mentén a valóságra, pár helyszín, ahol valóban versenyeztek, azonos szabályok, TC…miazmás.
Támogassátok ezt a verziót. Várom válaszotok! Utána konkretizáljunk.
Jó volna, ha elindulna újra az információáramlás azon módja, amit mindenki lát.
Kép

Avatar
finiser
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 165
Csatlakozott: kedd dec. 15, 2009 6:48 pm
Admin: Admin

Re: KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: finiser » vas. márc. 22, 2015 6:06 pm

Hali!

Sajnos szervezésben ,háttérmunkában nem tudok semmit vállalni a munkám miatt, ami teljesen kiszámíthatatlan. (ezért jelentkeztem általában tartaléknak)
A 21.00 tulajdonképp bármelyik nap jó lehet, de legyen mondjuk vasárnap. (vagy hazaérek vagy nem)
Sipkai Béla

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. márc. 22, 2015 9:06 pm

finiser írta:Hali!

Sajnos szervezésben ,háttérmunkában nem tudok semmit vállalni a munkám miatt, ami teljesen kiszámíthatatlan. (ezért jelentkeztem általában tartaléknak)
A 21.00 tulajdonképp bármelyik nap jó lehet, de legyen mondjuk vasárnap. (vagy hazaérek vagy nem)
Köszönöm gyors válaszod, de a MOD-dal elképeléssel kapcsolatban, hogy most ne ugorjunk neki F1-nek, hanem egy a CTDP által kiadott IFM2009 nyitott kasznist teszteljünk, mi a véleményed? Várom még GABOR válaszát, remélem szintén megfelel neki egy 21.00 utáni időpont. Utána meghirdetjük rendesen. ;-)
Kép

Avatar
finiser
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 165
Csatlakozott: kedd dec. 15, 2009 6:48 pm
Admin: Admin

Re: KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: finiser » vas. márc. 22, 2015 10:28 pm

Már kipróbáltam, tetszik!
Sipkai Béla

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. márc. 23, 2015 9:06 am

finiser írta:Már kipróbáltam, tetszik!

Akkor ezekre az adatokra támaszkodva, összerakok egy bajnokit, bár még GABOR válasza erősen hiányzik, de a lényeg, hogy csapassuk -v-

http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Inter ... ter_season
Kép

Avatar
GABOR
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 650
Csatlakozott: szer. márc. 23, 2011 5:09 pm

Re: KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: GABOR » hétf. márc. 23, 2015 10:35 am

Sziasztok!

Nekem a probléma továbbra is adott, nincs gépem a jelenlegi albérletbe.
Folyamatosan keresünk nagyobbat, de jelenleg nem tudok rendesen készülni, ezért a mostani "elő" bajnokiban biztosan nem fogok tudni részt venni.
F1 is inkább szeptembertől lenne ideális, elég sok programom van erre a nyárra.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. márc. 23, 2015 10:45 am

GABOR írta:Sziasztok!

Nekem a probléma továbbra is adott, nincs gépem a jelenlegi albérletbe.
Folyamatosan keresünk nagyobbat, de jelenleg nem tudok rendesen készülni, ezért a mostani "elő" bajnokiban biztosan nem fogok tudni részt venni.
F1 is inkább szeptembertől lenne ideális, elég sok programom van erre a nyárra.
Hasonló cipőben járok, de nekem később se lesz több helyem, az elkövetkezendő 10 évben biztosan nem fogunk nagyobb lakásba költözni, ellenben a srácok 21.00 előtt nem mennek aludni, arról nem is beszélve, hogy ez a legkeményebb időszak, olyan szempontból, hogy már el vannak fáradva és eszetlenül, balesetveszélyesen mozognak...........

Este ismét leszek addig törpölük. :roll:
Kép

Avatar
Kimi1982
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: kedd ápr. 07, 2009 4:45 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: Kimi1982 » szomb. márc. 28, 2015 7:45 pm

Sziasztok Maszimosok!

A HOLS nevében írok és elnézést kérek, hogy eddig nem szóltam hozzá a témához. Nálunk is lenne 10-12 ember, aki szeretne részt venni egy jó létszámú színvonalas bajnokságban, szóval ők jönnének, ha lehet. A hét végén kihirdetem, hogy lehet tölteni a MOD-ot és tesztelni a pályát.

Hamarosan jelentkezek újfent!

ADÓ 1%-ot lehet utalni az egyesületnek ? Mert én tavaly is utaltam elvileg.

Kovács Gyula, HOLS ligavezető

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: SZIMULÁTOROS KEREKASZTAL 2015

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. ápr. 12, 2015 8:08 am

Mint az már március közepén egy hozzászólásomban jeleztem, szükséges lesz némi kommunikációra, akár tetszik akár nem, többek közt olvassátok el az akkor és után beírt szövegeket.

viewtopic.php?f=5&t=2191&p=73528#p73528


Olvasás nélkül nem megy, és fontos információkról maradtok le. Sajnos azok a szolgáltatók akik játékszervert adnak üzleti oldalról érkeznek, általában gőzük sincs arról, mit jelent online versenyezni, sportolni. Játszadozáshoz adják rendszerüket és természetesen azzal sincsenek képben milyen feszültség lehet akár csak egy akadásból, vagy abból, ha egy meghirdetett futam akadások, ledobálás miatt nem lehet elrajtoltatni. Maximum majd kivizsgálják a problémát és 72 óra múlva jeleznek, hogy már jó. Neki az a lényeg, hogy fizessetek, és egy szerver legyen maximálisan kihasználva, hasznon nagy legyen. Nálunk ez másképpen va, és ha nem akartok gondokat, akkor egyeztetni kell a naptárakat!!! Persze a szerveren végtelen rF-et, AC-t, race07-et és TS-t indíthatunk, mind látszani is fog, de logikus,ha ezeket mind maximálisan használják is akkor gondok lesznek, ahogy a játékszerver „szolgáltatóknál” van is. Ezért kerestetek meg minket! Itt legalább mindenki mindenkiről tudhat, nincsenek vállalati titkok, de a kerekasztalhoz le kell ülni!!!
Kép

Válasz küldése

Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 33 vendég