A LÓERŐK VERSENYE

Közvetítés Futam Statisztika Jelentkezés Csevegő Bajnokság Statisztika XML, VCR
A Norisringre látogatott a DRM. Végeredmény a DIV I-ben: Tommy78, Giorgio, Kopi, míg a DIV II-ben: Gadfly, Buchert Csaba, Kiru

HARC AZ UTOLSÓ PILLANATIG

Közvetítés Futam Statisztika Jelentkezés Csevegő Bajnokság Statisztika XML, VCR
KÉSZÜL...

PAÁR ISTVÁN ANTAL MEGVÉDTE BAJNOKI CÍMÉT A 2011-ES ÉVADBAN!

Közvetítés SSTV SimsportTV Közvetítés MosTV MosTV Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
Véget ért a Nemzeti F1 Bajnokság 2011-es szezonja. Az utolsó futamra úgy került sor, hogy két versenyzőé is lehetett a bajnoki cím. Kazard három pont előnnyel érkezett, az időmérőt azonban a másik esélyes, Tony nyerte, míg ő csak harmadik lett. Gábor férkőzött be közéjük a második helyre, a negyedik helyről Norbi rajtolhatott. A rajtnál Norbi is befért Kazard elé, sőt egy pillanatig Gadfly és a semmiből előretörő Buchert Csaba is előrébb volt, mint a Williams. Kazardnak pár kör kellett, hogy megelőzze őket, majd Tony után eredjen, aki ekkor 2 másodpercre volt. Hiába volt azonban terven kívüli két kiállásos taktikája, gyorsaságban ezúttal alulmaradt Tonyval szemben, aki rajt-cél győzelmet aratott, és ezzel megszerezte és megvédte a bajnoki címet! A második helyen, ahogy a bajnokságban is, Kazard ért be, a harmadik Gábor lett, őt Hakucsák Tamás, Gadfly, Zsozsesz, KDM, Makako, Zöldi és Stork ért célba a pontszerző helyeken. Nagy csatát vívott Gábor, Hakucsák Tamással, és Gadfly is megütközött egyszer-kétszer utóbbi versenyzővel. A bajnokság végeredménye végül Tony, Kazard, Giorgio, Gábor, Norbi, Gadfly, Buchert Csaba, Doozi, Hakucsák Tamás és Danikosz lett az első tízben. A MaSzim fennállásának legsikeresebb F1 szezonját futotta, az év során először kapott helyet mindjárt két 100% versenytávú futam is, Monaco és a Hungaroring. Az autókat Pongrácz Tamásnak és Petneházi Zoltánnak köszönhetjük, először futott az Egyesület saját autókkal. Futamokat nyert Kazard, Tony, Ulvar, Giorgio és Doozi. A Formula-1 szakosztály most pihenőre vonul, a következő futam 2012. március 22-én, csütörtökön lesz Ausztráliában új autókkal, új kihívásokkal. Addig is várunk minden jelentkezőt szeretettel a december 19-én induló/folytatódó IndyLights Road To MaSzim sorozatban, illetve a DRM Replay bajnokságban!

VSR, HRC ÉS MASZIM PILÓTÁK DAN WHELDONRA ÉS SAJNÁLATOSAN SZINTÉN A KÖZELMÚLTBAN ELHÚNYT MARCO SIMONCELLIRE EMLÉKEZTEK

Közvetítés Csevegő
Daniel Clive "Dan" Wheldon (1978. június 22. – 2011. október 16.) angol autóversenyző volt. Dan Wheldon nyerte 2005-ben és 2011-ben az indianapolisi 500-at és 2005-ben az IndyCar Series bajnokságot is. 2011. október 16-án vesztette életét az IZOD IndyCar Series Las Vegas-i évadzáró futamán, amikor a tizenegyedik körében balesetet szenvedett, amelyben még tizennégy autó volt érintett. tovább.......

Marco Simoncelli (Cattolica, 1987. január 20. – Sepang, 2011. október 23.) olasz motorversenyző. Karrierjét hétévesen, minimotorozással kezdte. Ezután az olasz 125-ös bajnokságban indult, majd 2002-ben Európa-bajnok lett. A MotoGP 125 köbcentiméteres géposztályába 2003-ban került. Itt 2005-ig szerepelt, legjobb eredménye egy összetett ötödik hely volt. Két futamgyőzelmet szerzett. A 250 köbcentiméteres géposztályban 2006 és 2009 között szerepelt. Itt töltötte pályafutása legsikeresebb éveit, 2008-ban világbajnok, 2009-ben harmadik helyezett lett. Mind a négy szezonját a Gilera csapatánál töltötte. A királykategóriába 2010-ben igazolt, amikor a Gresini Racing szerződtette a szintén olasz Marco Melandri mellé. Ebben az évben legjobb eredménye egy negyedik hely volt. 2011-ben már szerzett két dobogós helyezést, valamint két pole-pozíciót is. 2011. október 23-án Malajziában, versenybalesetben vesztette életét. tovább.....

A versenyen Retkes Péter (RPeti) nyert, míg a dobogó fokaira, Molnár Dániel (Dani) és Hajdu Balázs (metosz) állhatott.

„KORCSOLYA KELLENE EHHEZ A MELÓHOZ”

Közvetítés Futam Statisztika Jelentkezés Csevegő Bajnokság Statisztika XML, VCR
1980-at írunk Diepholz városi rangot kap, és az ünnepségek keretében a Deutche Rennsport Meisterschaft – Német Versenysport Bajnokság, a város kicsiny repülőterén került megrendezésre. Az időjárás, észak-németországhoz méltón esős - egy londoni megirigyelhetné. Ennek megfelelően a bajnokság újra játszásánál, a MaSzim pilótáknak is meg kellett küzdeniük az esővel, ami igencsak csúszóssá tette a kifutó aszfaltját. DIVI kategóriában Tommy78, Giorgio és Kopi lett a dobogó, míg a kisebb géposztályban ismét Gadfly győzedelmeskedett, mellette Buchert Csabi és Bimbilla foglalta el a dobogó fokait, utóbbi gyakorlatilag 3 futam óta bérli a 3. helyet a DIVII-ben, óriási teljesítménnyel.

KAZARDÉ A DOBOGÓ LEGFELSŐ FOKA ABUDAHBIBAN! A ZÁRÓ FUTAM ELŐTT 3 PONTTAL VEZET TONY ELŐTT!

Közvetítés SSTV SimsportTV Közvetítés MosTV MosTV Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
Az AbuDhabi egén szépen lassan lenyugvó nap sugarai hatalmas csatát világítottak meg a pályán Kazár Dániel (Kazard) és a címvédő Paár István Antal (Tony) között. A tavalyi bajnok 7 pontos előnnyel érkezett és ennek megtartásán fáradozott, míg Kazardnak a győzelem lehetett csak a cél, ami sikerült. GABOR majdnem mindkét bajnok aspiránst meglepte, két kerékcserés gyorsabb, gumiégetős taktikával, melynek segítségével majdnem a győzelem is sikeredett, de végül a második helyen ért célba, Tony előtt. A pontversenyben így, Kazard átvette a vezetést. Iszonyatosan izgalmas záró futam várható Interlagosban december 1-én.

SZENIOROK GREG MOORE-RA EMLÉKEZTEK

Futam kiírás, csevegő

Greg Moore 1975. április 22-én született a kanadai New Westminsterben. 1986-ban kezdődő autóversenyzői karrierjének első két fontosabb állomása a tengerentúli Formula 1600 és USAC Formula 2000 West bajnokság volt, utóbbit 1992-ben megnyerte. 1993-ban már az Indy Lights-ban tekerte a kormányt (első évében a 9. lett), két évvel később a sorozat királyává koronázták. Tehetsége révén az 1996-os idényt – a mezőny legfiatalabbjaként! – már a CART-ban kezdhette meg az égszínkék Player’s Forsythe csapatnál. Első futamán a hetedik, a harmadik versenyén már a harmadik helyen ért célba. Az 1997-es évadban Milwaukee-ban beírta magát a CART sorozat történelemkönyvébe: 22 évesen és 10 naposan minden idők legfiatalabb győzteseként diadalmaskodott. 1998-ban megnyerte az igen nagy presztízsértékű U.S. 500 versenyt Michigan-ben. Összesen öt alkalommal haladt át elsőként a célvonalon, utoljára az 1999-es szezonnyitón a Homestead Miami Speedway-en.

A RÉGI HOCKENHEIM-I VONALVEZETÉSEN DÜBÖRÖGTEK A DRM AUTÓK

Futam Statisztika Jelentkezés Csevegő Bajnokság Statisztika XML, VCR
A korhű vagyis az 1999-ig használt Hockenheim-i vonalvezetésre látogattak a MaSzim DRM versenyzők. Az óriási csatában a dobogóra a DIV I-ben Pongrácz Tamás (Tommy78), Kazár Dániel (Kazard) és Illés György (Giorgio) dobogózott. A DIV II-ben Kerszthelyi Ákos (G Fly), Buchert Csaba és Bimbilla lett a dobogó! Bimbilla ismét a dobogón pályafutása második futamán, minden bizonnyal nem kell már sokat várnia az első futam győzelemre a 2000 motorral felszerelt járgányok között. A következő futam diepholz-i esőfutam 2011.11.24-én, a vízfüggöny mögött óriási csata várható, amit a SSTV is közvetít.

TONY AZ INDIAI PÁLYA ELSŐ BAJNOKA! STORK ELSŐ FUTAMÁN PONTOZOTT!

Közvetítés SSTV SimsportTV Közvetítés MosTV MosTV Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
Az épphogy időben átadott indiai pálya, a Buddh International Circuit várta a Nemzeti F1 Bajnokság mezőnyét, hogy idén 17. alkalommal mérjék össze erejüket. Mindez Tommy78 érdeme, aki egy egyértelműen kiváló pályát készített, amely ritka izgalmas futamot hozott. A pole pozíciót igen nagy fölénnyel, majdnem fél másodperccel Gábor szerezte meg, Tony lett a második, a következő sorból pedig Kazard és Doozi várták a rajtot. Az első kanyarba Tony érkezett elsőként, nyomában Buchert Csabával, mivel Gábor beragadt. Óriási csata kezdődött Csaba, Gábor, Doozi és Kazard között, Csabát nagy végsebességének köszönhetően elég nehéz volt megelőzni, körökön át próbálkozott a mögötte haladó három versenyző külön-külön. Kis idő múlva Gábor aztán megszerezte a második helyet és Tony után eredt, aki addigra 10 másodperccel vezetett. Ezután Doozi és Kazard is megelőzték Csabát, így aztán egymással kezdtek el háborúzni. Kazardnak valamivel kisebb volt a végsebessége, és amikor úgy tűnt, hogy végre túltett Doozin, utóbbi kirohant a pitbe, a 23. körben, és a 24. körben pitelő Kazard ismét csak a Red Bull mögé került! Kezdődött a második felvonás, amit ismét Kazard nyert meg, és elindult az 5 másodperccel előtte haladó Gábor után. Volt olyan időszak, amikor csak 3 másodperc volt a különbség, Kazard a leggyorsabb köröket futotta, de ez sem volt elég, hogy utolérje a másik Red Bullt. Doozi aztán balesetezett és feladni kényszerült a futamot. Eközben az ötödik helyért is nagy volt a csata, feltűnt Titusz és Gadfly is, majd Giorgio, aki Titusz megpördülésekor sok időt vesztett és Hakucsák Tamás meg tudta előzni. Doozi kiállásával immár a negyedik helyért folyt a csata, és miközben Tony elsőként beért a célba, ők ketten még egy körig kergették egymást. Giorgio aztán az elnyújtott jobbos kanyar kijáratánál hibázott, de szárnyaszegetten is célba ért. Tonyt a második helyen Gábor követte a célba, harmadik Kazard lett. Őt Hakucsák Tamás, Giorgio, Titusz, Zsozsesz, KDM, BengA és Stork követte a pontszerző helyeken. Stork első futamán egy pontot szerzett, gratulálunk! Megemlítendő még visszatérő versenyzőnk, KDM is, aki Williamsét a 8. helyre hozta be. A bajnoki cím matematikailag az utolsó két futamon, gyakorlatilag a finálén, a Brazil Nagydíjon fog eldőlni négy hét múlva! Addig is következik az Abu Dhabi GP, két hét múlva, november 17-én. Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

DRM A POKOLBAN, BIMBILLA ELSŐ VERSENYÉN A DOBOGÓN!!!

Közvetítés SimsportTV Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
A híres neves Nordschleife pályára látogatott el a német motosport 70-80-as éveit szimuláló DRM bajnokság. A több mint 20 kilométer hosszú aszfalt csíkon összesen nyolc kört teljesítettek a versenyzők, kicsit több mint egy óra alatt. DIV I kategóriában a dobogó: Tommy78, Giorgio, Kopi lett. Míg a DIV II mezőnyben G Fly (Gadfly alias Keszthelyi Ákos) Kiru és H_H_Bimbilla volt a sorrend. Következő verseny a régi Hockenheim-i pályán kerül megrendezésre, azon a vonalvezetésen amin még 99-ig a F1 autók is száguldoztak. Várható előrejelzés: sok szélárnyék, satufék, dübörgő lóerők.

LADA ÉS LIENZ

Futam kiírás, csevegő

Beszéljenek a képek, eredmények a csevegőben. Ezúton is köszönjük Gadflynak a szervezést!

KAZARD ÁTVETTE A VEZETÉST

Közvetítés SimsportTV Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
Rövid szünet után Koreában folytatódott a Nemzeti F1 Bajnokság. A mezőny számára teljesen új pályán Kazard szerezte meg a pole pozíciót, második Doozi, harmadik Gábor, negyedik Tony lett. A rajtot követően Kazard és Doozi vívtak nagy csatát az első helyért, végül utóbbinak sikerült kis előnyt is összeszednie. Mögöttük Tony, Gadfly, Gábor és Giorgio harcoltak a dobogó alsó fokáért. A mezőny egy- vagy kétkiállásos taktikát választott, például az élen haladó Doozi kétszer állt ki, Kazard viszont egyszer, akinek sokat kedvezett az, hogy elég hosszú volt a boxutca, mivel megszerezte a vezetést, és ugyan Doozi kicsivel gyorsabb volt, a williamses meg tudta tartani előnyét a célig, és újra győzött! Ezzel megszerezte a vezetést a pontversenyben, mivel Tony harmadik lett Doozi mögött. A negyedik Giorgio lett, az ötödik Tommy78. A leggyorsabb kört Tony futotta. A következő futam a vadonatúj Indiában lesz, november 3-án. Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

KAZARDÉ A GYŐZELEM

Közvetítés SimsportTV Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
Monzával elhagyta az európai versenypályákat a Nemzeti F1 Bajnokság mezőnye. Két hete Szingapúrban az éjszaka, ma Szuzukában a napsütés várta a pilótákat. A pole pozíciót Kazard szerezte meg, bajnoki ellenfele, Tony lett a második, mögöttük pedig olyan nagy nevek sorakoztak, mint Buchert Csaba, Gábor, Doozi, Gadfly, Giorgio. A rajtot követően Gábor a második helyre ugrott, pár körig igen nagy csatában volt Tonyval, utóbbi azonban megelőzte és Kazard után eredt. Gábor ekkor Doozit kapta maga mögé, nagyon kemény csatát vívtak, míg Doozi megtalálta a pálya legendás kavicságyát, és be is ragadt oda. Kazard gyakorlatilag stabil győzelmet aratott, pár körig támadta ugyan Tony, de utóbbi sem tudott megküzdeni a nehéz pályával. Giorgio, aki a kerékcserék után megelőzte Gábort, nem tudott meglógni tőle, és az utolsó körökben újabb nagy csatába kezdtek, amiből Gábor jött kis sikeresen, és három tizedmásodperccel hamarább ért célba, ezzel övé lett a futam második helyezése. Harmadik tehát Giorgio lett, Tony negyedik, Gadfly ötödik, a két Lotus-Renault, Zsozsesz és az Indy500 bajnok Kopi következett, majd Petya, Gombocfej és Tommy78 ért célba a pontszerző helyeken. A leggyorsabb kört Tony futotta 1:30.7-es idővel. Kazard győzelmével 7 pontra közelítette meg a mclarenest, a következő futamon akár helycsere is lehet a pontverseny elején! A Koreai GP egy hét múlva lesz, október 20-án. Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

DRM NYITÓ FUTAM

Közvetítés SimsportTV Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
Megkezdődött a 70-80-as évek német kasznis autóversenyzését szimuláló DRM (Deutsche Rennsport Meisterschaft) bajnoki a MaSzimon. Az első futamon, hosszú kihagyás után visszatérő Borbély Attila (Voodoo), győzedelmeskedett. Igencsak szorongatva, az F1 bajnokiban a győzelemért küzdő, Kazár Dániel (Kazard) által. Pongrácz Tamás - MTCC2011 Bajnok - (Tommy78) munkája bizonyított, a MOD debütálása sikeres volt, minden pilóta fantasztikus vezetési élményről számolt be a sorozat első futama után, bár sokan nem tudták a verseny végéig a pályán tartani a vasszörnyeket - mely névre joggal tettek szert az akkori idő autói. Aki kicsit jobban szeretne ismerkedni a bajnokival és a motorsport történelemmel, a wikipédia oldalain ide kattintva információkat talál. Amennyiben csatlakozni szeretne valaki a bajnokihoz akkor a Bajnokságok fórumban és a DRM jelentkezésben ide kattintva teheti meg.

KÜZDELEM AZ ÉJSZAKÁBAN

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
A szingapúri éjszakába látogatott ezúttal a Nemzeti F1 Bajnokság mezőnye. A pole pozíció meglepetésre Balla Bence kezébe került, második Kazard lett, a második sorban Hakucsák Tamás és Tony várták a rajtot. Négyük között csupán három tizedmásodperc volt a különbség, így előre borítékolható volt egy izgalmas küzdelem az első helyért. A rajtnál nem történt baleset, az első négy sorrendje változatlan maradt. Pár körrel később azonban Bence hibázott és visszaesett, Hakucsák vette át a vezetést, de nagyon keményen támadta őt Kazard. A 10. körben aztán minden a feje tetejére állt, a harmadik helyen eddig békében autózó Tony fél körön belül átvette a vezetést, nyomában Kazarddal. A pálya szó szerint ette a gumikat, rosszabb esetben maximum 10 körig bírta egy szett lágy. Az élen haladó kettős a 19.-20. körben állt ki tankolni, Kazard szerezte meg a vezetést, ám a második kiállásakor gyorshajtás miatt büntetést kapott, Tony pedig kihasználta a lehetőséget, és elsőként ért célba. A dobogóra Kazard és Hakucsák állhatott még fel. Őket Buchert Csaba, Balla Bence, Titusz, Bedy, Zsozsesz, BengA és Andriy követte a pontszerző helyeken. A várakozások ellenére igen izgalmas futamon vannak túl a pilóták, mindenki megtalálta a maga ellenfeleit, gratulálunk a célbaérőknek! A bajnokság még nyitott, bárki győzhet a végén! A következő futam Szuzuka két hét múlva, október 13-án lesz. Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

SENNA EST 2011, ÉS HILLCLIMB - AVAGY AZ ERDEI SZÁGULDÁS 30 FELETT

Futam kiírás, csevegő

A nyári melegben hegyre futottak a szeniorok, most pedig Senna Est keretében - nagy érdeklődés mellett - a Doningtonban vizes pályán siratták a nyarat és gondoltak a Forma1 egyik legnagyobb alakjára - tökéletes szimulációra és fair küzdelemre törekedve, újrajátszva Senna 1993-as óriási doningtoni győzelmét. SennaEst dobogó végül: Giorgio, Tommy78, Gadfly. A felfutásos versenyt Tommy78, Mugen és Kopi levegőbe dobásával zárult. Félelmetesen gyorsak voltak a kerekerdő, kigyózó pályáján.

KÜZDELEM A CÉLVONALIG, DOOZI, GIORGIO, GADFLY DOBOGÓ, KAZARD ÉS TONY CSAK PONTOZOTT

Közvetítés (még nem elérhető) Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
Ezúttal a szélsebes monzai versenypályán gyűlt össze a Nemzeti F1 Bajnokság mezőnye, ahol meglepetéseredmény születettt. Az időmérőn még nem is annyira, a pole pozíció Kazardé lett, utána Gadfly, Giorgio, Gábor sorakozott fel. A rajt és az első sikánok után Gadfly találta magát az élen, szorosan mögötte Tonyval és a később hibázó Buchert Csabával. Őrült hajsza vette kezdetét előbbi kettő versenyző között, Gadfly végsebessége jóval nagyobb volt, majdhogynem előzési lehetőséget sem engedett a McLarennek. Jópár kör után egy hajmeresztó manővert követően aztán Tony egy sikeres előzés után az élről összetörte magát, de a Mercedes versenyzője nem pihenhetett: ezúttal utolérte őt Giorgio, Kazard és Doozi. Ez a négyes tulajdonképpen a futam végéig hihetetlen szoros és fair küzdelmet folytatott egymással. A kerékcserék után Doozi került az élre kis előnnyel, akit hamarosan utolért Giorgio. Gadfly és Kazard egy kicsit lemaradtak a végére, ők végül a 3. és a 4. helyen zárták a versenyt. A célvonal előtt Doozi és Giorgio fej-fej mellett száguldottak, végül egy hajszálnyi előnnyel Doozi ért be elsőnek, ezzel első futamgyőzelmét szerezte! Kívánunk még több hasonló sikert! Az ötödik helyen Gábor, a hatodikon Hakucsák Tamás ért be. Mögöttük kiváló teljesítményt mutatott Bedy és Titusz, végül azonban nevető harmadikként a hetedik helyen Tony ért célba. Titusz lett a nyolcadik, őt Bedy, Zsozsesz, Gilberto, Kiru és BengA követte. A következő futam két hét múlva Szingapúrban lesz, szeptember 29-én. Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

VAKÁCIÓ UTÁNI ELSŐ CSATA

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR
A nyári szünet után visszatértek a versenyzéshez a Nemzeti F1 Bajnokság pilótái. A spái pályán elég nehéz hibátlan kört összehozni, igaz, csak 35 körig kell igyekezni. Ennek ellenére az időmérő első hat helyezettje között három tizedmásodperc volt a különbség, a leggyorsabb Tony volt, második Kazard lett, majd Norbi, Gadfly, Giorgio és Buchert Csaba sorrendben indulhattak utánuk. Az első kanyarba Gadfly fordult elsőként, a szűk kanyart baleset nélkül megúszta a mezőny. Az első kör végén aztán a harmadik helyen haladó Tony átvette a vezetést, a célig meg is tartotta és elsőként ért be! Az első kanyar után kisebb-nagyobb balesetek voltak, az első körök után Kazard tűnt fel a második helyen, aki végig 2-4 másodperccel követte Tonyt és sokszor tűnt úgy, hogy már-már a szélárnyék is megvan. A harmadik helyen Buchert Csaba futott be, akinek Giorgioval és Norbival is meg kellett küzdenie. Norbi lett a negyedik, Gábor az ötödik. Bedy futott be hatodiknak, de éppenhogy, mivel a korábban hibázó Giorgio óriási tempóval az hátsó egyenesben utolérte, és centiken múlt a különbség. Giorgio után Zsozsesz, Gombocfej és Makako ért célba a pontszerző helyeken. A mezőny egykiállásos taktikát választott, nem koptak annyira a gumik. A kövezkező futam Monza, két hét múlva, szeptember 15-én. Várunk minden jelentkezőt a tesztfutamon és minden road jogsis pilótát a versenyen!

ESŐ FUTAM A HUNGARORINGEN

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

A BAJNOK NYERTE AZ ULSÓ FUTAMOT, PONRÁCZ TAMÁS FELTETTE A CSÚCSDÍSZT IS KORONÁJÁRA. KÉSZÜL...

BENCZE TIBOR (MEMPHIS) GYŐZELEM KYALAMIBAN

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Az utolsó előtti futam is izgalmakban gazdag volt, hisz remek csaták, fair küzdelmek tarkították a futamot a célvonalig. Az időmérőn Danik0sz hozta az utóbbi futamokon nyújtott kiemelkedő teljesítményét, viszont a sebességét már Monzában is megvillantó Memphis, itt is behozta az első sorba az autót, és Titusz is hatalmasat ment, így várható volt egy izgalmas futam. A rajtnál voltak sajnos kisebb-nagyobb ütközések, de eljött a mezőny, sajnos Kiru hamar feladni kényszerült a futamot, pedig rengeteg kört edzett ezen a pályán és nagyon erős futamra számíthatott volna, nagy kár érte. A bajnoki címre még esélyes Danikosz meglépett a mezőnytől, de Memphis látótávolságban követte, mögötte zajlottak inkább a csaták, Titusz és Mugen, az egész futamon egy hajszálnyira autóztak egymástól, többször megelőzve egymást. Mögöttük is összejöttek többen, Tommy78, Metosz, Gilberto, nem sok nyugalmat hagyva egymásnak, később talán a gumik kopásának köszönhetően kis hézag alakult ki közöttük is. Majd Danikosz hibázott, és Memphis el tudott menni, de ezután Danikosz őrült tempóba kezdtett, és egymás után futotta meg a leggyorsabb köröket, jelezve Memphisnek, hogy nem adta fel, hisz így elvesztheti a bajnoki esélyeket. Sajnos később ismét hibázott, pár körrel a vége előtt, így maradt a 2. hely Danikosznak, ezáltal bebiztosítva a Bajnoki 2. helyet is. Mugen állhatott még fel a dobogóra, és a már Monzában is remeklő Memhis felért a csúcsra a Maszimnál, és 12. futamán megszerezte első Győzelmét!! Gratulálunk! Danikosz hibájának és Memphis győzelmének köszönhetően Tommy78 megszerezte az MTCC 2011-es Bajnoki győzelmet. A dobogóról éppen lemaradva Titusz lett a 4., Tommy78 az 5. Gerrard a 6. a többszörös F1, Indycar és Szenior Bajnok Metosz lett a 7. és Zsozsesz a 8. Gratulálunk Mindenkinek!

PONGRÁCZ TAMÁS - TOMMY78 A BAJNOKA AZ MTCC 2011-ES ÉVADÁNAK!!! GRATULÁLUNK!

MOLNÁR DÁNIEL GYŐZELEM

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Az MTCC bajnokság a hajrához érkezett, a tabellát magasan vezető Pongrácz Tamás (Tommy78) bajnoki címe már csak matematikai szempontból fenyegethető, de a rutinos veterán nagy valószínűséggel könnyedén élni fog a ziccerrel és a 2009-es Szenior Bajnoki cím után elhódíthatja a Maszim 2011-es kasznis sorozatának fődíját is . Maga a 90 perces futam izgalmakban gazdag volt a pilóták számára, sajnos a SSTV nézői ismét tudósítás nélkül maradtak. Olyan izgalmakról maradtak le, mint színész üzemanyag tartájának idő előtti teljes kiürülése illetve a szélárnyék miatt kialakult, folyamatos helycserékről támadásokról, védekezésekről. A csapat ismét bizonyított, hiszen több helyen is sikeresen vettek be a kanyart úgy, hogy hárman fej fel mellett, helyet adva közlekedtek a pályán. Előzésekben nem volt hiány. A következő két futam Kyalami és Hungaroring várunk mindenkit szeretettel.

KOPI A KIRÁLY SALAK OVÁLON, VASÁRNAP AZ VOLT A BODZZZA MENÜ

Futam kiírás, csevegő

A hétvégén Stagl Róbertnek (Bodzzza) köszönhetően ismét a versenyzés egy új formájával ismerkedhettek az Szenior Kupa 2011-es versenysorozatának keretében a 30 feletti pilóták. A műfajra legjobban Terényi Krisztián (Kopi) érzett rá, aki összetettben magasan nyerte az estét! A részvétel azoknak a fiatal pilótáknak, akik már rendelkeznek jogosítvánnyal szintén lehetséges, azzal kikötéssel, hogy tudomásul veszik, ez az öregek futama és róluk szól, pontokat is csak ők kapnak. A 30 felett a részvétel egyszerű, jogsi nem szükséges, várjuk a jelentkezést fórumon vagy személyesen TS-en a futam előtt, kormány és fair versenyzés, ahogy TS használat is kötelező, letöltése, csatlakozás (lásd. kapcsolat).

A CÍMVÉDŐ GYŐZELME - ITTHON

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Csupán egy héttel a Német Nagydíj után 70 kör várta a versenyzőket a Hungaroringen. A pole pozíciót Tony szerezte meg, melllőle Giorgio indulhatott, míg a második sorban Gábor és Doozi várta a piros lámpák kialvását. Az első körben nagyon tisztelettel vezettek a pilóták, a mezőny szorosan együtt maradt. Giorgio lerajtolta Tonyt, majd Doozi is megelőzte a McLarent. Utána Tony hibázott, de az első kerékcsere előtt már újra második volt. Doozi a 20. körben állt ki az élről, majd Tony a 22.-ben, Giorgio pedig a 28.-ban. Még a második kiállás előtt Tony utolérte Doozit, megelőzte, és a célvonalig több, mint egyperces előnyt autózott ki! Doozi a második kiállásakor kemény keveréket tett fel, ami kevésbé tapadt, és a Red Bull versenyzője hibázott is, majd feladni kényszerült a futamot. Giorgio szerzett egy stabil és fontos második helyet, ami azért lényeges, mert pontversenybeli ellenfelei, Kazard és Norbi nem indultak a futamon. A harmadik helyezett Gábor lett, a negyedik Titusz, az ötödik pedig Bedy. A kiesettek között legkésőbb Finiser kellett, hogy feladja a futamot, az üzemanyag kifogyása miatt. Bedynek például a fékje szállt el, de még beért a célba. Motorhibák is ritkították a mezőnyt, a 70 kör fárasztó és kemény volt. A négyhetes nyári szünet előtt Tony vezeti a pontversenyt, második Kazard, harmadik Giorgio, negyedik pedig Norbi. A következő futam szeptember 1-jén a legendás Spa lesz. Gratulálunk a célbaérőknek, és várunk minden jelentkezőt Spában szeretettel!

KERGETŐZÉS AZ UTOLSÓ PILLANATIG

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

A Nemzeti F1 Bajnokság Német Nagydíján, a nyár közepén csaptak össze a versenyzők. A pole pozíciót Kazard szerezte meg, mellőle Giorgio, mögöttük Doozi, Tony, Gábor és Norbi rajtolhatott. A rajtnál az első sort átugorta az őket követő négyes, Doozit nagyon kemény csatában megelőzte Tony, majd az utolsó sikánba Norbival hárman akartak befordulni utána – volt kavalkád bőven. Ezt követően Tony, Norbi, Kazard és Giorgio elhúztak, őket egy újabb négyes boly követte. Az 21. körben már Norbi haladt az élen, Tony megejtett egy korai kerékcserét és a 24. körben újra az élen állt. Ezután elindult a Giorgio-Kazard gőzhenger, Norbit és Tonyt megelőzték, végül a célt elsőként Giorgio látta meg! Második lett Kazard, harmadik Tony. Őt Norbi, Danik0sz, Gábor, Doozi, Titusz, Bátor és Zsozsesz követte a leintéskor. A leggyorsabb kört Norbi futotta meg, 1:27.7-es idővel. A mezőnyben több boly alakult ki, ezeken belül nagyon szoros, fair versenyzést mutattak be az Urak egymással szemben. A következő futam csupán egy hét múlva lesz, a Magyar Nagydíj, a Hungaroring, augusztus 4-én 20 órától. A FUTAM TELJES TÁVÚ, 70 KÖRÖS LESZ! Várunk minden jelentjezőt szeretettel!

2010-ES ÉV BAJNOKA MOLNÁR DÁNIEL ÓRIÁSI FORMÁBAN

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Izgalmas versenyen vannak túl az MTCC pilóták. A bajnoki a híres-neves brands hatch-i aszfaltcsíkra látogatott. Aki már ment a pályán tudhatja, hogy angolosan tervezett pálya, a versenyzésre és a száguldásra teremtetett. Kezdő kanyar elnyújtott és lefele ívelő vonalvezetése, már ízelítőt ad az első pillanattól a pálya szépségeiből. A versenyre a Bajnokok teljes számmal érkeztek, így a pályán volt a címvédőtől kezdve, a jelenleg bajnokit vezető, és 2009-es szenior bajnok Pongrácz Tamáson felül, a kasznis és nyitott kasznis bajnokok - összesen és biztosan több mint 10 évad bajnoki címe gurult az aszfalton. Ami megalapozta a nagyon fair és iszonyatosan színvonalas versenyzést. Danikosz klasszikus rajt-cél győzelemmel koronázta meg szimulátor pályafutása ezen versenyét, míg mögötte Gilberto a HRC kitűnősége és Gadfly a maszim F1 2010-es szakosztályvezetője végzett a dobogó fokain. A következő verseny: 2011.08.11 MONZA!!! Többet úgy gondolom nem is kell hozzátenni – félelmetesen jó verseny lesz, várunk mindenkit a szerveren illetve addigra reméljük az SSTV képernyő előtt is.

KAZÁR DÁNIEL ÁTVETTE A VEZETÉST

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

KÉSZÜL.....

SZÁGULDÁS 30 FELETT

Futam kiírás, csevegő

Szeniorokhoz hű kitűnő fair hangulat és verseny jellemezte a Szenior Kupa 2011 3. futamát. A szenior bajnokság fő szervezője Stágl Róbert (Bodzzza) ismét kitűnően választott, mind a MOD, mind a pálya tekintetében, illetve a sikeres versenyhez alap feltétel is adott volt: jó pilóták - amit semmiképpen sem érdemes utolsóként megemlíteni avagy nem mindegy kivel versenyzünk. Az alap elgondolás a sorozatnál azoknak a 30 feletti pilóták elérése, akik nem igazán rendelkeznek idővel a teszthez. A pályát és a MOD-ot Bodzzza versenyhétvégén hirdeti (lásd. fórum/futamok), míg a futamok vasárnaponként vannak (lásd.naptár). Általában rövid könnyen tanulható pályákat hirdet vagy olyanokat, amik mindenki számára közismertek, de a MOD megérdemel egy vasárnap estét. A kasznis és nyitott kasznis versenyzés szintén kérdőjel. Ma nyitott kasznis BMW száguldás, volt a Bodzzza menü. A részvétel azoknak a fiatal pilótáknak, akik már rendelkeznek jogosítvánnyal szintén lehetséges, azzal kikötéssel, hogy tudomásul veszik, ez az öregek futama és róluk szól, pontokat is csak ők kapnak. A 30 felett a részvétel egyszerű, jogsi nem szükséges, várjuk a jelentkezést fórumon vagy személyesen TS-en a futam előtt, kormány és fair versenyzés, ahogy TS használat is kötelező, letöltése, csatlakozás (lásd. kapcsolat).

ÁDÁZ CSATA A HULLÁMVASÚTON

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Magas részvétel és hatalmas fair csaták jellemezték csütörtök este a Maszim MTCC sorozat Bathursti futamát. Sajnos a futamról a SimsportTV karbantartása miatt nem készült felvétel, közvetítés elmaradt. Nagy kár, hiszen talán az évad legtöbb előzését hajtották végre a versenyzők, óriási bravúrokkal tarkítva. A pálya ráadásul egy igazi beton katlan, monaco mellette kutyafüle, hiszen itt a pályán szintkülönbség és a már Laguna Secából jól ismert dugóhúzó kanyar kombináció fűszerezve, tökéletes táptalajt ad a hajmeresztő versenyzéshez. Ebből ezen a versenyen győztesen nem kis teljesítményt mutatva a tavalyi bajnok Molnár Dániel (Dani, Danikosz) került ki, mögötte az MTCC visszatérő, de MaSzimon jól ismert Kovács Gábor (Gerrard) végzett, aki szintén kitűnő eredmények birtokosan – többek közt indianapolis 500 bajnok. Mögöttük, stabilitásban Prosti magasságokban Pongrácz Tamás Tommy78 végzett még dobogóra állva, tovább biztosítva a bajnoki cím megszerzését.

A következő futam 2 hét múlva! Várunk mindenkit szeretettel, jelentkezni első sorban a TS-en lehet, minden kedden vizsgaidőben. TS használat kötelező, ahogy a kormány is.

KAZARD, GIORGIO, TONY DOBOGÓ

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

A Nemzeti F1 Bajnokság Valenciába látogatott. A pole pozíciót Kazard könnyedén szerezte meg, mellé Giorgio, a második sorba pedig Gábor és Tony állhatott fel. A rajtnál Giorgio megelőzte Kazardot, a harmadik helyre pedig Tony jött fel. Pár körig kergette egymást az első két versenyző, aztán a Kazard átvette a vezetést, és a futam végéig nem engedte ki kezéből! Tony mögött Buchert Csaba és Buksi csatáztak, előbb Buksi szerezte meg a 4. helyet, aztán hibázott, és Csaba került előrébb. A pálya ette a gumikat, a mezőny kétkiállásos taktikát választott. Giorgio és Csaba is boxkiállásuk előtt vesztette el első légterelőjét. Az első kiállások után Tony került a második helyre, mögötte pedig 5 másodperccel haladt a keményebb gumikon Giorgio. Aztán a második kiállások után Giorgio utolérte Tonyt, megfutva a verseny leggyorsabb körét is, majd az utolsó előtti körben átvette a második helyet. A futamot tehát Kazard nyerte, második Giorgio, harmadik Tony lett, negyedik Gadfly. A következő futam két hét múlva, július 14-én Silverstone-ban lesz. Várunk minden road jogsis pilótát szeretettel!

PONGRÁCZ TAMÁS - MAGABIZTOS GYŐZELEM

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

készül.....

GIORGIO A CSÚCSON! HAKUCSÁK A VERSENY EMBERE!

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

A 78 körös monacói futam után Kanadába látogatott a Nemzeti F1 Bajnokság mezőnye, 56 körre. A pole pozíciót Giorgio szerezte meg, mellé Buksi állhatott fel, mögöttük Balla Bence és az újonc Hakucsák Tamás végzett az időmérőn. A rajtot hihetetlen tempóban kapta el Hakucsák, aki átvette a vezetést, és gyakorlatilag uralta a futamot. Giorgio, aki kicsit visszaesett a rajtnál, hamar megtalálta magát, és a második helyen haladt. A harmadik helyre sokan pályáztak, először Buksi volt a legjobb helyen, aztán Kazard és Gadfly is megküzdöttek egymással. Az élmezőnyből először Balla Bence, majd Buksi adták fel a futamot. A pálya jellegzetesen eszi a fékeket, az autók pedig keményen megsínylették ezt. Többeknek fogyott el a fékje a futamon, a két Lotus Renault, Tommy78 és Zsozsesz is áldozatul esett, és hamarosan Hakucsák Tamást is legyőzte a pálya, az első helyről kényszerült feladni a futamot, azonban teljesítményével kiérdemelte a Verseny Embere címet a kommentátoroktól. A futam legvégén aztán Gadflynak is elszállt a féke, ezzel elvesztette Norbi ellen a harmadik helyet. A futamot végül Giorgio nyerte, Kazard és Norbi előtt. Őt Gadfly, Tony, Ulvar, Gstyle, Bator, Danik0sz és Makako követte a pontszerző helyeket. Gratulálunk mindenkinek, akinek végül sikerült legyőznie a pályát! A következő futam június 30-án lesz Valencia utcáin. Várunk minden road jogsis pilótát szeretettel!

TOMMY78, SZÍNÉSZ, GADFLY DOBOGÓ

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

készül.....

BASKI "THE UNFORGIVEN" DÁVID GYŐZELME MONACOBAN!

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Hetedik alkalommal sorakoztak fel a rajtra idén a Nemzeti F1 Bajnokság versenyzői. Ezúttal Monaco szűk utcáin kellett helytállni, nem is akárhogyan! 78 kört kellett kibírni a célig! Tökéletesen egy embernek sem sikerült ez a feladat, de a legjobban Baski Dávid (Ulvar) teljesített, aki a tavalyi valenciai utcai győzelme után itt is nagyot alkotott, és legalább egy teljes kört adott az egész mezőnynek! Az időmérőn Kazard győzött, második lett Giorgio, Ulvar még megelégedett a harmadik hellyel, mellé Balla Bence állhatott fel. A rajtnál Kazard megtartotta a vezetést, majd elhúzott. Ulvar követte a második helyen. A rajt viszonylag balesetmentes volt, utána viszont elkezdődött a sorozat: előbb Bodzzza találta meg a falat, majd Doozi, utána Balla Bence, TalajARROWSió kifagyott, majd Tony defektet kapott. Aztán Norbi is ütközött. Kevés ember úszta meg a nehéz első köröket sérülés nélkül. A mezőny változatos taktikával ment, volt, aki kemény gumikkal próálkozott, és majdnem 40 körig ment vele. Kazard eltolt első etapot választott, végül baleset miatt többször kellett, hogy kijöjjön, átadva a győzelem esélyét Giorgionak és Ulvarnak. Végül Giorgio Force Indiája alatt megállt a Mercedes motor, és ekkor szerzett hatalmas előnyt Ulvar. A második hely ekkor Gadfly kezébe került, akiről a futamon eddig szinte semmit nem lehetett hallani, de ezt hamar bepótolta. Hatalmas csatát vívott Norbival és Kazarddal, végül csak Norbi tudta megelőzni sokkal frissebb gumikon. Tehát Ulvar mögött második Norbi lett, harmadik Gadfly, negyedik Kazard. A további célba érő hősök sorrendben: Tony, Gstyle, Bator, Titusz és KDM lettek. A leggyorsabb kört Tony futotta, 1:13.332-vel. A pontverseny sokat nem változott elöl, de a versenyzők fontos pontokat szereztek. Az SSTV ismét izgalmas közvetítést adott a futamról. A fárasztó küzdelem után két hét szünet következik, majd Kanada, Montreal, június 16-án. Várunk minden jelentkezőt a tesztfutamon, és road jogsis pilótát pedig a csütörtöki megmérettetésen!

RIGÓ PÉTER A BAJNOK 2011-BEN A VERSENYEK VERSENYÉN

A mezőny brillírozott az 5. magyar Indianapolis, 500-on. A két sárga összesen és legalább 4 zöld alatti pit, elárul mindent a színvonalról, ami ma este a szerveren zajlott. Bajnokokkal tűzdelt mezőnyben végül ádáz csata zajlott az első helyért. A futam viszonylag feszülten indult és a mezőny többször is újra kellett rajtoltatni, de mikor végül lendületbe jött a csapat, gyakorlatilag a verseny feléig sárga zászló mentesen - 3 kerék cserét is teljesítettek a pilóták, a minden bizonnyal az egyesület történetében leghosszabb „maratoni zöld” szakaszon. Mezőny a verseny harmadáig együtt maradt, de szépen lassan szűkült az esélyesek köre. Olyan nagy nevek búcsúztak mint a többszörös Rally bajnok Retkes Péter (RPeti), aki mellől a szerencse elpártolt és éppen üzemanyagvétel próbálkozás közben érte a sárga zászló - az újabb körre már nem volt kellő mennyiségű üzemanyaga. De hasonló taktikai szerencsétlenségek érték a többi versenyzőt is. A végjátékba a második sárga után 5 pilóta lépett Rigó Péter (Ginger17), Molnár Dávid (MoDa), Varga Zsolt (Zsozsesz), Leitner Norbert (Norbi) és Hajdu Balázs (metosz) utóbbi kettő az újrajtnál a mezőnyben ragadt és esélyük elszállt. A Bajnok végül Rigó Péter lett a 2011-ben!

CSEVEGŐ

BIZTOS MCLAREN GYŐZELEM

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Két hét szünet után a Nemzeti F1 Bajnokság mezőnye Barcelonában csapott össze, immár hatodik alkalommal. Az időmérőn Tony diadalmaskodott, második Kazard lett, a második sorba Balla Bence és Giorgio állhatott fel. AZ első tíz versenyző körideje gyakorlatilag egy másodpercen belül volt. A rajtnál Tony megtartotta előzését, és rajt-cél győzelmet aratott! Az első kanyarban Petya tűnt fel a második helyen és komoly csatát vívott hol Danik0sszal, hol Giorgioval (akinek ismét lélegzetelállító volt a végsebessége), hol Kazarddal. Végül aztán az élmezőny egy jelentős része Tonyt, Kazardot, TalajARROWSió-t, Bedy leszámítva kétkiállásos taktikát választott. A pálya ette a gumikat, a friss szettekkel pedig szárnyaltak a versenyzők. Rengeteg előzés volt, amikor egy kopottabb gumival haladót előzött meg az épp pitelő versenyző. Tony mögött Kazard futott be a második helyen, és Giorgio lett a harmadik. Őket Norbi, Petya, Balla Bence, Danik0sz, Buchert Csaba, Buksi és Bedy követte a pontszerző helyeken. TalajARROWSió sokáig az élmezőnyben haladt egykiállásos taktikájával, végül elfogyott a fékje és feladta a futamot. A leggyorsabb kört Buksi futotta, teljesítményével kiérdemelte a Man of the Race címet a kommentátoroktól. A futam közvetítése az SSTV oldalán található. A következő futam Monaco, csupán egy hét múlva csütörtökön 20:00-tól. A MONACÓI FUTAM 100 SZÁZALÉKOS TÁVÚ, AZAZ 78 KÖR LESZ! Várunk minden pilótát szeretettel a tesztfutamon és a versenyen!

INDIANAPOLIS 500

Részletek................

Vasárnap várunk mindenkit szerettel a TS-en 18.00-tól, közös Indianapolis 500 nézésre, utána még lehetséges lesz egy 40 körös tesztfutam keretében csatlakozni a hétfői futamhoz!

TONY GYŐZELEM

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Három hét szünet után Törökországba látogatott a Nemzeti F1 Bajnokság mezőnye. Az időmérőn Norbi győzött, őt Giorgio, Kazard és Tony követte, nagyon szorosan, alig pár tizedes különbséggel. A rajtnál Kazard visszaesett, az élen maradt Norbi, akit keményen támadott Giorgio és Tony, majd utóbbi kettő meg is előzte a Renault versenyzőjét, pár körös csata után pedig Tony kicsit elhúzott, és a célig vezette a futamot, zsinórban másodszor győzött! Hatalmas csatát vívott a második helyért Doozi és Giorgio, utóbbi ismét félelmetes sebességet ért el az egyenesben, és ezzel sokszor megnehezítette Doozi dolgát. A negyedik helyen kis lemaradással Kazard ért be, aki a Tonytól a futam közepén való 23 másodperces lemaradását 15 alá csökkentette, ezzel is jelezve, hogy tempó tekintetében újra győzelemre is esélyes lett volna. Az ötödik helyen Petya ért be, hatodik Gábor lett, ők ketten kétkiállásos taktikát választottak, így tudták könnyen megelőzni a futam vége előtt még ötödik Ulvart. A mezőny egyik legrutinosabb versenyzője végül a 8. helyre hozta be a 2-es McLarent, mivel még Norbi is befért elé a célvonal előtt. Őket Zsozsesz, Bedy, KDM, Makako és Andrij követte. A leggyorsabb kört Norbi futotta 1:24.386-os körrel. Gombocfej nem sokkal a vége előtt motorhiba miatt adta fel a futamot. A futam közvetítése az SSTV oldaláról elérhető. A következő futam Barcelona, május 26-án, ahova várunk minden road jogsis pilótát szeretettel, közvetlenül utána hétfőn pedig az 5. Magyar Indianapolis 500, az év talán egyik legnagyobb online szimulátor eseménye

INDIANAPOLIS CENTENÁRIUM

Tisztelt Versenyzőtársak!

Május 30-án immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Indianapolis 500 mérföldes szimulátorversenyünk. Ezúton szeretnénk nagy szeretettel és külön kiemelten meghívni a korábbi Indy 500 és IndyCar bajnokainkat és díjjazottjainkat, hogy részvételükkel emeljék az ünnepi alkalom fényét.

Tisztelettel meghívjuk:

Molnár Dávid Urat, a 2008. év Indy 500 bajnokát; Rigó Péter Urat, a 2008. év Replay'95 Indy 500 és a 2010/2011 évi Replay'98 CART bajnokát; Igriczi Csaba Urat, a 2009. év Indy 500 bajnokát; Kovács Gábor Urat, a 2010. év Indy 500 bajnokát; Hajdu Balázs Urat, 2008 és 2009 IndyCar valamint a 2008/2009 év Replay'95 IndyCar bajnokát; Nagy Zsolt Urat, 2010 IndyCar bajnokát;Retkes Péter Urat, 2009 és 2010 PoleDay bajnokát; Terényi Krisztián Urat, 2009. év Indy 500 újoncát; Paár István Antal Urat, a 2010. év Indy 500 újoncát; valamint Pongrácz Tamás Urat, kétszeres Indy Vintage bajnokot a 2011.05.23-án rendezendő Pole Day Qualifikációra; valamint a 2011.05.30-án megtartandó

5. SZIMULÁTOROS INDIANAPOLIS 500 MÉRFÖLDES VERSENYRE.

Megtisztelő részvételüket előre is köszönjük! Üdvözlettel, a MaSzim elnöksége és a MaSzim IndyCar szakosztályvezetés

Információs fórum

PoleDay Kiírás

TÁMOGATÁS

KEDVES VERSENYZŐK, NÉZŐK! Óriási segítség az egyesület további fenntartásában, ha adótok 1%-át nekünk utaljátok! Adószámunk: 18265486-1-43 Köszönjük!

AZ OLDAL TOVÁBBRA IS SZERKESZTÉS ALATT!

KEDVES LÁTOGATÓK! Egyesületünk új weboldala lassan készen van, a versenyzéssel kapcsolatos rendszerünk, mint a fórum, csapatrádió, letöltések és nem utolsó sorban játékszervereink, üzemelnek. Sajnos a levelezési rendszerünk még nem üzemel! A csapathoz csatlakozni, a KAPCSOLAT linkre kattintva lehet!

PONGRÁCZ, KESZTHELYI, MOLNÁR DOBOGÓ SAO PAULOBAN

T1
T2
T3
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

készül.....

PONGRÁCZ TAMÁS GYŐZELEM

T1
T2
T3
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

készül.....

TOMMY78 GYŐZELMÉVEL NYITOTT A CENTENÁRIUMI HÓNAP

Megkezdődött a Indianapolis Centenáriumi ünnepség és esemény sorozat a MaSzimon. Az első futammal a veteránok jelentkeztek 1960-as körülmények között, direkt az eseményre készült új pályával, melynek célegyenese a régi téglákkal volt kirakva. Kihívásokban gazdag, csúszós és rázós futamon végül Pongrácz Tamás (Tommy78) győzedelmeskedett, míg a dobogóra Rigó Péter (Ginger17) többszörös 500-as bajnok, Stágl Róbert (Bodzzza) állhatott.

Az események ezzel megindultak, természetesen várunk bárkit, akit érdekel az Indianapolis 500 futam, és eredményével a mezőnybe tud jutni. A futam nyitott lesz mindenkinek! Olyanok jelentkezését is örömmel várjuk, akik nem rendszeres résztvevői a MaSzim futamoknak. A következő hivatalos teszt jövő héten hétfőn lesz!

További részletek.....

TONY MÁSODIK GYŐZELME

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Negyedszerre csapott össze a Nemzeti F1 Bajnokság mezőnye, ezúttal Sanghajban. Csupán egy hét volt a felkészülésre. Az időmérőn hatalmas körrel Norbi szerezte meg az első rajtkockát, mellé Tony állhatott fel, a második sorba Petya, Doozi kvalifikálta magát. A rajtnál Norbit többen is lerajtolták, a Renault versenyzője Buksival, doozival és Giorgioval vívott tucatnyi körön át hatalmas csatát, közben pedig Tony meglógott. Ez a négyes végül a táv harmadánál szakadt el, Giorgio kétszer állt ki, míg a többiek kockáztattak, és egy gumicserével kísérleteztek. Doozi futamának éppen a kiállásnál lett vége technikai hiba miatt. Norbi az egyetlen kerékcseréje után nagyon közel került Tonyhoz, de a McLarent nem tudta utolérni, így immáron negyedszerre is a második helyen zárt. Tony így 2010 után újra győzött! Kettejüket Giorgio, Danik0sz, napster, Tommy78, Gábor, Bedy, Titusz és Petya követte a pontszerző helyeken, utóbbi két körrel a vége előtt motorhiba miatt adta fel a futamot. Az utolsó körökben Bedy és Titusz találtak egymásra, és megküzdöttek a 8. helyért. A futam leggyorsabb körét napster futotta, 1:33.691-es körrel. A pontversenyben Norbi vezet, őt Tony és a futamot ezúttal kihagyó Kazard követi, és még sehol sincs a vége. A csapatversenyben pedig a Renault párosa stabil helyezéseivel vezet a McLaren előtt. Az élő közvetítés a SimSportTV oldaláról elérhető. A következő futam három hét múlva, május 12én lesz, Törökországban, várunk minden road jogosítványos versenyzőt a tesztfutamokon és a versenyen!

KAZÁR DÁNIEL GYŐZELEM

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Malajziába érkezett a Nemzeti F1 Bajnokság mezőnye, ahol a pontverseny első három helyezettje vívott nagy csatát. Az időmérőt Tony nyerte 1:30 alatti idővel, mellé Norbi állhatott fel, a második sorba Giorgio és Kazard kerültek. A rajtot probléma nélkül teljesítette a mezőny, az első körben Tony hibázott és visszaesett. Norbi vezetett egy ideig, akit hamar megelőzött Kazard és a futam végén őt intették le először, idén másodszor győzött! Norbi egy nagyon későre tolt kerékcserével a futam végén még megszorongatta a Williamset, de újfent meg kellett elégednie a második hellyel. Tony két kerékcserével bekocogott harmadiknak, őt Petya, az újonc Gábor, Balla Bence, Danik0sz, Aflac, doozi és Ulvar követte a pontszerző helyen. Giorgio 11. lett, mivel az első körben megpördült, és Gadfly telibe találta. Az előző futamon ötödik helyet elérő TalajARROWSió az első körben kiesett. A leggyorsabb kört Norbi futotta. A bajnokság még mindig nagyon szoros, ráadásul a mezőny egy hét múlva, április 21-én találkozik Sanghajban, 20:00 órától. A futamot élőben közvetíti az SSTV, ezen futam közvetítését is megköszönvén Nekik. Várunk minden jogsis pilótát szeretettel mind a keddi tesztfutamon, mind a csütörtöki versenyen!

BÉRY ISTVÁN GYŐZELEM

Felvezető körön
Balogh Sándor (sanya), Béry István (IsTi), Marin Tamás (Toby)
Pongrácz Tamás (Tommy78), Molnár Dániel (Danikosz)
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Varanoba látogatott az MTCC csapat. A szűk kanyargós aszfalt csíkón Balogh Sándor (Sanya) repesztette a qualifikáción a leggyorsabb kört és foglalhatta el az első sorban a jobb pozíciót, a többszörös Forma1 Bajnok Béry István mellett. A rajtot Sanya és IsTi jól fogta meg, mögöttük viszont ádáz csata zajlott az első körtől gyakorlatilag a célig. Sajnos Sanya kiesett, így végül Tommy próbálta beérni IsTi-t. Köztünk a helyezés nem változott és első, második helyen szakították át a célvonalat. Mögöttük a tavalyi MTCC bajnok Molnár Dániel állhatott a dobogóra. Bajnokok dobogója jött így létre, hiszen mind IsTi mind Tommy – 2009 szenior kupa bajnok - és Danikosz nyert már évadot a MaSzimon. Érdemes megnézni az SimsportTV által készített közvetítést! A következő futammal, 3 hét múlva Laguna Seca-ból jelentkezik a sorozat. A dugóhúzó minden bizonnyal hatalmas élvezetet okoz majd a versenyzőknek. A pályavezetést, ahogy Papp Nándor (Dietrich) - indycar szaktanácsadó és HRC alapító nyilatkozta - biztosítja a nézők számára az izgalmas versenyzést, ahogy ezt Stoner és Rossi is bemutatta a MotoGP-ben. Várunk mindenkit az TV képernyő előtt és a pályán!

A TONY VISSZATÉR

Buchert Csaba - RedBull Racing
Szőllősi László - 2006-os Bajnok
- Az első kanyar -
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

A Nemzeti F1 Bajnokság második futamán, Melbourne-ben igen izzasztó futamot futottak a pilóták. Az időmérőn a pole pozíciót kitűnő körrel Giorgio szerezte meg, mellé Norbi állhatott fel a Renault színeiben. Őt Tony, Danik0sz, doozi és Buchert Csaba követte. A bahreini első kanyarnál ugyan gyorsabb, de szűkebb kanyarban a rajtot követően kisebb kavalkád alakult ki, Gadfly és Buksi kereke akadt össze, és utóbbi Saubere meg is forgott. A rajtnál Tony az élre állt, azonban a mclarenest hamar megelőzte Norbi, és stabil, gyors vezetéssel könnyen növelte előnyét. Utána Danik0sz haladt, akit pedig a rajt után felébredő Giorgio kergetett, ők ketten a futam végéig üldözték egymást. Giorgio nagyon nagy sebességet ért el az egyenesekben és úgy kerülte ki ellenfeleit, mint a tócsát. Doozi haladt sokáig az ötödik helyen, azonban technikai hiba miatt feladta a küzdelmet. A kerékcseréket követően elöl nem változott a helyzet. Norbi a futam vége előtt tíz körrel hibázott, és egy újabb kerékcserét kellett végrehajtani. Az első hely Tony ölébe hullott, aki a célig meg is tartotta helyét, és elkezdte a címvédést! A futam végére a 2. helyért Norbi, Danik0sz és Giorgio csatázott nagyot, körönként változott a sorrend, végül az említett sorrendben futottak be. Az ötödik helyezett TalajARROWSió (ejtsd: talajerózió, alias Spiczi) ért be, konstans, stabil vezetéssel. Hatodik lett Gadfly, őt Buchert Csaba, Ulvar, Gstyle, gombocfej, KDM, Kocsis Bence, RPeti és Makako követte. A leggyorsabb kör Norbi nevéhez fűződik, második pitje után 1:23.038-at repesztett. Tiszteletet érdemel minden pilóta, aki a balesetek ellenére is folytatta a futamot, és megpróbálta sikerrel teljesíteni. A futamot élőben közvetítette az SSTV, hálás köszönet érte! A következő futam április 14, a Maláj Nagydíj. Várunk minden road jogsis pilótát szeretettel!

BASKI DÁVID GYŐZELEM

T1
T2
T3
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

készül...

RPETI URALTA DETROITOT

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

A Belle Isle-i aszfaltcsíkon folytatódott a Junior széria versenyzőinek küzdelme. A futam előtt RPeti, Gstyle és Kazard állt a pontverseny első három helyén, utóbbi kettő szorosabban követve egymást. A pole a bajnokságban vezető RPetié lett, majdhogynem tetemes előnnyel. A második helyre Kazard, mögé Gstyle, finiser kvalifikálta magát. A köridők alapján Kazardnak csak a rajtnál volt esélye RPetit megelőzni, ám az első kanyarokban hibázott, és a mezőny végére került, ahonnan lélegzetelállító felzárkózásba kezdett. Az élen RPeti nagy fölénnyel elhúzott, és végül a kockás zászlóig vezette a futamot, mögötte nagy párharcot vívott Gstyle és Atti0822, utóbbi végül technikai hiba miatt sajnos féltávnál feladta a futamot. Gstyle így befutott másodiknak, életben tartva a bajnoki esélyeit. A harmadik Titusz lett kiváló első futamot bemutatva, mögötte Kazard, Kiru, finiser, Dietrich és KDM ért célba.A futam derekán finiser, Titusz és Kazard vívott óriási csatát, a helyezések szinte kanyarról kanyarra változtak, majd utóbbi kettő hibázott, így Kiruval csatáztak nagyot. A pitbe kevesen álltak ki. A Meccs Embere címet megérdemelten Titusz kapta a kommentátoroktól. A következő futam április 4-én lesz, a fényes Las Vegasban, ahol éjszaka is nappal van. Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

A PROFIK - ELINDULT AZ F1 MEZŐNY

Leinter Norbert (Norbi), Kormos Géza (Gstyle), Kiss Donát Márk (KDM)
Baski Dávid (Ulvar), Retkes Péter (RPeti), Szőllősi László (Knife)
Indul a mezőny!
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Nincs kifejezés arra a professzionális versenyzésre amit ma este az Egyesület szervezésében rendezett futamon a versenyzők mutattak. A teltházas 46 körös futam utolsó köreiben is még folyt a csata, másodpercen belüli befutóval. A nívó immáron nagyon magasra került. A dobogó legfelső fokára végül a Juniorban és már a tavalyi Forma1-ben is sokszor magát megvillantó Kazár Dániel (Kazard) lépett, maga mögött tudva azt a Leitner Norbertet (Norbi), aki bár a poleból indulhatott (1.28-2-es félelmetesen gyors idővel.) az első kanyarban a mezőnybe kényszerült és a 19 helyről hozta fel magát! Norbi és Dani óriásit alkotott midőn mindketten zsinórban és folyamatosan a végjátékban, saját körcsúcsokat repesztve, küzdöttek a tizedekért. Megtisztelő évadnyitó volt részükről, de általánosan elmondható, hogy mindenki felkészülése meglepetésszerűen magas színvonalat mutatott a remélthez képest! Várjuk a kedves nézőket és versenyre éhes pilótákat két hét múlva a Melbourne-i aszfaltcsíkra. Érdemes megnézni a SSTV által készített közvetítést aminek képminősége a tökéletessel vetekedik. A JustinTV-s indycar nézésnél, amire mi Magyar halandók kényszerítve vagyunk, sajnos fényévekkel jobb.

2010-es Bajnok Molnár Dániel ismét a csúcson!

Poleból a Kraftwerk csapat csúcspilótája Balogh Sándor (Sanya) indult
Molnár Dániel a rajt után elsőnek fordult
A 2011-es MTCC mezőny egy része
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Az F1 által sajnos már elfeledett és nem látogatott, híres-neves A1 ringre látogatott el az MTCC bajnoki mezőnye. A várakozásoknak megfelelően a bajnoki több mint teltházzal folytatódott. Sajnos voltak olyanok is, akik végül nem tudtak részt venni helyhiány miatt a futamon. Ezúton is megértésüket kérjük, a jövőben indítunk kiegészítő futamot a versenyek után illetve várunk mindenkit szeretettel a keddi tesztekre, ahol szintén nagy létszám mellett (bár nem bajnokiba számítva), de jót lehet versenyezni. Visszatérve a futamhoz, a qualifikáció Balogh Sándor nevétől zengett, aki félelmetes sebességgel szelte az aszfalt csíkot és a fiatalokat lepipálva foglalta el a pole pozíciót. Óriási hangulatban, nagyon fegyelmezett rajtot vett a mezőny és a verseny az elejétől a végéig izgalmakban gazdag volt és professzionális képet mutatott. A végső hivatalos végeredmény a dobogón, a szigorú és mindenre figyelő bírói testületnek köszönhetően, Molnár Dániel (Danikosz) MTCC 2010 Bajnok, Pongrácz Tamás (Tommy78) Szenior 2009 Bajnok és Béry István – (IsTi) F12009 és F1 R’91 Bajnok lett. Várunk mindenkit szeretettel a következő futamon Le Mans-ban 2011.03.24-én, mind a pályán mind az SSTV képernyője előtt.

Kazár Dániel meglepte a mezőnyt!

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

készül.....

Pongrácz Tamás győzelem az első futamon Kanadában!

Balról-jobbra: Molnár Dániel (Danikosz) MTCC 2010 Bajnok, Béry István (IsTi) Nemzeti F1 2009 Bajnok
Terényi Krisztián (Kopi) - 500-as Bajnok, Marin Tamás (Toby) PCGURU
A Stobart Racing Team: Pongrácz Tamás (Tommy78) - Szenior 2010 Bajnok, Kopi, Varga Zsolt (Zsozsesz)
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Óriási érdeklődés kísérte az MTCC szezonnyitó montreali futamát. A várakozásnak megfelelően az összes 230 lóerős „szörny” gazdára talált. A tesztfutamok alapján izgalmas, küzdelmes 45 percre készültek a versenyzők. A startot az első helyről induló Kopi kapta el legjobban, de Tommy78 azonnal szorongatni kezdte. Ez első körökben a mezőny centiméterekre autózott egymástól. A második kör végén az utolsó lassító előtt hárman érkeztek egymás mellett. Kopi, Tommy78, Martin Kovács. A legrövidebb féktávot Tommy78 vette és így ő fordult az élen a célegyenesre. A vezető bolyhoz Ulvar csatlakozott és szorongatta Kopit. Martin Kovács a célegyenes végén megpördült, miután összeért Kopival és Tommy78-al. A 4. helyen tudott visszatérni a pályára. Izgalmas küzdelmek alakultak ki a mezőnyben is. IsTit Gadfly gyűrte, Bodzzzát Memphis próbálta megelőzni. Metosz, Zsozsesz, Danikosz, Spiczi igyekezett meglépni a többiektől, és felzárkózni az élbolyra. Ulvar szélárnyékból előzte Kopit, aki szélesen fordult és a kerékvetőn megforgott a gépe. A mögötte nagy tempóban érkező Gadfly már nem tudta kikerülni. Sérülésekkel ugyan, de mindketten tudták folytatni a versenyt. Danik0sz próbálta ledolgozni a hátrányát és kezdett előre lopakodni. 25 percel a vége előtt a sorrend az élen Tommy78, Martin Kovács, Ulvar, Metosz, és Kopi. A kerékcserék után Tommy78 magabiztos előnnyel vezette a mezőnyt Ulvar és Martin Kovacs előtt. Maradtak a végére is izgalmak. Zsozseszt próbálta nyomás alatt tartani IsTi, de amíg egymással voltak elfoglalva Gadfly utolérte őket. Danikosz megelőzte Kopit és Metoszt így a 4. helyről vette üldözőbe Martin Kovacsot. Az utolsó pontért is ádáz küzdelem folyt melyet b05co szerzett meg Rojales megelőzésével. Gadfly az utolsó körben tudott IsTi elé kerülni, így begyűjtötte a 8. helyért járó pontokat. Az MTCC évadnyitó viadalát Tommy78 nyerte Ulvar és Martin Kovacs elött. Az izgalmakban gazdag futamot a SimsportTV közvetítette. A következő verseny: 2011.03.10 A1-Ring.

TERÉNYI KRISZTIÁN GYŐZELEM A CART'98 ZÁRÓ FUTAMON FONTANÁBAN!

Buchert Csaba (Csaba), jobbra belső íven, Leitner Norbi (Norbi)
Penske Csapat Greg Moore autójából, Stágl Róbert (Bodzzza), Varga Zsolt (Zsozsesz)
Jobbról-balra: Terényi Krisztián (Kopi) - A győztes, Leitner Norbert (Norbi), Molnár Dániel (Danikosz)
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

500-as napra virradt a MaSzim Cart’98 mezőnye Fontanaban. A nagy kérdés az előző futamon már eldőlt és Rigó Péter (Ginger17) és Pongrácz Tamás (Tommy78) elfoglalta a dobogó 2 legfelső fokát. A harmadik helyért Leitner Norbert (Norbi) és Terényi Krisztián (Kopi) pályázott még a futam előtt, de a matematikai esély még ennél is tágabb volt a mezőny összes versenyzője számára. A hosszú viadalban végül Kopi első győzelmét aratta, óriási versenyt futva, végig az élmezőnyben maradva. Második Molnár Dániel (Danikosz) lett, míg a 3. helyre végül Retkes Péternek (RPeti) sikerült felküzdeni magát a maratoni futamon. Az izgalmakat fokozta, hogy a világ leggyorsabb pályára látogatott el a mezőny melynek hivatalos neve California Speedway. Legek mellett, tragédiával is rendelkezik a pálya története. Greg Moore aki fiatal kora ellenére már több futam győzelmet is könyvelhetett, 1999-ben a verseny közben balesetezett és életét vesztette. Még azóta sem tisztázott okokból, a pályáról lepördült, majd merőlegesen a palánknak csapódott. Egy biztos olyan erős és gyors gépeket már nem engednek versenypályára, mint az akkori idők lóerő monstrumai. A futamról SimsportTV-nek köszönhetően készült közvetítést. Ezzel a futammal zárult az IndyCar Szakosztály szervezésében, a téli átvezető bajnokink. Köszönjük a szervezést és a fair balesetmentes vezetést mindenkinek aki részt vett! Gratulálunk a győzteseknek és várunk mindekit szeretettel 2011.december 3-án a díjátadó ünnepségre!

RETKES PÉTER OVÁLON TÉRT VISSZA ÉS GYŐZEDELMESKEDETT

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Jelentős számú versenyző érkezett Phoenix-be, a Firestone Indy Lights bajnokságának 8. állomására. Az időmérőn minimális különbség volt a versenyzők között, ezért borítékolható volt az izgalmas verseny. RPeti kiválóan rajtolt a pole pozícióból és vágott neki a 100 körös futamnak. Az első sárgazászlót a 6. körben intették be a versenyzőknek. Ulvar pördült meg, de sérülés nélkül visszaállt a mezőnybe. Zöld jelzés után szinte azonnal sárga ismét. Bedy és Kazard ért össze, melynek következtében Bedy megforgott és a mögötte érkező Kiru az irányíthatatlan autót már nem tudta kikerülni. Minkét jármű megsérült. Folytatás után RPeti, Gadfly és KDM volt harcban az első helyért. A 30. körben Zöldi forgott meg, de nem ért a palánkhoz. Két-háromfős bolyokban folyt a küzdelem. Az élen továbbra is RPeti, Gadfly és KDM. Tőlük kicsit lemaradva Sanya, Dietrich, Bedy, Gstyle és Bartos majd a következő bolyban Kazard, Kiru, Finiser, Zöldi és Ulvar. Tony technikai probléma miatt feladta a versenyt. A 43. körben ismét lengett a sárgazászló. Többen megpördültek, köztük Sanya, Dietrich és Gstyle is. A verseny továbbra is az izgalmas párharcokról szólt. A 49. körben RPeti hibázott az első helyen. Egy megforgás után a 12. helyre érkezett vissza a pályára. Az élen Gadfly, mögötte KDM akit a vezetőmérnöke rádión nyugalomra intett. RPeti szédületes tempóban kezdte meg a felzárkózást, de 65. körben hozzáért Gstyle autójához és ismét megcsúszott. Izgalmakban továbbra sem volt hiány. RPeti sorra futotta a leggyorsabb köröket miközben az élen KDM szorongatta a vezető Gadfly-t. A 85. körben Bartos, Finiser, Kazard, és Dietrich mutatott be piruettet. 10 kör volt hátra mikor RPeti megelőzte KDM-et és szorongatni kezdte Gadfly-t. A 95. körben KDM a 3. pozícióban hibázott. A kopott gumikon megcsúszott és egy forgás után a 6. helyre esett vissza. A sárgazászló beintésének pillanatában RPeti néhány centiméterrel előrébb volt mint Gadfly így Peti vezette a mezőnyt és megnyerte a futamot. A végeredmény RPeti, Gadfly és Sanya. A verseny embere címet a mutatott teljesítményével, KDM nyerte el. A következő futam 2011 március 07. Mid-Ohio.

RIGÓ PÉTER A CART'1998 REPLAY BAJNOKA

Papp Nándor (Dietrich) és Kormos Géza (Gstyle) Cool Racing
Leitner Norbert, jobbra mögötte Molnár Dániel 2010 MTCC Bajnok - a Target Chip csapat
Rigó Péter (Ginger17) Cart'98 Bajnok , Leitner Norbert (Norbi), Stágl Róbert (Bodzzza)
Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Sokakat rémálmukból keltett fel a verseny előtt a gondolat, hogy érkezik a dugóhúzó és az évad talán legtechnikásabb hullámvasút pályája Laguna Seca. Izgalmakat az is fokozta, hogy két szenior veterán versenyző, gigászi csatájá volt várható a pályán. Pongrácz Tamásnak (Tommy78) és Rigó Péternek (Ginger17) volt még esélye megnyerni a bajnokit és a várt harc valóban bekövetkezett. Laguna Seca épített road pályák szempontjából a bajnoki utolsó futama és már „csak” egy 500 mérföldes ovál verseny van hátra Fontánában 2011.02.24-én. Melyre várunk szeretettel minden versenyzőt! Óriási utolsó záró futam lesz. Jogosítványt szerezni és aktivál a hamarosan megjelenő, futamkiírásban szereplő, időpontokban lehet. Visszatérve a bajnokihoz Rigó Péternek végül sikerült a csoda és az utolsó futama előtt, biztosítani tudta nagyszerű versenyzéssel a címet! Péter nem csak oválon bizonyított, mely műfajnak több éve méltán mondható császárának, és ebben a bajnokiban is magasan a mezőny felett teljesítette az ovál versenyeket, hanem road versenyeken is. (Külön bontásban az utolsó futam után hirdetünk eredményt). Pongrácz Tamás bár mindent megtett és még az utolsó körökben is Laguna Secaban szorongatni tudta riválisát, végül bele kellett nyugodni a már megfoghatatlanba, nagyon tiszta, fair és a végsőkig küzdő versenyzést bemutatva, az egész évad során. De Ginger most biztosra ment és az előző bajnokik tapasztalatát beépítve már az első megtett versenykörtől kezdve a végcélra koncentrált. Gratulálunk neki a futam és bajnoki győzelemhez. A verseny ennek megfelelően annyira izgalmas lett, hogy érdemes megtekinteni az adást, amit Réby Gábor, Hajdu Balázs kommentárjával és Vitányi Tibor kamera munkájával készült a futamról a SimsportTV-n.

Kormos Géza Gilles-hez méltó győzelme Juniorban!

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

A Firestone Indy Light bajnokság a 7. futamhoz érkezett, melynek helyszíne a legendás Watkins Glen. Az időmérőt Natz Attila nyerte magabiztosan, 1'35"827-es idővel. A rajt utáni helyezkedésből Gstyle jött ki legjobban. Natz Attila a 3. helyre csúszott vissza Spiczi mögé. Az első kör végén Ulvar és Finiser támadta Attilát, aki a rajt után tempót vesztet. Ulvárnak sikerült megelőzni Attilát, de közben leszaladt a pályáról, ezért Attilának visszavette a pozíciót. A 3. kör elején Spiczi centiméterekre megközelítette Gstyle-t, aki remekül védekezett és zárta az íveket. Spiczi üldözés közben az egyik kanyar kijáratánál a hátsó kereke kiszaladt a fűre, majd megpördült és a palánknak csapódott, hiába próbát korrigálni. Az autó összetört és Spicz a 2. helyről kiszállt a versenyből. Natz Attila sorban futotta a leggyorsabb köröket, és érkezett meg Gstyle mögé, miközben a 6. helyen Dietrich verte vissza sikerrel Kiru támadásait. Az 6. körben Tony utolérte Finisert aki Ulvart szorongatta. Látványos ütközet alakult ki közöttük. Attila továbbra is szorongatta Gstyle-t, de remek védekezéssel tudta tartani az eső helyet. Ulvár hibázott, megsérült az autója ezért feladta a küzdelmet. Tony ritmust vesztett és kissé leszakadt Finiserről. Tőle nem sokkal lemaradva Dietrich, Kiru, KDM, Bartos és Zöldi. Az élen folytatódott a Gstyle-Natz Attila show. Körökön keresztül fantasztikus küzdelmet mutatott be a két éllovas. A 16. körben Finiser, Tony és Dietrich kezdték meg a kerékcserét. Finisher a pitben átlépte a megengedett sebességet, ezért a versenybíróság boxutca áthajtásra büntette. Gstyle a 17. körben érkezett kerékcserére, és ezzel Natz Attila átvette a vezetést. Gyors kerékcsere után Gstyle a 2 helyre érkezett vissza Kiru elé. Finiser a boxutca áthajtás után a 6. helyen folytatta a futamot. A következő körben Attila is lecserélte a kerekeit és Gstyle mögé érkezett a boxból. A 23. körben Attila mindent megpróbált hogy megelőzze Gstyle-t, de egy gyors kanyarban megcsúszott és összetörte az autó elejét. Attila sok időt vesztett a boxban amíg a szerelők új elsőszárnyat raktak fel, így a 8 helyről folytatta a versenyt. A 24. körben Dietrich és KDM egymást előzgetve üldözték Finisert, közben Tony ismét a boxba látogatott. Az utolsó három kör rengeteg izgalmat tartogatott. Attila utolérte Dietrichet és KDM-et, így hármasban folytatták a küzdelmet a 4. helyért, miközben Finiser közeledett a 2. helyen haladó Kiru-ra, aki visszavett a tempóból hogy kibírja az üzemanyag a futam végéig. Dietrich, KDM és Natz Attila az utolsó körben szenzációs csatát mutatnak be. Gstyle-t intették le elsőnek. A mögötte érkező Kiru-nak a cél elött 300 méterre elfogyott az autójából az üzemanyag így 3. hely futott át a célon Finisher mögött, aki dobogó második fokára állhatott fel. 4 helyen Natz Attila érkezett, majd KDM, Dietrich és Bartos Tomi. A verseny embere Natz Attila lett, és az Ő nevéhez fűződik a verseny leggyorsabb köre is (1'36"756). A következő futam 2011 február 21. Phoenix International Raceway.

Ginger17 stabilizálta előnyét

Közvetítés Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

Megkezdődtek a zárófutamok Cart'98 bajnokiban. A bajnokság utolsó fázisára 3 pilótának sikerült kiemelkedni a mezőnyből és megvívni a csatát a Bajnoki címért. Köztük Leitner Norbert (Norbi) aki fiatal kora ellenére az egyik legstabilabb pilóta többszörös futam győztes, továbbá Pongrácz Tamás (Tommy78) 2009-es szenior bajnok és Rigó Péter (Ginger17) 2010-es indycar oválbajnok, többszörös 500-as Bajnok. A verseny qualifikációját végül Tommy nyerte, míg a rajtpozíció harc igazi vesztese Norbi lett, aki a mezőny végére kényszerült, ahonnan már nem volt esélye beleszólni a dobogós küzdelembe. A versenyt többek közt Paár István Antal 2010-es F1 Bajnok is vezette, eltolt taktikával legtovább az aszfalt csíkon maradva. Ennek ellenére az éles csata Ginger17 és Tommy78 között zajlott, amit a pályán rendszeresen Tommy ellenben a bokszban a később érkezés előnyével - a gumik miatt, Ginger17 nyert, így mindkétszer Tommy elé jött vissza a pályára, nem kis fejfájást okozva a 2009 szenior Bajnoknak. Végül Ginger nyert, Tommy78 második míg a dobogóra még Stágl Róbert (Bodzzza) tudott felférni.A verseny félelmetesen izgalmas volt amit a SimsportTV is megörökített. Érdemes megnézni! A következő verseny Laguna Seca 2011.02.10 avagy a dugóhúzó várja a pilótákat minden bizonnyal a legélvezetesebb versennyel az évadban!

Nyílt levél a csapatvezetőknek!

Kedves szimulátorozással foglakozó csapatvezetők, fejlesztők!

Mint első Magyar hivatalos szimulátor közösség elnöke nagy örömmel látom, hogy tevékenységünk hozzájárult az utóbbi évek fejlődéséhez - megindult a szimulátor versenyek világa hazánkban. Ötleteinkből, mint a 2006-ban induló KlubTV - ami itthon az első a pályáról történő mozgóképes próbálkozás volt, olyan elsősorban a szimulátorosok között közismert - oldalaknak adott táptalajt, mint az SimsportTV vagy a 2010-ben megnyíló Féknyomonline TV. Jogosítvány rendszerünk szintén jó fogadtatásra talált a csapatoknál, már mások is felismerve jelentőségét hasznosítják! Természetesen amennyiben új feladatokra, ötletekre lenne szükség, bátran keressetek minket Pongrácz Tamással, egy még komplexebb rendszer kidolgozásán fáradozunk. Óriási dolognak tartom, hogy Rigó Péter (Ginger17) vezetésével Papp Nándor (Dietrich) szakmai biztatásával az IndyCar versenyek terén is úttőrök lehettünk. Közben álmélkodva követtük Maglódi Imre (Sompír) munkásságát, aki mint ős szimulátoros a jobbnál-jobb Magyar MOD-ok készítésével is meglepte a közösséget, ezúton is tisztelegve a mérhetetlen sok munkája előtt. Itt kell megemlítenem Petneházi Zoltánt (Bedy), aki HOPTO-ban, majd később a MaSzimban is, a szervezéstől a MOD szerkesztésekig, kimeríthetetlenül segítette a fiatalok versenyzését illetve Nagy Sebestyént aki az atyja, egyik létrehozója a SimFansnak, továbbá Bende Imrét (Emerico) és Pongrácz Tamást (Tommy78) akik lelkiismeretes munkákat MOD-okat és pályákat készítettek és készítenek nekünk. Minden nevet nem is tudnék összeszedni egy oldalra, de a lényeg, hogy sok-sok felnőtt ember önzetlen munkájáról van szó, le a kalappal előttük!

Röviden öröm volt látni azt a fejlődést, ami tapasztalható volt.

Ami sajnálatosan elmaradt, pedig mindannyiunk érdeke lett volna - a pilótáktól a TV stábokon át a versenyszervezőkig - a fair sporttevékenység országos szintre emelése, elfogadása. Ennek oka sokrétű, ráadásul mély gyökerekkel, de első és legfontosabb problémának a valódi kapcsolat hiányát látom. Mivel ennek a területnek az interneten a jellegzetessége, ezért nekünk kell megalkotni a hozzátartozó alapszabályokat, etikát, megmutatva a fiataloknak az egyetlen járható tisztességes utat. Természetesen nem kell minden esetben új szabályokat létrehozni, hiszen azok már adottak. Az egyesület nagy örömmel segít minden olyan közösségnek, aki úgy gondolja elérte azt a szintet, hogy hivatalosan is közösségnek vállalja magát, de természetesen más társulásokkal szervezeti formákkal is nagy örömmel egyeztetünk, egy szövetségi rendszerről. Célunk, egy ilyen demokratikus és diszkriminációmentes alapokon nyugvó szövetség támogatása és az abban történő részvétel.

Az első és legfontosabb lépésnek gyakorlatban én azt érzem, hogy tudomást kell vennünk egymásról és naptárunkat egyeztetve, egymás programjait megjelenítve közösséget formáljunk az oldalainkon. Ne féljünk a közeledéstől, minden csapatra szükség van. Aki már komolyan jó ideje csinált ilyesmit az tudhatja, hogy gyakorlatilag 24 főnél legalább két ember munkája szükséges - nem botok versenyeznek - a kiegészítő tevékenységekkel, mint a műsorszórás, hírek ez gyakorlatban minimum 4 főre nő! Nincsenek csodák. Csak nagy odafigyelés mellett, lehet szabályos fair versenyzést megkövetelni a pilótáktól, rendezett bajnokikat mutatni. A cél közös, ráadásul a mindkét közismert TV-nek jó műsor kell! Én nagyon remélem és nem titkolom, hogy a naptár után, a közös hírkezelésben is megegyezünk már a tárgyalásokon. Azt is remélem, hogy idővel a versenyszervezésben is összedolgozunk, ennek feltételei viszont még nem látom adottnak a már feljebb említett okokból.

Tudom, hogy mindenkiben van valamilyen aktuális tüske. Ráadásul ez nem az első próbálkozás, az utolsónál Lehr Attilával (Honk - SimSportTV alkotó) a tervezésben ennél sokkal előrébb is haladtunk, hiszen már akkor a közös hírrendszer kidolgozását vetette fel Attila.

Ennek ellenére, nagyon szépen kérlek Titeket a közösség és pilóták nevében lépjünk kapcsolatba, a NAPTÁR ügyében, és kezdődjön meg köztünk egy közeledés, úgy hogy lefektetjük az alapszabályokat és azok betartatására közösen odafigyelünk! Állítsuk meg az ide-oda csapongó, fiatalok hebrencskedését és segítsük őket valóban BAJNOK-nak lenni, a szimulátorozást pedig minőségi és elismert tevékenységgé tenni!

A megbeszélés időpontját a privát levelekben küldöm.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Hajdu Balázs MaSzim Elnök

Hozzászólás a fórumban >>>

AZ OLDAL SZERKESZTÉS ALATT!

KEDVES LÁTOGATÓK! Egyesületünk új weboldala lassan készen van, a versenyzéssel kapcsolatos rendszerünk, mint a fórum, csapatrádió, letöltések és nem utolsó sorban játékszervereink, üzemelnek. A régi oldal még 100%-os, de a fórumot már nincs értelme ott látogatni, csak végszükség esetére üzemel. A csapathoz csatlakozni, a KAPCSOLAT linkre kattintva lehet!

Hibákat, problémát, kérjük erre a linkre kattintva már az új fórumban jelezzétek. Az átállás ideje alatt, mindenki türelmét kérjük! Köszönjük!

Kazár Dániel győzelem Juniorban!

Jelentkezés Csevegő Statisztika XML, VCR

A Cart’98 Replay bajnoki után, szinte még ki sem hűlhetett az aszfalt, midőn a Juniorok csatába indultak a Clevelandi katonai reptéren. Kevés résztvevő, de annál izgalmasabb küzdelem zajlott a betonon. A bajnokiban jelenleg vezető Retkes Péternek - RPeti - a végén meg kellett elégednie a 3. hellyel, míg második Kormos Géza – Gstyle - lett. A dobogó csúcsára, az ismét remek formában versenyző Kazár Dániel - Kazard - léphetett egyben átvéve a második helyet a bajnoki tabellán közvetlenül Peti mögött. A következő MaSzim rendezvény két hét múlva csütörtökön a 1998-as REPLAY keretében lesz. Az F1 bajnokság megtörte a szezon előtti csendet, és most szerdán tesztfutamra várjuk a pilótákat – részletek a fórum futamok témájában.

Pongrácz Tamás, Rigó Péter, Stágl Róbert Mid-Ohioban a csúcson!

Jelentkezés
Csevegő
Statisztika
XML, VCR

Pongrácz Tamás, Rigó Péter, Leitner Norbert dobogó Portlandben