- gstyle
- Ász Pilóta
- Admin: Admin
- Kapcsolat:
Re: NF1B 2012 JELENTKEZÉS
Ha esetleg lesz hely, benéznék pár versenyre.
Melbourne, Monaco, Barcelona.
Melbourne, Monaco, Barcelona.
"Néha bukik az ember, de a törött csontok összeforrnak, és hajtunk tovább." by Gilles Villeneuve
http://www.indycar-hungary.hu
http://www.indycar-hungary.hu
-
-
FIGYELEM!
A SZABÁLYZAT KIKERÜLT A FÓRUMRA, ÍGY MEGKÉRNÉNK AZON PILÓTÁKAT, AKIK RÉSZT VESZNEK A BAJNOKIN, HOGY OLVASSÁK EL ÉS A MEGSZOKOTT MÓDON IGAZOLJÁK AZ OLVASÁST/ELFOGADÁST.
SZABÁLYZAT
Az Ausztrál pálya hamarosan közzé lesz téve ill. az utolsó javítópatch is...
A SZABÁLYZAT KIKERÜLT A FÓRUMRA, ÍGY MEGKÉRNÉNK AZON PILÓTÁKAT, AKIK RÉSZT VESZNEK A BAJNOKIN, HOGY OLVASSÁK EL ÉS A MEGSZOKOTT MÓDON IGAZOLJÁK AZ OLVASÁST/ELFOGADÁST.
SZABÁLYZAT
Az Ausztrál pálya hamarosan közzé lesz téve ill. az utolsó javítópatch is...
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
Sziasztok! Jelentkezni szeretnék a ligába.Páran ismernek az fpl-ből
-
Üdv újra!Tomcraft írta:Sziasztok! Jelentkezni szeretnék a ligába.Páran ismernek az fpl-ből
Ahhoz, hogy indulhassatok Szirivel (ha jól tudom ő is jönne) részt kell venetek egy vizsgán, mellyel maszimos road jogsit szerezhettek. A vizsgák időpontjai mindig a futamot megelőző tesztversenyeken van (kedd). A vizsga feladatok ebben a topikban visszaolvasva, vagy az első hsz-ben link útján elvezető szabályzatban találhatjátok meg. Futamra való jelentkezés ill. a tesztverseny (nektek vizsga) időpontjai az aktuális futamra való jelentkezés topiban található meg. http://www.maszim.hu/forum/viewtopic.php?f=23&t=1855
Jelenleg 1 autó szabad, de természetesen idén is lesz tartalékos státusz (mindig van és lesz olyan pilóta, aki nem tud jönni egy adott futamra), így feltételezhetően a tartalékos státuszban lévő pilóták is részt tudnak venni a futamokon. Természetesen ha felszabadul vhol egy hely (végleges visszalépés miatt) akkor azt a soron következő tartalékos pilóta fogja örökölni.
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
Igen mindketten szeretnénk részt venni! Neki is állok a teszteléseknek :D Teszten mind1, hogy melyik istállóval megyek, vagy ahol hely van?
- metosz
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Urak! Öröm látni, hogy sok új pilóta is érkezik a csapatban, ha bárkinek kérdése van kérem tegye fel és mi amilyen gyorsan csak lehet válaszolunk.
Nagyon jó eflkészülést kívánok mindenkinek!
Mint kommentátor jelen leszek az évad során folyamatosan.
Viszont, ha valamiért elmaradna a közvetítés szívesen beugrok majd egy versenygépbe - persze ha van hely és ismerem a pályát. Természetesen a szabályzatot végig olvasom és a napokban elolvasom-elfogadom.
Nagyon jó eflkészülést kívánok mindenkinek!
Mint kommentátor jelen leszek az évad során folyamatosan.
Viszont, ha valamiért elmaradna a közvetítés szívesen beugrok majd egy versenygépbe - persze ha van hely és ismerem a pályát. Természetesen a szabályzatot végig olvasom és a napokban elolvasom-elfogadom.
-
FIGYELEM!
APRÓ SZABÁLYMÓDOSÍTÁS TÖRTÉNT, MELYET KÉRETIK ÁTOLVASNI. AKIK MÁR OLVASTÁK/ELFOGADTÁK A SZABÁLYZATOT, AZOKNAK NEM KELL ISMÉT EZT JELEZNIÜK.
VÁLTOZTATÁSOK:
-1.91 pont létrehozása MoTeC-el kapcsolatban (ez már köztudott volt, csak a szabályzatból kifelejtődött)
Illetve a kvalifikációs részből az alábbi szöveg törölve lett:
"Ezen felül a TOP10 pilóta a versenyt a Q2-ben elhasznált gumival kezdi meg, illetve kizárólag csak azzal a komponenssel kezdheti a versenyt amivel a Q2-t teljesítette! Ellenkező esetben büntetésben részesül! Aki nem jutott be a Q2-be, szabadon választhat, hogy melyik komponenssel kezdi meg a futamot!"
Értelem szerűen a kvalifikáció második részébe bejutott pilóták, a futam kezdetekor szabadon választhatnak gumikeveréket. Az ok amiért ez meg lett változtatva az, hogy több kiskapu is rendelkezésre állt ennek a kicselezésére, mely ettől független ellenőrizhető lenne, csak rengeteg adminisztrációs feladattal járna. Ellentétben a futamon használt komponensek ellenőrzésével, ahol továbbra is kötelező mindkét keverék használata (1.91 pont).
Link-> SZABÁLYZAT
Szabályokat elfogadták:
1. pettya
2. Tommy78
3. Gadfly
4. GABOR
5. BengA
6. Kazard
7. gstyle
8. Giorgio
9. Csaba
10. Zsozsesz
11. doozi
12. Tony
Kérjük, hogy a többiek is jelezzék!
A SZABÁLYZAT NEM ISMERÉSE NEM MENTESÍT A BETARTÁSA ALÓL!
APRÓ SZABÁLYMÓDOSÍTÁS TÖRTÉNT, MELYET KÉRETIK ÁTOLVASNI. AKIK MÁR OLVASTÁK/ELFOGADTÁK A SZABÁLYZATOT, AZOKNAK NEM KELL ISMÉT EZT JELEZNIÜK.
VÁLTOZTATÁSOK:
-1.91 pont létrehozása MoTeC-el kapcsolatban (ez már köztudott volt, csak a szabályzatból kifelejtődött)
Illetve a kvalifikációs részből az alábbi szöveg törölve lett:
"Ezen felül a TOP10 pilóta a versenyt a Q2-ben elhasznált gumival kezdi meg, illetve kizárólag csak azzal a komponenssel kezdheti a versenyt amivel a Q2-t teljesítette! Ellenkező esetben büntetésben részesül! Aki nem jutott be a Q2-be, szabadon választhat, hogy melyik komponenssel kezdi meg a futamot!"
Értelem szerűen a kvalifikáció második részébe bejutott pilóták, a futam kezdetekor szabadon választhatnak gumikeveréket. Az ok amiért ez meg lett változtatva az, hogy több kiskapu is rendelkezésre állt ennek a kicselezésére, mely ettől független ellenőrizhető lenne, csak rengeteg adminisztrációs feladattal járna. Ellentétben a futamon használt komponensek ellenőrzésével, ahol továbbra is kötelező mindkét keverék használata (1.91 pont).
Link-> SZABÁLYZAT
Szabályokat elfogadták:
1. pettya
2. Tommy78
3. Gadfly
4. GABOR
5. BengA
6. Kazard
7. gstyle
8. Giorgio
9. Csaba
10. Zsozsesz
11. doozi
12. Tony
Kérjük, hogy a többiek is jelezzék!
A SZABÁLYZAT NEM ISMERÉSE NEM MENTESÍT A BETARTÁSA ALÓL!
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
Jelenlegi munkám mellett csak tartalékoskén tudok rész venni a bajnokságban.
Nem szeretném foglalni az autót, mert szinte biztos hogy 1-2 hónapig nem tudok indulni, csak valami csoda folytán.
Ha rendeződik a beosztásom és lesz a szabad autó, akkor szívesen csatlakozom a sorozathoz.
Fájó szívvel, de szabad az autóm. :(
Nem szeretném foglalni az autót, mert szinte biztos hogy 1-2 hónapig nem tudok indulni, csak valami csoda folytán.
Ha rendeződik a beosztásom és lesz a szabad autó, akkor szívesen csatlakozom a sorozathoz.
Fájó szívvel, de szabad az autóm. :(
- BengA
- OW (road+ovál) Pilóta
Sziasztok!
A bajnokság szervezőihez fordulnék egy kérdéssel, ami egyben kérés is lenne.
A jelentkezéskor az utolsó pillanatban maradtam le a kedvenc autómról (top 10 választott). A Williams-ről lenne szó.
Ha jól láttam, sem a teszteken, se az ausztrál versenyen egyik pilóta sem indult. A malajziai versenyen sem láttam a hot lapon még mért kört tőlük (azt nem tudom, hogy offline tesztelnek-e).
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e, hogy az AT&T Williams #12-es kocsijában folytatnám a bajnoki szereplést?
Üdv
A jelentkezéskor az utolsó pillanatban maradtam le a kedvenc autómról (top 10 választott). A Williams-ről lenne szó.
Ha jól láttam, sem a teszteken, se az ausztrál versenyen egyik pilóta sem indult. A malajziai versenyen sem láttam a hot lapon még mért kört tőlük (azt nem tudom, hogy offline tesztelnek-e).
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e, hogy az AT&T Williams #12-es kocsijában folytatnám a bajnoki szereplést?
Üdv
-
Igen jól látod. Ha a következő futamon (sepang) sem látunk tőlük aktivitást, akkor minden további nélkül.BengA írta:Sziasztok!
Üdv
Sőt, Balla Bencének a tesztfutam teljesítés is vissza van melynek a legkorábbi időpontja ma lenne. Ha nem teljesül ez a feltétel, akkor értelem szerűen a csütörtöki futamon sem tud indulni, így ebben az esetben az Ő autójába átülhetsz.
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
- BengA
- OW (road+ovál) Pilóta
Rendben.Gadfly írta:Igen jól látod. Ha a következő futamon (sepang) sem látunk tőlük aktivitást, akkor minden további nélkül.
Sőt, Balla Bencének a tesztfutam teljesítés is vissza van melynek a legkorábbi időpontja ma lenne. Ha nem teljesül ez a feltétel, akkor értelem szerűen a csütörtöki futamon sem tud indulni, így ebben az esetben az Ő autójába átülhetsz.
És köszönöm szépen a választ és örülök, hogy nem okozok ezzel gondot.
- BengA
- OW (road+ovál) Pilóta
Gadfly!
Csak azért írok, amit előzetesen megbeszéltünk a kocsicserével kapcsolatban...
Lotus-ból Williams-be akkor átültem a #12-es számú kocsiba. Csak azért jelzem még egyszer, ha esetleg a kiírásban is módosítani kell.
Még egyszer köszönöm a lehetőséget!
Üdv
Lotus-ból Williams-be akkor átültem a #12-es számú kocsiba. Csak azért jelzem még egyszer, ha esetleg a kiírásban is módosítani kell.
Üdv
-
átírvaBengA írta:Gadfly!
Üdv
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
Figyelem!
Egy-két kisebb változtatás lett eszközölve a szakosztály szerkezetén. A jövőben pettya fogja készíteni a statisztikát, melyet majd a szokásos helyen lehet megtalálni. Továbbá a bíró testületnél is történt némi változás mivel Tommy helyét Csaba vette át.
Továbbá két pilótát sajnos törölnünk kellett a jelentkezési listáról, mivel nem mutattak jelentkezésük óta semmi aktivitást. Jelenleg 3 db autó szabad, így akik szeretnének részt venni a bajnokiban, azoknak tudunk ülést biztosítani!
Aktuális autó kiosztás az első hozzászólásban található...
Egy-két kisebb változtatás lett eszközölve a szakosztály szerkezetén. A jövőben pettya fogja készíteni a statisztikát, melyet majd a szokásos helyen lehet megtalálni. Továbbá a bíró testületnél is történt némi változás mivel Tommy helyét Csaba vette át.
Továbbá két pilótát sajnos törölnünk kellett a jelentkezési listáról, mivel nem mutattak jelentkezésük óta semmi aktivitást. Jelenleg 3 db autó szabad, így akik szeretnének részt venni a bajnokiban, azoknak tudunk ülést biztosítani!
Aktuális autó kiosztás az első hozzászólásban található...
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
- Kapcsolat:
-
Pettyának köszönhetően elkészült a bajnokság tabella/eredmények oldala. A szokásos helyől lehet elérni (fórum fejléc/eredmények/f1/2012)
http://www.maszim.hu/f12012/kalendar.html
http://www.maszim.hu/f12012/kalendar.html
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
Átírva!Csaba írta:Szeretnék átülni a 11-es Williamsbe BengA mellé!
Köszi
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
FIGYELEM!
A SZAKOSZTÁLYVEZETÉS ÚGY DÖNTÖTT, HOGY A JÖVŐBEN ENGEDÉLYEZVE LESZ A TC HASZNÁLATA! NEM ELFELEJTENDŐ, HOGY A SEGÍTSÉG HASZNÁLATA SÚLYBÜNTETÉST VON MAGA UTÁN. A SZERVER MÁR ÍGY FUT.
A SZAKOSZTÁLYVEZETÉS ÚGY DÖNTÖTT, HOGY A JÖVŐBEN ENGEDÉLYEZVE LESZ A TC HASZNÁLATA! NEM ELFELEJTENDŐ, HOGY A SEGÍTSÉG HASZNÁLATA SÚLYBÜNTETÉST VON MAGA UTÁN. A SZERVER MÁR ÍGY FUT.
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
- OW (road) Pilóta
- Kapcsolat:
Nincs mit és bocsi mindenkitől hogy így eltűntem de kissé el voltam havazva.
- Makako
- OW és zárt kasztnis (road) Pilóta
Szeretnék átülni Gad mellé Rosberg autójába. Amúgy nekem is el kell küldenem azt a valamilyen file-t,mert ugye én nem értem célba?
Annyiszor van igazam ahányszor csak akarom...
-
Petya! Két dolog melyen kéne változtatni:pettya írta:Nincs mit és bocsi mindenkitől hogy így eltűntem de kissé el voltam havazva.
1. a kiesetteknek is kaptak pontot. a szabályzat szerint 80%-os teljesítés felett jár csak a pont
2. doozi nem küldte el a bahreini log file-t, így ez esetben sajnos nem tudunk neki pontot adni. szabály az szabály.
Köszi előre is! ;)
@Makako
Átírva!
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
- Tommy78
Aki a futamtáv 80%-nak teljesítése előtt esett ki, tehát nem "értékelhető" pont szempontjából, annak nem kell elküldenie, viszont aki 80% teljesítése után annak el kell küldenie. Mivel Te a 40. körben estél ki és a 80% az 42 kör lett volna, így sajna nem kapsz pontot, és nem kell küldened a log filet.Makako írta:Szeretnék átülni Gad mellé Rosberg autójába. Amúgy nekem is el kell küldenem azt a valamilyen file-t,mert ugye én nem értem célba?
-
- OW (road) Pilóta
- Kapcsolat:
Javítva, amúgy nem is értem miért nem figyeltem a 80%-ot, legalább te szemfüles voltál :DGadfly írta:Petya! Két dolog melyen kéne változtatni:pettya írta:Nincs mit és bocsi mindenkitől hogy így eltűntem de kissé el voltam havazva.
1. a kiesetteknek is kaptak pontot. a szabályzat szerint 80%-os teljesítés felett jár csak a pont
2. doozi nem küldte el a bahreini log file-t, így ez esetben sajnos nem tudunk neki pontot adni. szabály az szabály.
Doozinak is elvettem a pontjait.
- Makako
A ..... ..... ....... annak a 2 körnek!
Annyiszor van igazam ahányszor csak akarom...
- Makako
-
Tommy volt!pettya írta: Javítva, amúgy nem is értem miért nem figyeltem a 80%-ot, legalább te szemfüles voltál :D
Doozinak is elvettem a pontjait.
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
- BengA
- OW (road+ovál) Pilóta
Makako...inkább gyere vagy de felőlemMakako írta:A ..... ..... ....... annak a 2 körnek!
-
- Kapcsolat:
A barcelonai futam ellenőrzése után a következő eredmények születtek:
Az ellenőrzés a szabályzat 2.23 pontja szerint történt,
a büntetések pedig 3.13 pont szerint lettek megállapítva.
Értelmezése: egyértelmű + szabály szerint igen, de nem adunk érte büntit
Tony 4 + 7 Nincs büntetés
Gábor 26 + 25 Kizárás
Gstyle 17 + 17 Kizárás
Zsozsesz 9 + 7 4 * 3 = 12 mp
KDM 16 + 13 Kizárás
Stork 9 + 6 4 * 3 = 12 mp
Makako 0 + 3 Ezért valami külön dicséret jár :-)
Endre 29 +15 Kizárás
Mint látjátok a helyzet elég súlyos, nem kevés fejtörést okozott nekünk.
A szabályt mindannyian elfogadtátok, így tisztában vagytok vele meddig tart a pálya.
A célunk a büntetéssel, a további ilyen esetek megelőzése.
Kérünk mindenkit jelezzen vissza, hogy megértette.
Így a végeredmény:
1 Tony
2 Zsozsesz
3 Stork
4 Makako
Az ellenőrzés a szabályzat 2.23 pontja szerint történt,
a büntetések pedig 3.13 pont szerint lettek megállapítva.
Értelmezése: egyértelmű + szabály szerint igen, de nem adunk érte büntit
Tony 4 + 7 Nincs büntetés
Gábor 26 + 25 Kizárás
Gstyle 17 + 17 Kizárás
Zsozsesz 9 + 7 4 * 3 = 12 mp
KDM 16 + 13 Kizárás
Stork 9 + 6 4 * 3 = 12 mp
Makako 0 + 3 Ezért valami külön dicséret jár :-)
Endre 29 +15 Kizárás
Mint látjátok a helyzet elég súlyos, nem kevés fejtörést okozott nekünk.
A szabályt mindannyian elfogadtátok, így tisztában vagytok vele meddig tart a pálya.
A célunk a büntetéssel, a további ilyen esetek megelőzése.
Kérünk mindenkit jelezzen vissza, hogy megértette.
Így a végeredmény:
1 Tony
2 Zsozsesz
3 Stork
4 Makako
Buchert Csaba
- BengA
- OW (road+ovál) Pilóta
Srácok!
Kellene egy kis segítség, mert ezt most már épp ésszel nem tudom felfogni.
Van egy Logitech Wingman Formula Force GP kormányom...amióta jelentkeztem a maszimra (több mint egy éve) azóta nyomatom vele és semmi gond nem volt. A barcelonai versenyen azért nem tudtam részt venni, mert a kormány és a gép kitalálta, hogy nem beszélgetnek egymással. Aztán másnap minden rendben volt. Egy idő múlva megint nem dumáltak és megint jó volt...
Melóhelyen kitisztítottam és átmértem mindent rajta...teljesen OK. Minden úgy működik mint a nagy könyvben megírva. Most úgy használtam a kipucolás óta, hogy tápot nem dugok rá (force feedback ne legyen) és ment jól. Ma délutánra megint nem érzékeli a gépem.
Win7 64 bit oprendszerem van és mielőtt rádugom el szoktam indítani a startmenüből az eszközök és nyomtatók menüt, ahol látszik amikor rádugom, visszajelez, hogy OKÉ. Na ott most nem jelez vissza, viszont ha egy usb-s egeret rádugok, lehúzok teljesen jó mindent rendesen visszajelez és ezt többféle egérnél megteszi.
Na a lényeg szerintem a kormányon belül van gáz de ezt már nem értem, hogy el van rakva senki hozzá nem nyúl előveszem és másnap megint jó
Erre szeretnék ötletet vagy tanácsot kapni ha valakinek eszébe jutna valami vag találkozott hasonlóval.
Köszönöm szépen!
Kellene egy kis segítség, mert ezt most már épp ésszel nem tudom felfogni.
Van egy Logitech Wingman Formula Force GP kormányom...amióta jelentkeztem a maszimra (több mint egy éve) azóta nyomatom vele és semmi gond nem volt. A barcelonai versenyen azért nem tudtam részt venni, mert a kormány és a gép kitalálta, hogy nem beszélgetnek egymással. Aztán másnap minden rendben volt. Egy idő múlva megint nem dumáltak és megint jó volt...
Melóhelyen kitisztítottam és átmértem mindent rajta...teljesen OK. Minden úgy működik mint a nagy könyvben megírva. Most úgy használtam a kipucolás óta, hogy tápot nem dugok rá (force feedback ne legyen) és ment jól. Ma délutánra megint nem érzékeli a gépem.
Win7 64 bit oprendszerem van és mielőtt rádugom el szoktam indítani a startmenüből az eszközök és nyomtatók menüt, ahol látszik amikor rádugom, visszajelez, hogy OKÉ. Na ott most nem jelez vissza, viszont ha egy usb-s egeret rádugok, lehúzok teljesen jó mindent rendesen visszajelez és ezt többféle egérnél megteszi.
Na a lényeg szerintem a kormányon belül van gáz de ezt már nem értem, hogy el van rakva senki hozzá nem nyúl előveszem és másnap megint jó
Erre szeretnék ötletet vagy tanácsot kapni ha valakinek eszébe jutna valami vag találkozott hasonlóval.
Köszönöm szépen!
-
@BengA
Ha kizárjuk azt, hogy a kormánnyal van valami baj, akkor én az alaplapra gyanakodnék és azon belül is az USB vezérlőkre. Találkoztam már olyan alaplapokkal, melyek érdekesen kezelték az USB-ket. Ennek több oka is lehet mint pl. valamely USB interfészre csatlakoztatott eszköz bezavar egy másiknak v. egyszerűen vmi alaplapi áramellátási gond melynek következtében bizonyos USB-s interfészek nem működnek megfelelően. Ezt a zavart is előidézheti egy csatlakoztatott USB-s eszköz.
Szerintem elsősorban meg kéne nézned, hogy mely eszköz ill. mely csatolókkal lehet gond. (ide dugni, oda dugni ill. kiiktatni eszközöket) Pl. nálam is van egy hasonlónak nevezhető eset mégpedig az, hogy a külső USB-s vinyót nem szereti az összes USB port.
Másik megoldás talán lehetne még az, hogy az alaplapodnak a gyártó oldaláról töltsd le a chipset drivert és azt telepítsd fel. Bár a win7 az ilyen alapnak nevezhető dolgokat felismeri és telepíti, de nem feltétlenül működik helyesen, mint ahogy az sem nem véletlen, hogy az alaplapokhoz is adnak mindig vmi drivers cd-t.
Harmadik megoldás lehet még az, hogy a biosban nincs vmi jól beállítva. Sőt lehet, hogy bios frissítés sem ártana, mert lehet, hogy ez a probléma az alaplapodnál már javítva van. Érdemes ennek is utánanézni a gyártó oldalán. (Ha esetleg nem értesz annyira a bioshoz, akkor lehet érdemes lenne ott egy alap gyári beállítást választani és az elvileg visszaállítja az alap dolgokat.)
Feltételezem, hogy írtam olyan dolgokat, melyeken már túl és tisztában vagy, így azokat akkor vedd tárgytalannak. Ha ezek után is megmarad a probléma, akkor már esélyesebb, hogy a kormánynál lesz valami bibi. (legvégső esetben egy új win telepítés)
u.i.: még a táp is előidézhet ilyet, főleg ha alacsony a Watt és túl van terhelve. Ilyenkor egyes eszközök nem feltétlen kapnak annyi áramot, amire valami kényes vmi meg nem. Ez a fajta kormány lehet pont a kényes kategóriába tartozik.
Elsősorban próbáld kiiktatni azokat a csatlakoztatott USB-s eszközöket, melyek nem feltétlen szükségesek a gép működéséhez ill. vezérléséhez. Gondolok itt pl. nyomtató, külső vinyó, fényképező, usb-s műpunci. stb stb...
Ha kizárjuk azt, hogy a kormánnyal van valami baj, akkor én az alaplapra gyanakodnék és azon belül is az USB vezérlőkre. Találkoztam már olyan alaplapokkal, melyek érdekesen kezelték az USB-ket. Ennek több oka is lehet mint pl. valamely USB interfészre csatlakoztatott eszköz bezavar egy másiknak v. egyszerűen vmi alaplapi áramellátási gond melynek következtében bizonyos USB-s interfészek nem működnek megfelelően. Ezt a zavart is előidézheti egy csatlakoztatott USB-s eszköz.
Szerintem elsősorban meg kéne nézned, hogy mely eszköz ill. mely csatolókkal lehet gond. (ide dugni, oda dugni ill. kiiktatni eszközöket) Pl. nálam is van egy hasonlónak nevezhető eset mégpedig az, hogy a külső USB-s vinyót nem szereti az összes USB port.
Másik megoldás talán lehetne még az, hogy az alaplapodnak a gyártó oldaláról töltsd le a chipset drivert és azt telepítsd fel. Bár a win7 az ilyen alapnak nevezhető dolgokat felismeri és telepíti, de nem feltétlenül működik helyesen, mint ahogy az sem nem véletlen, hogy az alaplapokhoz is adnak mindig vmi drivers cd-t.
Harmadik megoldás lehet még az, hogy a biosban nincs vmi jól beállítva. Sőt lehet, hogy bios frissítés sem ártana, mert lehet, hogy ez a probléma az alaplapodnál már javítva van. Érdemes ennek is utánanézni a gyártó oldalán. (Ha esetleg nem értesz annyira a bioshoz, akkor lehet érdemes lenne ott egy alap gyári beállítást választani és az elvileg visszaállítja az alap dolgokat.)
Feltételezem, hogy írtam olyan dolgokat, melyeken már túl és tisztában vagy, így azokat akkor vedd tárgytalannak. Ha ezek után is megmarad a probléma, akkor már esélyesebb, hogy a kormánynál lesz valami bibi. (legvégső esetben egy új win telepítés)
u.i.: még a táp is előidézhet ilyet, főleg ha alacsony a Watt és túl van terhelve. Ilyenkor egyes eszközök nem feltétlen kapnak annyi áramot, amire valami kényes vmi meg nem. Ez a fajta kormány lehet pont a kényes kategóriába tartozik.
Elsősorban próbáld kiiktatni azokat a csatlakoztatott USB-s eszközöket, melyek nem feltétlen szükségesek a gép működéséhez ill. vezérléséhez. Gondolok itt pl. nyomtató, külső vinyó, fényképező, usb-s műpunci. stb stb...
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
- BengA
- OW (road+ovál) Pilóta
Köszi Ákos a kimerítő választ!
Szép sorba kipróbálgatom a lehetőségeket. Kezdem a bios és az alaplap driver frissítéssel szerintem.
Remélem csütörtökre összehozok valamit, mert F1-ben egyik kedven pálya jön és nem szívesen hagynám ki ezt is mint barcelonát.
Szép sorba kipróbálgatom a lehetőségeket. Kezdem a bios és az alaplap driver frissítéssel szerintem.
Remélem csütörtökre összehozok valamit, mert F1-ben egyik kedven pálya jön és nem szívesen hagynám ki ezt is mint barcelonát.
-
- Ász Pilóta
- Kapcsolat:
Balga kérdés..logitech drivert telepítetted win7 64 bithez?BengA írta:Köszi Ákos a kimerítő választ!
http://www.logitech.com/hu-hu/support/g ... t=&osid=14
"Indianapolis kemény volt velem pályafutásom során. Az őrületbe kerget. Itt érhetsz el a legmagasabbra, de itt süllyedhetsz a legmélyebbre is." Paul Tracy
- BengA
- OW (road+ovál) Pilóta
A kérdés nem balga, de ha megnyitod a nyomtatók és eszközök menüpontot startmenüből és rádugsz bármit, fel kell ismerje, hogy csatlakoztatva van valami. Ilyen téren mind1, hogy van-e kormány driver vagy sem.Dietrich írta:Balga kérdés..logitech drivert telepítetted win7 64 bithez?
Egyébként fel van telepítve
-
- Kapcsolat:
Nagyjából ezeket a dolgokat mondtam én is Bengának(szerintem se kormány hiba), de nekem nem hitte el :-))))))
F191-et azért kellett abba hagynom annak idején mert valami nem volt ok, akkor azt hittem a kormány, mióta másik gépem van, minden tökéletes.....
F191-et azért kellett abba hagynom annak idején mert valami nem volt ok, akkor azt hittem a kormány, mióta másik gépem van, minden tökéletes.....
Buchert Csaba
- BengA
- OW (road+ovál) Pilóta
Buchert Úr, nincs kedvem (pénz) másik gépet venni csak ez miatt...ha értedCsaba írta:mióta másik gépem van, minden tökéletes.....
-
- Kapcsolat:
Lehet nem is kell.. valami frissítás, vagy akármi nem kompatibilis, bios, driver, win reinstall.... Amit Ákos is írt.BengA írta:Buchert Úr, nincs kedvem (pénz) másik gépet venni csak ez miatt...ha értedCsaba írta:mióta másik gépem van, minden tökéletes.....
Buchert Csaba
- Giorgio
-
FIGYELEM
A bajnokság tabellája frissítve (Monaco, Montreal), az elmaradásokért utólagosan is elnézést kérünk. A jövőben átveszem a tabella szerkesztését Petyától, mert sajnos Ő elfoglaltsága miatt nem mindig elérhető, viszont a táblázatnak amennyire lehet naprakésznek kell lennie. Remélem nem veszi zokon és utólagosan is szeretném megköszönni, hogy egy ilyen szuper keretrendszert összehozott számunkra!
Ezzel kapcsolatosan némi változás:
Versenynaptár (főoldal):
Ez változatlan maradt és nem is várható változás.
Futamokra való kattintás:
A jövőben a hivatalos végeredmény lesz itt látható a kiosztott pontokkal együtt. (a hivatalos végeredmény tartalmazza a futamon szerzett esetleges büntetéseket és a MoTeC fájlok feltöltésének az elmulasztásával járó szankciókat)
Egyéni pontverseny:
Lényegében ez is változatlan, viszont a csapatkiosztások frissítve lettek (a bajnokság topik első hsz alapján).
Csapatverseny:
Első ránézésre szintén változatlan, viszont a jövőben ennek az eredménye az egyéni pontversenyben szereplő pilóták csapatainak az összege lesz feltüntetve. Tehát aki esetlegesen visszaadja az autót, az eddig megszerzett csapatpontjai itt nem lesznek hozzáadva a korábbi csapathoz. Lényegében úgy kell tekinteni ezt, mint ha mindig is az aktuális autókiosztás szerint lett volna számolva. Természetesen aki esetlegesen csapatot vált, az viszi az egyéni pontjait az új csapatba.
A tabella a szokásos helyen elérhető. Érdemes minden kattintást követően frissíteni az oldalt (F5), mert előfordulhat, hogy a korábbi állapot fog megjelenni!
@Gstyle és Bedy
Engedelmetekkel beírtalak titeket a Team Lotus csapatába (első hsz). Remélem nem probléma viszont ha az, akkor kérlek jelezzétek!
A bajnokság tabellája frissítve (Monaco, Montreal), az elmaradásokért utólagosan is elnézést kérünk. A jövőben átveszem a tabella szerkesztését Petyától, mert sajnos Ő elfoglaltsága miatt nem mindig elérhető, viszont a táblázatnak amennyire lehet naprakésznek kell lennie. Remélem nem veszi zokon és utólagosan is szeretném megköszönni, hogy egy ilyen szuper keretrendszert összehozott számunkra!
Ezzel kapcsolatosan némi változás:
Versenynaptár (főoldal):
Ez változatlan maradt és nem is várható változás.
Futamokra való kattintás:
A jövőben a hivatalos végeredmény lesz itt látható a kiosztott pontokkal együtt. (a hivatalos végeredmény tartalmazza a futamon szerzett esetleges büntetéseket és a MoTeC fájlok feltöltésének az elmulasztásával járó szankciókat)
Egyéni pontverseny:
Lényegében ez is változatlan, viszont a csapatkiosztások frissítve lettek (a bajnokság topik első hsz alapján).
Csapatverseny:
Első ránézésre szintén változatlan, viszont a jövőben ennek az eredménye az egyéni pontversenyben szereplő pilóták csapatainak az összege lesz feltüntetve. Tehát aki esetlegesen visszaadja az autót, az eddig megszerzett csapatpontjai itt nem lesznek hozzáadva a korábbi csapathoz. Lényegében úgy kell tekinteni ezt, mint ha mindig is az aktuális autókiosztás szerint lett volna számolva. Természetesen aki esetlegesen csapatot vált, az viszi az egyéni pontjait az új csapatba.
A tabella a szokásos helyen elérhető. Érdemes minden kattintást követően frissíteni az oldalt (F5), mert előfordulhat, hogy a korábbi állapot fog megjelenni!
@Gstyle és Bedy
Engedelmetekkel beírtalak titeket a Team Lotus csapatába (első hsz). Remélem nem probléma viszont ha az, akkor kérlek jelezzétek!
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
-
Helló!Bercisan" vagyok,szeretnék jelentkezni az "NF1B 2012"-be.Ha jól értesültem,akkor a Ferrari "2.számú" helye az üres.Oda szeretnék jelentkezni,ha megoldható.!De beérem mással is ha netán foglalt lenne vagy stb..
-
- Kapcsolat:
Szia!Bercisan írta:Helló!Bercisan" vagyok,szeretnék jelentkezni az "NF1B 2012"-be.Ha jól értesültem,akkor a Ferrari "2.számú" helye az üres.Oda szeretnék jelentkezni,ha megoldható.!De beérem mással is ha netán foglalt lenne vagy stb..
Hogy indulhass és autót foglalhass kedden teljesítened kéne egy kis vizsga keretein belül.
Ezek:
* 107% - 5-10 kör adott időn belül, zsinórban, szabályosan!
* TTT - távolság tartás teszt és szabályos előzések
* Tesztverseny - a táv 50- 100%-nak balesetmentes teljesítése.
Addig olvasd el a szabályzatot, amit majd el is kell fogadnod.
Íme:
http://www.maszim.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=1854
Buchert Csaba
-
- CsaB
- OW (road) Pilóta
- Kapcsolat:
Igaz kissé későn de hogy hivatalos is legyen jelentkezek a Ligába.
-
Bercisan és CsaB
Kérlek titeket, hogy ebben a topikban írjátok le, hogy melyik csapatban és ezen belül melyik pilótaülést választjátok. A szabad helyeket az első hozzászólásban találjátok.
Kérlek titeket, hogy ebben a topikban írjátok le, hogy melyik csapatban és ezen belül melyik pilótaülést választjátok. A szabad helyeket az első hozzászólásban találjátok.
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
- CsaB
- OW (road) Pilóta
- Kapcsolat:
Sauber F1 Team - #17Gadfly írta:Bercisan és CsaB
ha az mégis foglalt marad akkor
Scuderia Ferrari - #6
-
Scuderia Ferrari 6#-os számú autóját választanám,ha lehetséges.De ha az nem lenne szabad,akkor a force india 14#-es verseny autóját vinném.
-
- OW (road) Pilóta
Sziasztok! Szeretnék jelentkezni a ligába, a 15-ös rajtszámú Force Indiát néztem ki magamnak, ha ott nem lenne hely, akkor egy olyan csapatban, ahol még van üres autó. Köszönöm! :-)
-
- Kapcsolat:
Szia!Tamas írta:Sziasztok! Szeretnék jelentkezni a ligába, a 15-ös rajtszámú Force Indiát néztem ki magamnak, ha ott nem lenne hely, akkor egy olyan csapatban, ahol még van üres autó. Köszönöm! :-)
Örömmel látunk! Kérlek ezt olvasd el:
Szabályzat: http://www.maszim.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=1854
Mint látod, vizsga szükséges amit kedden tudsz teljesíteni!
Buchert Csaba
-
- OW (road) Pilóta
Marussia #25
Ha KDM-nek megfelel
Ha KDM-nek megfelel
-
- OW (road) Pilóta
Kedden kb hány órakor kerülne ez lebonyolításra?Csaba írta:Szia!Tamas írta:Sziasztok! Szeretnék jelentkezni a ligába, a 15-ös rajtszámú Force Indiát néztem ki magamnak, ha ott nem lenne hely, akkor egy olyan csapatban, ahol még van üres autó. Köszönöm! :-)
-
- Kapcsolat:
7-től van a vizsga, mindenképpen szólj hogy jössz-e mert nekünk is úgy kell készülni!Tamas írta:Kedden kb hány órakor kerülne ez lebonyolításra?Csaba írta:Szia!Tamas írta:Sziasztok! Szeretnék jelentkezni a ligába, a 15-ös rajtszámú Force Indiát néztem ki magamnak, ha ott nem lenne hely, akkor egy olyan csapatban, ahol még van üres autó. Köszönöm! :-)
Buchert Csaba
-
- OW (road) Pilóta
Oké, rendben tökéletes ott leszek!
-
- OW (road) Pilóta
Sziasztok szeretnék jelentkezni és a holnapi napon szeretném letenni a vizsgát
-
- Kapcsolat:
Szia! Üdv neked is!Deuce írta:Sziasztok szeretnék jelentkezni és a holnapi napon szeretném letenni a vizsgát
Te is olvasd el légyszi a szabályzatot!
Készüljetek nagyon a vizsgára, hogy mindenki sorra kerüljön, 3 ember nem nagyon szokott beleférni, csak ha közel hibátlanul mentek....
Vizsgafeladatok:
107% - 5-10 kör adott időn belül, zsinórban, szabályosan!
KTTT - Követési távolság tartás teszt és szabályos előzések
Tesztverseny - a táv 50- 100%-nak balesetmentes teljesítése
Buchert Csaba
-
- OW (road) Pilóta
Hello! Szeretnék jelentkezni a vizsgába meg ha esetleg még beleférnék ma, ha nem akkor jövő héten
-
- Ász Pilóta
Jelentkezek ne mindig ugráljak :D
#15 Force India - Di Resta
#15 Force India - Di Resta
Molnár Dániel #99
-
Aktuális autó/pilóta kiosztások! Értelem szerűen az üres helyekre lehet jelentkezni. (akiknek a tejes vizsgájuk meg van)
Első hsz is frissítve!
Választható autók:
Red Bull Racing
#1 Doozi ok
#2 GABOR ok
Vodafone Mclaren Mercedes
#3 Kazard ok
#4 Tony ok
Scuderia Ferrari
#5 Pettya ok
#6 Bercisan ok
Mercedes GP Petronas F1 Team
#7 Gadfly ok
#8 Makako ok
Lotus Renault GP
#9 Tommy78 ok
#10 Zsozsesz ok
AT&T Williams
#11 Buchert Csaba ok
#12 Benga ok
Force India F1 Team
#15 danikosz ok
Sauber F1 Team
#16 Titusz ok
#17 CsaB ok
Scuderia Toro Rosso
#18 Turi ok
#19 Stork ok
Team Lotus
#20 Gstyle ok
#21 Bedy ok
HRT F1 Team
Marussia Virgin Racing
#24 KDM ok
#25 Tipli (tesztverseny)
Első hsz is frissítve!
Választható autók:
Red Bull Racing
#1 Doozi ok
#2 GABOR ok
#3 Kazard ok
#4 Tony ok
Scuderia Ferrari
#5 Pettya ok
#6 Bercisan ok
#7 Gadfly ok
#8 Makako ok
Lotus Renault GP
#9 Tommy78 ok
#10 Zsozsesz ok
AT&T Williams
#11 Buchert Csaba ok
#12 Benga ok
Force India F1 Team
#15 danikosz ok
Sauber F1 Team
#16 Titusz ok
#17 CsaB ok
Scuderia Toro Rosso
#18 Turi ok
#19 Stork ok
Team Lotus
#20 Gstyle ok
#21 Bedy ok
HRT F1 Team
Marussia Virgin Racing
#24 KDM ok
#25 Tipli (tesztverseny)
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!
- metosz
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Választható autók:
Red Bull Racing
#1 Doozi ok
#2 GABOR ok
#3 Kazard ok
#4 Tony ok
Scuderia Ferrari
#5 Pettya ok
#6 Bercisan ok
#7 Gadfly ok
#8 Makako ok
Lotus Renault GP
#9 Tommy78 ok
#10 Zsozsesz ok
AT&T Williams
#11 Buchert Csaba ok
#12 Benga ok
Force India F1 Team
#14 davidkaa ok
#15 danikosz ok
Sauber F1 Team
#16 Titusz ok
#17 CsaB ok
Scuderia Toro Rosso
#18 Turi ok
#19 Stork ok
Team Lotus
#20 Gstyle ok
#21 Bedy ok
HRT F1 Team
#22 Deuce ok
Marussia Virgin Racing
#24 KDM ok
#25 Tipli ok
Red Bull Racing
#1 Doozi ok
#2 GABOR ok
#3 Kazard ok
#4 Tony ok
Scuderia Ferrari
#5 Pettya ok
#6 Bercisan ok
#7 Gadfly ok
#8 Makako ok
Lotus Renault GP
#9 Tommy78 ok
#10 Zsozsesz ok
AT&T Williams
#11 Buchert Csaba ok
#12 Benga ok
Force India F1 Team
#14 davidkaa ok
#15 danikosz ok
Sauber F1 Team
#16 Titusz ok
#17 CsaB ok
Scuderia Toro Rosso
#18 Turi ok
#19 Stork ok
Team Lotus
#20 Gstyle ok
#21 Bedy ok
HRT F1 Team
#22 Deuce ok
Marussia Virgin Racing
#24 KDM ok
#25 Tipli ok
-
- Kapcsolat:
HA kevésnek kezd bizonyulni a hely, nekem felesleges tartani az autót, tuti nem jövök most, időm sincs, és ez a pálya ebben a formában nem is tetszik...
Buchert Csaba