Bernard interjú 2. rész
Minek örülnek leginkább és minek a legkevésből a mostani ügyek közül a versenyzők?
"A versenyzők több beleszólást akarnak, ezért létrehoztak egy testületet, ami javaslatokat tesz az IndyCarnak. A legnagyobb elismerést pedig Dario Franchittitől kaptam. Kb. ötször mondta már el, hogy a legjobb dolog, amit eddig tettünk, az IRL név leváltása IndyCarra.
Nagyon örülnek annak is, amit a statisztikákkal csinálunk. Azon dolgozunk, hogy egységes formába öntsük az IndyCar száz éves történelmét, amiért mindenki nagyon hálás. Úgy érzem, ez az IndyCar rajongóknak - CART, IRL, AAA, stb. - is nagyon tetszeni fog. Jelenleg is több statisztikusunk dolgozik ezen. A szezonkezdésre már az egységes statisztika kerül meg a media guide-unkba.
Ha valaki megdönti AJ Foyt rekordjait, az óriási dolog. És ez nem tiszteletlenség a legendákkal szemben... ők is ezt akarják, azt akarják, hogy a rekordjaikat elismerjék. Szerintem eddig inkább az ellenkezője volt igaz. Az IRL előtt is volt open-wheel versenyzés, ó te jó ég de még milyen ezért nekünk az egészet egységes kell kezelni, elismerni a hőseinket hiszen rendkívül fontos részét alkotják történelmünknek. Ha valaki pedig túlszárnyalja ezeket a rekordokat, az elképesztő dolog lesz. Azt hiszem, az igazi hardcore open-wheel fanok ezt imádni fogják. Régi tartozás ez már, az én olvasatomban."
Hohó, VÉGRE!!!!!!!!!!! Bírom ezt a rodeóst!!!

)
Beszélt a 2011-es tervekről, amiről részletesen majd a már említett január 11-i sajtón lesz szó, de azért elráult egy-két dolgot.
Eddig 18 éves korhatár fölött lehetett belépni a paddockba - ezt leviszik 9 éves korra. Így a családok, sok fiatal sokkal közelebb kerülhet a sporthoz, mint eddig. "Szenvedélyessé és lojálissá kell tennünk a fiatalokat, le kell őket nyűgöznünk. Növelni kell a "wow" és "cool" faktorokat - amikor elmennek azt mondják "Istenem alig várom hogy ott legyek egy újabb versenyen."
"El lehet költeni rengeteg pénzt reklámra és hirdetőtáblára, de a szóban terjedő reklámnak van igazi értéke, amit csak úgy kapunk meg, ha a közönségnek kiemelkedően színvonalas élményt tudunk nyújtani."
Durván növelik a kivetítők és óriás kivetítők számát a versenyeken, a nagy lelátók elé, főleg a road és street pályákon. 750 ezer dollárt ölnek a hangtechnika fejlesztésébe. Új versenyző bemutató színpadot építenek, fel lesz pörgetve a felvezető műsor, hogy igazi show hangulatot kreáljanak a verseny előtt! Olyan dolgok is lesznek, amit eddig még nem láthattunk. "Az emberek annyit mondanak majd: szent szar!!"
Megint elmondta, hogy a lehető legjobb versenyzőket akarja, pincétől a padlásig.
"A minőséget célozzuk, a legjobb versenyzőket akarjuk. Nem kell neveket mondjak, de felháborít, amikor olyan versenyzők tudnak bekerülni a mezőnybe, akik nem tartoznak ide. Ez azt üzeni nekem, hogy erősebb mezőnyre van szükségünk, de olyanra, ahol az utolsó helyről induló is nagyon jó versenyző. Talán egy kis csapatnál van és újonc, tanulja a dolgokat, de a legjobbakat akarom, hogy ne kelljen elfogadnunk azokat, akik nem a legjobbak. A mi hibánk, ha ilyen kvalifikálni tudja magát a versenyeinkre, mert a mezőnyünk nem elég erős. Én komolyan veszem ezt a kérdést."
És a motorválasztásról:
"Amikor az ICONIC panel a soros 4 hengeres motorról beszélt, hát semmi olyat nem láttam benne, ami megfogott volna engem, nem klasszikus értelembe vett autóverseny rajongót. Újoncként semmi érdekeset nem láttam benne. Most persze olyan szabályaink vannak, hogy lehet soros 4 hengerest is építeni, tehát nem zártuk ki, de a sportot újonnan megismerőként a V6-os sokkal jobban tetszett. Ez csak én vagyok. Lehet, ha valaki épít egyet, a soros 4 hengeresnek is lesz rajongója. Remélem épít valaki ilyet, vagy behozza a globális versenymotort."
Egyébként pedig a vízen úszó kacsához hasonlítja az IndyCar szériánál folyó munkát és mindenkitől ezt a hozzáállást is várja el: a kacsa a vízfelszínen kellemesen, nyugalmat áraztva mozog, ám a víz alatt a lábaival pedálozik mint az állat.

"Sokkal több dolog zajlik a háttérben, mint amiről a nyilvánosságnak beszélünk."