http://index.hu/tech/hardver/2011/04/07 ... ore_64-et/
mondjuk én a helyükben csak a nevet használtam volna commodore pc-nek meg van a maga varázsa, én mindenképpen azt vennék, ha lenne rá lehetőségem

"..."Valahol egy messzi-messzi galaxisban..." - kezdhetnénk a leírást, de félő, hogy a Lucasfilm Ltd. beperelne bennünket copyright-jogok megsértéséért. Így tehát a modern népmesék kedvelt indításánál maradunk. "Egyszer lesz, hol nem lesz, lesz egyszer - egy galaxis". Egy galaxis, amely teli van a legkülönfélébb technikai szintű élőlényekkel lakott bolygókkal. Ezek a bolygók egy hatalmas egységbe, a Galaktikus Szövetségbe tömörülnek, amelynek tagjai - többé-kevésbé - békésen kereskednek egymással. Ennek megfelelően világűrben űrhajók százai száguldoznak ide-oda, kereskedelmi teherhajók, a megsemmisült hajók roncsait eltakarító űrkotrók, ősi többgenerációs hajók. Természetesen jelen vannak a szabadkereskedelmet gátló tényezők is a kalózok. Ők a megélhetés egy egyszerűbb módját választották, miszerint az árut nem vásárlás, hanem kirablás és lemészárlás útján szerzik be. Ellenük próbálják biztosítani a bolygók környékét a Galaktikus Rendőrség vadászgépei, illetve a fejvadászok, akik a "halálos" vagy az "elit" minősítésű űrhajókra csapnak le a vérdíj megszerzése céljából. Mint minden science-fiction történetben itt is megtalálhatóak az "idegenek", akik természetesen a Galaktikus Szövetség megdöntésére és leigázására törekszenek - ők a thargoidok. Leginkább a Szövetséghez tartozó galaxisok peremvidékén találhatóak meg, de előfordulhat az is, hogy beljebb is vagy akár a hipertérben (ld. később) portyáznak. Kellemetlenül erős harcosok.metosz írta:Jó volt rápillanatni erre a pár képre, és számomra sem kérdéses, hogy az Elite a legjobb játék, sőt ezt pozició, főleg azért mert az egész kevesebb volt mint 100 kilobájt, szerintem elvehetetlen tőle.

A REVS-et Geoff Crammond készítette.Gadfly írta:Autós játékoknál kiemelném még a Revs-et. Abban az időben még nem nagyon létezett a szimuláció jelenség a játékoknál, viszont ez a játék szerintem kőkeményen közelített felé, mivel vmi elképesztő fizikája volt az autónak.

A GP2 és GP3 nagy kedvenc volt. Tulajdonképpen ott kezdődött nekem is minden F1 szinten.kiru írta: További munkái többek között:
- Stunt Car Racer
- Microprose F1GP
- Microprose F1GP 2
- Microprose F1GP 3
- Microprose F1GP 4